Dietistė apie sveiką mitybą: ilgai valgyti vien virtus brokolius – neįmanoma | KaunoDiena.lt

DIETISTĖ APIE SVEIKĄ MITYBĄ: ILGAI VALGYTI VIEN VIRTUS BROKOLIUS – NEĮMANOMA

  • 1

Sveika ir subalansuota mityba kasmet vis labiau užkariauja lietuvių virtuves. Vis tik dietistė, sveikos gyvensenos konsultantė Indrė Trusovė tvirtina, jog nepakanka, kad maistas būtų vien tik sveikas. Be galo svarbu, kad gaminamas patiekalas būtų skanus ir kad jį būtų malonu valgyti, nes kitaip sveika gyvensena taps per prievarta kišama norma, o ne energijos ir džiaugsmo suteikiantys pokyčiai.

Šį šeštadienį TV3 televizijos žiūrovus žadins ir kartu pažinti kulinarijos pasaulį kvies kulinarinių pokalbių laida „Virtuvės istorijos“. Laidoje netrūks juoko bei naudingų patarimų, mat į gastronominę dvikovą stos dvi geros bičiulės, armiją sekėjų socialiniuose tinkluose subūrusios mitybos specialistės – I. Trusovė ir Inga Žuolytė.

Burtai nulems, jog Indrė kartu su laidos vedėja Ilona Juciūte-Čibirkiene virs marokietišką troškinį, o Inga, padedama iš Šri Lankos kilusio virtuvės šefo Dilano Dampellos Gamage, ruoš perlinių kruopų rizotą su jautiena. Tačiau prieš pradedant kovą, laidos viešnias vedėjai palepins gardžia rytine kava, ruošta su moderniu kavos aparatu.

Jau ne vienerius metus sveika gyvensena besivadovaujanti I. Trusovė neslepia, jog pati šiuos gyvenimo įpročius prisijaukino nelengvai. Tačiau šiandien dviejų vaikų mama gali džiaugtis ne tik pasiekusi savo svajonę, bet ir subūrusi tikrą armiją sekėjų socialiniuose tinkluose, kurie domisi Indrės veikla bei klausia jos patarimų mitybos klausimais.

„Subalansuota mityba yra pagrindas, bet jeigu maistas nėra skanus, tai bus labai sunku. Juk ilgai valgyti vien virtus brokolius ir virtą vištieną yra neįmanoma. Nereikia imtis drastiškų sprendimų, jog va taip imsiu ir pradėsiu kasdien eiti į sporto salę ir ten kaskart darysiu valandos treniruotę. Pradžiai įpraskite bent iki tos sporto salės nueiti. Taip pat ir su maistu, nereikia iš karto ieškoti kraštutinumų, tiesiog gal vietoj dviejų šaukštų majonezo kartais įsidėti vieną“, – laidoje pasakos Indrė.

Neseniai savo pirmąją kulinarinę receptų knygą išleidusi moteris atvirauja, jog didžiausi jos patiekalų teisėjai – vaikai. Būtent todėl ir laidoje, įvertinti Indrės bei Ingos ruoštus patiekalus, buvo pakviesta Indrės dukra Amanda.

„Visuomet, kai kažką gaminu namuose, pirmiausiai tai leidžiu įvertinti savo vaikams, nes jeigu jie pasako, kad yra skanu – vadinasi tikrai yra skanu. Amanda nėra išranki maistui, tačiau dėl to prisiimsiu nuopelnus sau ir savo vyrui. Nuo pat jos kūdikystės mūsų namuose galioja tradicija valgyti visiems kartu, tai kas yra paruošta. Na, o jeigu nepatinka, yra pasirinkimas nevalgyti. Nesu iš tų mamų, kurios pataikauja vaikams pagal jų užgaidas ir nepuolu gaminti naujų patiekalų“, – juoksis Indrė.

Dietistės specialybę turinti tinklaraštininkė pasakoja, jog daug žinių ir praktinių patarimų sveikos gyvensenos klausimais jai davė studijos. Laidoje Indrė dalinsis itin naudingu patarimu,

kaip prie sveikų patiekalų pripratinti ir vaikus. Pasirodo, tai glaudžiai susiję su pačių tėvelių mitybos įpročiais.

„Dar studijuodama sužinojau, kad vaiko mikroflora formuojasi iš to, ką mama valgė iki nėštumo, ką valgo nėštumo metu. Jeigu mama valgė teisingai, tai viskas bus gerai, tačiau jeigu vaikams rodome blogą pavyzdį, valgom cepelinus kiekvieną dieną tai nereikia tikėtis, kad mažas žmogeliukas susižavės brokoliais“, - laidoje tvirtins Indrė.

Be naudingų patarimų, šeštadienį „Virtuvės istorijų“ laidoje lauks ir smagūs pokalbiai bei azartiška kulinarinė dvikova. Indrės priešininkei, socialinių tinklų žvaigždei Ingai Žuolytei, taip pat nesvetima sveika gyvensena bei sportas. Ilgus metus fitnesu besidominti moteris pastaruosius savo gyvenimo metus yra paskyrusi šeimai ir su vyru Adomu augina pirmagimį Gabrielių. Visgi, kaip sako pati Inga, virtuvėje ji nesisuka taip dažnai, kaip galbūt norėtų.

„Gaminu rečiau negu norėčiau. Kartą labai norėjau įtikti vyrui, nes buvome dėl kažko susipykę. Jis labai mėgsta bulvinius blynus, tad nusprendžiau juos pagaminti, tačiau namuose nebuvo miltų ir vietoj jų panaudojau proteiną. Spėkit kas gavosi – jisai į darbą nusinešė žalius blynus ir dėl to mes dar labiau susipykome“, – smagia istorija dalinsis Inga.

Kaip lengviau prisijaukinti sveikos gyvensenos įpročius, iš ko susideda subalansuota mityba ir kuri – Indrė ar Inga – gamina geriau – sužinosime jau šį šeštadienį, 8.30 val. per TV3 televiziją!

Kulinarinė pokalbių laida „Virtuvės istorijos“ sėkmingai tęsia 12-ąjį sezoną, kuriame dar daugiau azartiškų kovų, unikalių receptų bei įtraukiančių pokalbių ir atvirų istorijų su garsiausiais šalies žmonėmis. Į dvikovą stos ne tik laidos herojai, bet ir jos vedėjai – šefai I. Juciūtė-Čibirkienė ir šrilankietis D. Dampela Gamage. Geriausi pokalbiai mezgasi virtuvėje, todėl kaskart patiekalų gamybą lydi atviros, nuoširdžios istorijos, o galiausiai į studiją atvykęs trečiasis laidos svečias turi ne tik išrinkti skanesnį patiekalą, bet ir atspėti, kuris kulinaras jį pagamino.

GALERIJA

  • Dietistė apie sveiką mitybą: ilgai valgyti vien virtus brokolius – neįmanoma
Laidos kūrėjų nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Nuotraukoje dvi proto aukos

SUSIJUSIOS NAUJIENOS