„Dainų dainos“ žiūrovų širdis pavergė aštuonmetė solistė | KaunoDiena.lt

„DAINŲ DAINOS“ ŽIŪROVŲ ŠIRDIS PAVERGĖ AŠTUONMETĖ SOLISTĖ

Muzikinis projekto „Dainų daina“ žiūrovai daugiausiai simtatijų šeštadienio vakarą atidavė jaunajai kompozitorei Laurai Remeikienei ir jos aštuonerių dukrelei Jorei. Susumavus komisijos ir žiūrovų balsus paaiškėjo, kad į kitą etapą keliauja daina „Tuk tuk, širdele", „Išdalinau“ ir „Į Tave“.

Bendri balai:

„Tuk tuk, širdele“ – 19 balų

„Išdalinau“ – 18 balų

„Į Tave“ – 16 balų

„Ačiū Tau, kad esi“ – 14 balų

„Kitos durys“ – 14 balų

„Tie keliai“ – 10 balų

„Viskas pasakyta“ – 8 balai

„Lietuje“ – 5 balai

„Kai pravirksta angelai“ – 4 balai

„O man gera čia“ – 4 balai

Vyresniesiems kompozitoriams atstovauja Ovidijus Vyšniauskas, Robertas Stanionis, Laimontas Dinius, Vytautas Šiškauskas ir naujas veidas komisijoje – Viktoras Prapras. Jaunesniųjų kompozitorių kėdėse – Laura Remeikienė, Edgaras Lubys, Stano, Deividas Zvonkus ir Andrius Borisevičius.

Pirmieji scenoje pasirodė grupė „Sare roma“ ir Inga Valinskienė su kūriniu „Tie keliai“. „Mažai natų ir daug širdies – tokia ir turi būti populiarioji muzika“, – kalbėjo D. Zvonkus. „Man labai gerą įspūdį paliko atlikimas“, – vertino A. Borisevičius. Kitam komisijos nariui kūrinys nebuvo artimas. „Tokia muzika man – kitas pasaulis“, – nedaugiažodžiavo E. Lubys.

L. Remeikienė su aštuonerių metų dukrele Jore atliko savo kūrybos dainą „Tuk tuk, širdele“. „Labai nuoširdu ir gera“, – kalbėjo V. Šiškauskas. „Tas širdelės plakimas veikia emociškai, o vaikiškam tyrumui negalima atsispirti“, – manė R. Stanionis. UŽ dovanotą gerumo taurę dėkojo ir O. Vyšniauskas. 

V. Šiškauskas pasirodė su savo kūriniu „Ačiū tau, kad esi“. „Šį kartą jūsų kūryba sužavėjo. Labai graži ir lyriška daina“, – vertino Stano. „Vis dar laukiu, kada savo kūrinį dedikuosite kitam atlikėjui“, – kalbėjo D. Zvonkus. Su kolega nesutiko L. Remeikienė, jos manymu, niekas negalėjo padainuoti šio kūrinio geriau už V. Šiškauską. E. Lubiui pasirodė, kad atlikėjui buvo per žema tonacija, kitu atveju kūrinys būtų galėjęs skambėti dar veržliau.

A. Borisevičiaus kūrinį „Kai pravirksta angelai“ atliko grupės „69 danguje“ merginos. „Nesuprantu, ko čia džiaugtis: pravirko ir dangus ir angelai, o daina tokia linksma“, – priekaištų turėjo V. Prapras. Kiti komisijos nariai turėjo daugiau pagyrimų nei pastabų.

Dainos „Atsiprašau“ autorius L. Dinius ant scenos pasikvietė ir Andrių Mamontovą. „Daina nuostabi, labai norėčiau, kad ji pasiektų pusfinalį“, – kalbėjo D. Zvonkus. L. Remeikienė pripažino kūrinį girdinti pirmą kartą, tačiau šis jai labai patikęs. „Su pasididžiavimu šio kompozitoriaus dainas klausau nuo vaikystės“, – žavėjosi A. Borisevičius. Kolegų komplimentams pritarė ir E. Lubys.

Stano pats pristatė savo kūrinį „Viskas pasakyta“. „Stano turi ir gražesnių kūrinių“, – svarstė V. Prapras. „Daina tikrai faina, gal tik kiek trūko energijos atlikime“, – manė V. Šiškauskas. R. Stanionis džiaugėsi, kad kūrinį atliko jo autorius.

Natalijai Bunkei patikėta atlikti E. Lubio dainą „Lietuje“. Šį kūrinį autorius parašė specialiai šiai dainininkei jos paprašytas. „Tai gera klubinė daina, neatpažinčiau joje Edgaro, tačiau puikiai atpažįstama Natalija“, – tikino R. Stanionis. Kiti komisijos nariai taip pat sutiko, kad kūrinys – kokybiška klubinė daina. 

Kūrinys „Išdalinau“ suskambo jos autoriaus O. Vyšniausko lūpose.  „Tavo kūryba yra nuostabi ir, ko gero, amžina“, – nutarė Stano.  „Kol scenoje Ovidijus, sėkmė ir laimė lydi jus“, – eiliavo D. Zvonkus. L. Remeikienės teigimu, šis kūrinys – neabejotinas šlageris.

R. Stanionio „Į Tave“ sudainavo Egidijus Sipavičius. L. Remeikienė pripažino, kad šis kūrinys jai patiko dar vaikystėje. „Labai gera, užvedanti daina“, – vertino A. Borisevičius. „Išvada peršasi akivaizdi: daina gali skambėti“, – juokavo Stano, jo teigimu R. Stanionis kuria labai kokybišką pop muziką.

Viktoro Malinausko ir Viliaus Tarasovo duetas pasirodė su kūriniu „O man gera čia“. Dainos autorius D. Zvonkus atskleidė, kad kūrinys skaičiuoja jau 15 metus. „Nepaprasta ir neprasta daina“, – nutarė L. Dinius.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS