E. Dragūno byloje apklausti sužalotų policininkų būklę vertinę ekspertai | KaunoDiena.lt

E. DRAGŪNO BYLOJE APKLAUSTI SUŽALOTŲ POLICININKŲ BŪKLĘ VERTINĘ EKSPERTAI

  • 10

Teisme nagrinėjamoje žinomo atlikėjo Egidijaus Dragūno byloje ketvirtadienį dėl policininkų sužalojimų apklausti trys teismo medicinos ekspertai, jie per ikiteisminį tyrimą vertino nukentėjusiųjų būklę.

„Buvo aiškinamasi, kokie sužalojimai buvo padaryti, kaip jie galėjo kilti“, – BNS sakė Vilniaus miesto apylinkės teismo atstovas Aurimas Žukauskas.

Teisme taip pat buvo apklaustas „Sodros“ atstovas, ši institucija byloje yra pareiškusi ieškinį.

Bylos nagrinėjimą teismas tęs gegužės 5 dieną.

E. Dragūnas nepripažįsta kaltės per sulaikymą sužalojęs du Vilniaus policininkus. Jam pareikšti kaltinimai dėl pasipriešinimo policijai ir nesunkaus policininkų sveikatos sutrikdymo. Vasarį jis teisme davė parodymus. Tada per posėdį taip pat buvo apklausti nukentėjusieji policininkai.

Šioje byloje kaip civiliniai ieškovai dalyvauja ir Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, Valstybinė ligonių kasa ir „Sodra“.

Incidentas, dėl kurio pradėta baudžiamoji byla, įvyko 2020 metų rugpjūtį Vilniuje, kai automobiliu „Bentley“ važiavusį ir, įtariama, telefonu kalbėjusį E. Dragūną sustabdė policija. Tarp atlikėjo ir pareigūnų įvyko konfliktas, buvęs SEL lyderis buvo uždarytas į areštinę.

E. Dragūnui buvo pateikti kaltinimai dėl pasipriešinimo policijai ir nesunkaus policininkų sveikatos sutrikdymo.

Sužaloti policininkai iš atlikėjo prašo jiems priteisti apie 12 tūkst. eurų, sužaloti pareigūnai ilgą laiką negalėjo dirbti.

Vilniaus apskrities policijos atstovas šiame procese Viačeslavas Burneika BNS yra sakęs, kad per incidentą su E. Dragūnu nukentėjusiems policininkams darbovietė išmokėjo per 20 tūkst. eurų, vienas labai ilgai sirgo. Dabar šią sumą prašoma priteisti iš E. Dragūno.

GALERIJA

  • Egidijus Dragūnas
Ž. Gedvilos / BNS nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (10)

onute

Tikrai nieks nepatykės kad du policninkai gavo i nosi nuo selo ČIA PARODO NE TIK KOKIE BEJĖGEI EINA MUSU GINTI BET IR MELAGIAI SUKURE PASAKĖLE tokie gali terorizuoti žmones pamenat kaip Venskienė ta kultūrista sumušė ir tam šiukšliui negėda meluoti juk tai akivaizdus melas arba jis bekiaušisTa europa melo imperija

Ernestas.

Visos 3 firmos korumpuotos. Melaginga byla bus.

Tegaliu paliudyt

Simona yra nuostabi. Apkaltinta nepagrįstai. Visiškai nekalta mergina. Nieko blogo nepadarius. Kaitinkite tik medikus ją neva gydžiusius.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS