Dizainerio K. Lagerfeldo palaikai bus kremuoti be iškilmingos ceremonijos | KaunoDiena.lt

DIZAINERIO K. LAGERFELDO PALAIKAI BUS KREMUOTI BE IŠKILMINGOS CEREMONIJOS

  • 1

Mados pasaulio superžvaigždės Karlo Lagerfeldo palaikai bus kremuoti be jokios ceremonijos, o kūrėjo pelenai tikriausiai bus išbarstyti kartu su jo motinos ir mylimojo pelenais, trečiadienį pranešė jo prekių ženklo atstovai.

„Jo valia bus gerbiama“, – naujienų agentūrai AFP sakė prekinio ženklo „Karl Lagerfeld“ atstovė.

Vokietijoje gimęs legendinis dizaineris antradienį mirė Paryžiuje, būdamas 85 metų.

Aštriu sąmoju garsėjęs ir „Kaizeriu“ vadintas kūrėjas seniai tvirtino, kad „verčiau mirs“ negu bus palaidotas.

„Prašiau, kad mane kremuotų, o mano pelenus išbarstytų kartu su mano motinos... ir (jo katės) Choupette, jei ji nugaištų anksčiau, pelenais“, – sakė jis viename paskutinių savo interviu.

Nors anksčiau K. Lagerfeldas yra išreiškęs norą, kad jo pelenai būtų sumaišyti su jo ilgametės meilės, 1989 metais nuo AIDS mirusio prancūzų dabitos Jacques'o de Baschero (Žako de Bašero) pelenais.

Knygą  apie J. de Bascherą rašiusiai žurnalistei Marie Ottavi (Mari Otavi) K. Lagerfeldas sakė išsaugojęs pusę jo pelenų, kad galų gale jie būtų sumaišyti su tuo, kas liks iš jo.

Mados kūrėjas šiuos pelenus paslėpė „kažkur slaptai“. „Vieną dieną jie bus pridėti prie manųjų“, – sakė jis M. Ottavi.

K.Lagerfeldas susižavėjo J. de Bascheru, kai jam buvo 19 metų, ir rūpinosi savo meile, kol jis mirė būdamas 38-erių.

Šios meilės neužgesino net ir tai, kad J. de Bascheras, garsus to meto širdžių ėdikas ir vakarėlių liūtas, turėjo romaną su didžiuoju K. Lagerfeldo konkurentu Yves'u Saint Laurentu (Ivu Sen Loranu).

Likusi dalis J. de Beschero pelenų buvo perduota jo šeimai, trečiadienį pranešė Prancūzijos dienraštis „Le Monde“.

Laidotuvių baimė

Pačiam K. Lagerfeldui laidotuvės atrodė „siaubingas“ dalykas.

„Aš tiesiog noriu dingti, kaip dingsta žvėrys laukiniame miške. Bjauru apsunkinti žmones savo palaikais“, – sakė jis interviu Prancūzijos televizijai 2017 metais.

Mados dizaineris taip pat nenorėjo, kad jo būtų gedima pompastiškose laidotuvės, panašiose į tas, kurios vyko po roko muzikos legendos Johny Hallyday (Džonio Halidė arba Holidėjaus) mirties 2017 metais.

„Koks siaubas! – piktinosi K. Lagerfeldas. – Žinant apie visus vidaus nesutarimus Hallyday šeimoje (dėl jo palikimo), tos laidotuvės atrodė kaip farsas.“

Trečiadienį daugybė žmonių toliau rašė žinutes, atiduodami pagarbą produktyviausiam praėjusio amžiaus mados kūrėjui. Jo gerbėjai dėjo baltas rožes prie pagrindinės „Chanel“ mados namų parduotuvės Paryžiuje.

JAV skirto žurnalo „Vogue“ vyriausioji redaktorė Anna Wintour (Ana Vintur) pavadino K. Lagerfeldą „milžinu tarp žmonių“.

„Karlas buvo nuostabus, jis buvo šelmiškas, linksmas, jis buvo neišmatuojamai dosnus ir labai malonus. Man jo labai labai trūks“, – pridūrė ji.

K. Lagerfeldo išėjimas tikrai bus paminėtas kitą savaitę prasidedančioje Paryžiaus moterų mados savaitėje.

Mados namai „Chanel“, kuriems dabar vadovauja antradienį kūrybos direktorės vietą užėmusi K. Lagerfeldo draugė ir buvusi studijos vadovė Virginie Viard (Viržini Viar), kovo 5 dieną pristatys savo gatavų drabužių rudens kolekciją. 

GALERIJA

  • Dizainerio K. Lagerfeldo palaikai bus kremuoti be iškilmingos ceremonijos
  • Dizainerio K. Lagerfeldo palaikai bus kremuoti be iškilmingos ceremonijos
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

kad turėjo nukrypimų tai nežinojau..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS