D. Teišerskytė prabilo apie užklupusią klastingą ligą: kenčiu, kai niekas nemato | KaunoDiena.lt

D. TEIŠERSKYTĖ PRABILO APIE UŽKLUPUSIĄ KLASTINGĄ LIGĄ: KENČIU, KAI NIEKAS NEMATO

  • 23

Dalia Teišerskytė šiandien jaučiasi gerai, poetė jau pilna energijos, tačiau ši vasara jai buvo viena sunkiausių gyvenime. Buvusiai Seimo narei buvo diagnozuota klastinga liga. Apie diagnozę žinojo tik artimiausi žmonės. Vasarą D. Teišerskytei buvo atlikta ir operacija, paskirtas sudėtingas gydymas. Nuo operacijos praėjo jau keli mėnesiai. Atrodo, liga atsitraukė, tačiau ją vis dar prižiūri medikai.

„Kenčiu, kai niekas nemato. Niekas neturi kentėti kartu su tavim. Nebent tavo patys pačiausi, vaikai, anūkės. Jie man labai padeda sunkiu metu. Kur reikia nuveža, kai reikia parveža, kai reikia perriša, kai reikia paglosto, kai reikia paverkia kartu. Bet kuo čia dėti kiti žmonės? Kodėl aš juos turiu užkrėsti savo niūrumu, ligomis, problemomis?“ – apie savo ligą nenoriai kalbėjo D. Teišerskytė, duodama interviu laidai KK2.

Užklupusi liga privertė apmąstyti įvykius, kurie kažkada sukrėtė Dalios gyvenimą. Į įvykusias skyrybas dabar ji žiūri visiškai kitaip. Kai liga grasina atimti brangiausią – gyvenimą – žmonės išmoksta džiaugtis kiekviena akimirka. Dalia susigalvojo naują ritualą – kasryt basa braidžioja po rasą.

„Iš ryto, kai atsikeliu, apeinu viską basa per rasotą žolę, ar lietus, ar saulė, ar dabar jau šalta, bet vis tiek einu. Ką aš žinau, kodėl. Taip norisi“.

Dalia savo rankomis užsodino visą penkių arų sklypelį – visur gėlės, vaiskrūmiai, dekoratyviniai augalai. Sodo darbai padeda užsimiršti.

Vienišumas, liga kartais Dalią priverčia susimastyti, kad ateina finišo tiesioji. Bet tokioms mintims poetė stengiasi nepasiduoti.

„Kai ką nors skauda. Arba nuotaiką kas nors pagadina. Ai, galvoji, kiek čia man liko, nebesinervinsiu. Viskas gerai. Duok Dieve, jeigu viskas bus gerai. Dar aš turiu išleisti dvi knygas, dabar taip greitai negaliu pabaigti su savo gyvenimu“.

Visa D. Teišerskytės istorija – šį pirmadienio vakarą, 19.30 val., laidoje KK2 per LNK.

Rašyti komentarą
Komentarai (23)

Anonimas

...Atsibusk,,,ir neniurzgek ,,Lietuvis !!duok ranka ir remkis prie LIetuvio!! tai nuostabus ZEMES Zmones [[zemes mashtabu"" nedidele tauta ==mylinti SAVO "pedas" SAVO zemeje]]] ...o tu slavakalbiu sapaliojimai ---tik juoka sukiale ,nes jus ten slavenie ! ZEMES valkatos....net didysis poetas A.Mickevicius sonetose rashe ":Lietuva, tevyne mano TU brangesne uz sveikata...." Taip kad ;;su murzinu snukiu cia vandeni NETERSHK atsibudes...[[gal pagiriotas ,kaip visi vatinukai?! O Teisherskyte---JEGA !

Atsibuskit,

kokie šlykštūs kom.žiauru ,atsipeikėkit žmonės ,ne veltui litvinų daug kur nekenčia ,savas savą tik apderg temoka ,net mirties val ,

Taip

Dalia saunuole! Jums, lojikai, iki jos kaip iki menulio. Ir tam nabageliui Cip cip...kovui tik po sluota listi. Jis nebuvo vertas jos meiles.... o jau ir pelenai byra is tam tikros vietos. Senis...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS