E. Bžeskas: kai yra dvasios komfortas, atsiranda resursų kūrybai | KaunoDiena.lt

E. BŽESKAS: KAI YRA DVASIOS KOMFORTAS, ATSIRANDA RESURSŲ KŪRYBAI

  • 0

Tie, kas su prodiuseriu, menininku Egmontu Bžesku bendrauja artimiau, žino: šiandien jis save vadina labiau dailės, o ne muzikos ar vadybos pasaulio žmogumi, nes įvairiuose meno ir dizaino projektuose jo pavardė skamba vis dažniau negu scenoje.

Vis dėlto jau šį sekmadienį muzikinėje LNK laidoje „Aš matau tavo balsą“ Egmontas mielai prisimins senus laikus ir gerą dainininką nuo blogo atskirs akimirksniu: vos pamatęs, kaip dalyvis elgiasi dainuodamas pagal fonogramą.

Kartais nebūdavo pasirinkimo

Egmontas net neslepia, kad kadaise, kai jo grupė „Naujieji lietuviai“ buvo populiarumo viršūnėje, fonograma buvo įprastas reiškinys. „Mes patys dažnai ja naudojomės. Įsivaizduokite: turime kokį penktą koncertą per vakarą, yra penkios ryto ir tikrąja ta žodžio prasme po tiek pasirodymų vos prašnekame. Ką jau kalbėti apie tai, kad įsiaudrinę vakaro svečiai nori ir pabendrauti, ir pakviesti prie stalo tosto kito – mes mielai prisijungdavome ir tokiose situacijoje fonograma arba dalinė, pastiprinanti fonograma tikrai gelbėdavo“, –  juokiasi Egmontas ir papildo, kad to niekada neslėpė, nes ir nebandė apsimesti geru dainininku.

„Kartais atlikėjai net neturėdavo pasirinkimo: klubai, renginių organizatoriai tiesiog neturėjo sąlygų įgarsinti gyvą atlikimą“, – pasakoja Egmontas prisimindamas ne vieną su tuo susijusį linksmą nutikimą. „Sykį buvome viename koncerte kažkuriame miestelyje. Šventėje susirinko tikrai jūra žmonių – gal keli tūkstančiai. Tačiau, kaip tyčia, sugedo beveik visa aparatūra, išskyrus mikrofonus. Neliko nieko kito, kaip tiesiog dainuoti gyvai, be muzikos. Tačiau buvo labai smagu: ta jūra žmonių dainavo su mumis, palaikė, netgi pirmą kartą gyvenime šokau nuo scenos į minią.“

Pagaliau kuria sau

Šiandien Egmontas dar visiškai neatsisveikino su muzika – sėkmingai prodiusuoja kitus atlikėjus, tačiau pats eteryje jau kurį laiką matomas nauju kampu: per savo sukurtus TV studijų ar kitų erdvių dizainus. Tarp jo kasdien matomų darbų – TV studijos LNK ar kitų kanalų grupėse, jis yra ir „art direktorius“ vienoje tarptautinėje kampanijoje. Vis dėlto, nepaisant sėkmės dizaino srityje, grafiką  studijavęs Egmontas pabrėžia, kad jam kasdien vis svarbesnė asmeninė kūryba.

„Nuo menų niekada nebuvau nutolęs, tačiau jie turėjo įvairias formas: pavyzdžiui, ypač daug atidaviau dizainui. Na, o labiau asmeninei kūrybai tai nebuvo laiko, tai nebuvo dvasinio komforto. O šiuo metu jaučiuosi labai gerai: turiu tvirtą finansinį pagrindą, kad galėčiau sau leisti daugiau eksperimentuoti, taip pat radau kažkokią nuostabią dvasinę ramybę, kurios taip reikia kūrėjui“, – svarsto Egmontas, kurio grafikos darbus jau įsigijo ir MO muziejus ir Nacionalinė dailės galerija. „Dar būdamas gyvas tapau muziejaus eksponatu“, –  juokiasi Egmontas.

Nustebino ir šou vilkus

Egmontas yra dalyvavęs ir kūręs daugybę projektų, tačiau neslepia, kad „Aš matau tavo balsą“ sugebėjo jį nustebinti. „Būna tikrai nemažai gana nuobodžių žaidimų, kur laikas slenka lėtai, nėra kažkokių didelių emocijų. O čia, pripažinsiu, tos kelios valandos mums visiems praskriejo, buvo tikrai geras laikas. Žaidimas labai azartiškas, linksmas, dinamiškas“, – pastebės Egmontas.

Ar pavyks Egmontui ir dar penkiems muzikiniams detektyvams: Monikai Liu, Karolinai Meschino, Livijai Gradauskienei, KaYrai ir vlogeriui Andriui Talžūnui demaskuoti blogus dainininkus tarp gerų ir padėti laidos dalyvei laimėti 10 000 Eur, bus galima sužinoti jau šį sekmadienį, 19.30 laidoje „Aš matau tavo balsą“ per LNK.

GALERIJA

  • Egmontas Bžeskas
  • Egmontas Bžeskas
  • E. Bžeskas: kai yra dvasios komfortas, atsiranda resursų kūrybai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS