Deep Shoq apie BBC grojamus jo kūrinius: visada norisi daugiau | KaunoDiena.lt

DEEP SHOQ APIE BBC GROJAMUS JO KŪRINIUS: VISADA NORISI DAUGIAU

Nors pirmasis ne lietuvių leidykloje išleistas mini albumas pasiekė užsienio radijo stotis ir jį išgirdo žinomi prodiuseriai, tačiau visada norisi kažko daugiau, LRT OPUS laidai „Atmerk akis“ sako Donatas Rinkevičius-Deep Shoq, neseniai išleidęs antrąjį EP Singapūro leidybinėje kompanijoje. „Žinoma, išlieka man būdingi melodingi elementai, bet šio EP skambesys galbūt šiek tiek gilesnis, todėl jis ir vadinasi „Krystallise“. Tai apie besikristalizuojantį skambesį. Be to, albumo viršelis – su kosmoso elementais, tamsus, gilus. Muzikoje yra šiek tiek gilesnio skambesio prieskonių“, – sako D. Rinkevičius.

– „Despotin` Beat Club“ neseniai net penkias valandas pramogavo LRT OPUS eteryje – veikiau, skyrė tas penkias valandas tobulam vakaro praleidimui. Kažkas iš jų paliko lipduką su „Ritmo kovomis“. Tai dar vienas projektas, kuriame dalyvauji, kurį vystai. Gal gali trumpai papasakoti?

– Komanda „Renegades Of Bump“ kuruodavo „Ritmo kovų“ judėjimą. Paskutinis rinkinys, kuriame buvo sudėta geriausia mūsų lietuviška elektroninė alternatyva, elektronikos, beats muzikos kūrėjų darbai, pasirodė prieš daugmaž trejus metus. Todėl jautėme spragą ir su kolegomis nutarėme grąžinti judesį į mūsų sceną.

Žmonės labai mėgo tiek pačias mūsų beatmaker`ių kompiliacijas, tiek gyvai vykstančias kovas. Nutarėme, kad reikia vėl suburti žmones, surinkti geriausius kūrinius. Galų gale praėjusių metų pabaigoje pavyko internete išleisti ketvirtą tokį rinkinį. Klube „Kablys“ sausio mėnesį įvyko kompiliacijos pristatymo renginys. Labai džiaugiamės, kad buvo susidomėjimas ir kad žmonės nori tai išgirsti.

– Būtent susidomėjimas tarsi skatina veikti toliau. Ar yra planų išleisti kompaktinę plokštelę arba rengti „Ritmo kovas“ gyvai?

– Tikrai taip, minčių yra daug. Galbūt visko dabar nepapasakosiu. Yra planų grąžinti gyvas kovas, perkelti jas į aukštesnį lygmenį (kiek tai įmanoma). Norisi pagyvinti mūsų sceną, nes kartais atrodo, kad visi šiek tiek užmigę ar užsiėmę savo darbais. Norisi kažko naujo, vėl visus įtraukti.

– Sugrįžkime prie tavo naujo leidinio – EP „Krystallise“, kurį išleido Singapūre įsikūrusi leidybinė kompanija „Darker Than Wax“. Kaip sekėsi ankstesniam EP „Arrows“?

– Kartais juokiuosi, kad vis dar nežinau savo įrašų pardavimo.

– Bet įvertinimui, ko gero, svarbūs ir tokie atsiliepimai, kaip iš „BBC Radio 1“?

– Taip, tikrai buvo malonu, kad tas EP pasiekė gerus kanalus. Albumą išgirdo žinomi prodiuseriai, jis pasiekė užsienio radijo stotis. Klausomumas, tarkim, „SoundCloud“ platformoje, buvo gana neblogas, tačiau visada norisi kažko daugiau, todėl pasirodė ir antrasis darbas „Darker Than Wax“ leidykloje.

– Ar jis kažkuo skiriasi muzikiniu stiliumi: mažiau vokalo, daugiau judesio, energingesnis?

– Šis galbūt šiek tiek energingesnis, labiau koncentruotas. Žinoma, išlieka man būdingi melodingi elementai, bet šio EP skambesys galbūt šiek tiek gilesnis, todėl jis ir vadinasi „Krystallise“. Tai apie besikristalizuojantį skambesį. Be to, albumo viršelis – su kosmoso elementais, tamsus, gilus. Muzikoje yra šiek tiek gilesnio skambesio prieskonių.

– Visai neseniai buvo labai smagu atrasti tavo vardą dar viename metų įvykių – M.A.M.A. apdovanojimuose. Buvai tarp nominantų, pretendavusių į metų elektroninės muzikos atlikėjo statulėlę. Iš tikrųjų tarp nominantų buvo gerų pasirinkimų – ir „Proper Heat“, ir Einius su Beissoul. Ar pačiam buvo labai netikėta sulaukti tokio pripažinimo?

– Tikrai buvo maloni staigmena. Ne taip dažnai mažiau žinomi atlikėjai pastebimi didžiuosiuose muzikos apdovanojimuose, kokie jie bebūtų. Tai tikrai šioks toks įvertinimas. Nesvarbu, kad nebuvau nugalėtojas, tačiau buvau pastebėtas ir bent kažkiek laiko labiau matomas.

– Ar jautei didesnį dėmesį? Ar pastebi didesnį apsilankymų skaičių, pavyzdžiui, savo „SoundCloud“ ar „Facebook“ paskyrose, didesnį peržiūrų skaičių „YouTube“?

– Prieš kelis mėnesius, kai dažniau buvau matomas žiniasklaidoje, kai buvo skirta nominacija M.A.M.A. apdovanojimuose, pastebėjau šiokį tokį aktyvumą paskyrose. Dabar viskas išsilygino ir reikia dirbti toliau.

– Be to, kad ką tik išleidai dar vieną EP, bendradarbiauji ir su kitais atlikėjais. Vienas iš pavyzdžių – australai „Close Counters“.

– Taip, tai yra duetas iš Australijos. Galima sakyti, kad jie – australiškieji „Disclosure“. Su jais sukontaktavome internetu. Aš kūriau jų dainos remiksą, kuris jau baigtas, o jie taip pat dirba ties mano kūriniu. Savotiški kultūriniai mainai.

Atrodo, kad mūsų projektas visai pavyko. Beje, tai nėra vieninteliai australai, su kuriais bendradarbiauju – greitai pasirodys dar viena australų leidyklos „Never Slept“ kompiliacija, kurioje bus ir mano kūrinys. Taip sutapo, kad kurį laiką tiesiog su australais teko pabendrauti daugiau.

– Kokie planai šiais metais? Gal dar ką nors planuoji išleisti?

– Be abejo, yra planų, norisi būti kuo aktyvesniam. Tenka dirbti ir derinti tai su muzikine veikla. Stengsiuosi pasirodyti gyvai. Tikiuosi, pavyks pasirodyti ir užsienyje, ir savo mieste. Norisi labiau vystyti savo projektą su vokaliste Kotryna Janutaite. Nežinau, ar tai bus nedidelis EP ar keletas atskirų kūrinių. Tikrai ties tuo dirbsime. Žinoma, yra ir soliniai darbai. Šios srities žadu tikrai neapleisti.

 

 

 

Gairės: Deep Shoq, muzika, dj, BBC, groti
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS