EBU sustabdė Rusijos dalyvavimą „Eurovizijoje“ | KaunoDiena.lt

EBU SUSTABDĖ RUSIJOS DALYVAVIMĄ „EUROVIZIJOJE“

Europos transliuotojų sąjunga (EBU) pranešė, kad nė viena Rusijos grupė ar atlikėjas negalės dalyvauti šių metų „Eurovizijos“ dainų konkurse, Maskvai pasiuntus savo pajėgas į Ukrainą.

„Europos transliuotojų sąjunga (EBU) skelbia, kad nė viena Rusijos grupė negalės šiais metais dalyvauti „Eurovizijos“ dainų konkurse“, – sakoma pranešime.

EBU nurodė, kad šis sprendimas „atspindi susirūpinimą, kad vykstant beprecedentei krizei Ukrainoje įtraukti Rusijos dalyvį šiais metais pakenktų konkurso reputacijai“.

Be to, Rusijos gyventojai taip pat negalės balsuoti už kitų šalių pasirodymus „Eurovizijoje“.

„Jie visiškai pašalinami iš viso renginio“, – naujienų agentūrai AFP sakė vienas EBU atstovas.

Prieš priimdama šį sprendimą EBU pasitarė su visomis savo narėmis.

„EBU yra apolitiška transliuotojų organizacija, įsipareigojusi palaikyti viešųjų paslaugų vertybes, – sakoma pranešime. – Liekame įsipareigoję saugoti kultūrinio varžymosi vertybes, skatinančias tarptautinius mainus ir supratimą, sutelkiančias auditorijas, aukštinančias įvairovę per muziką ir suvienijančias Europą vienoje scenoje.“

Anksčiau Suomijos visuomeninis transliuotojas YLE paprašė Europos transliuotojų sąjungos (EBU) pašalinti Rusiją iš šių metų „Eurovizijos“ dainų konkurso dėl Maskvos invazijos į Ukrainą.

„Transliuotojas YLE penktadienį kreipėsi į Europos transliuotojų sąjungą EBU, prašydamas pašalinti Rusiją iš šių metų „Eurovizijos“. Jeigu Europos transliuotojų sąjunga vis dėlto leis Rusijai dalyvauti, Suomija neketina siųsti į muzikinį konkursą savo atstovo“, – sakoma YLE pranešime.

Suomijos pavyzdžiu taip pat pasekė Estijos visuomeninis transliuotojas ERR.

„Akivaizdu, kad būtų neįsivaizduojama, jeigu Estija dalyvautų „Eurovizijoje“, jeigu ten dalyvautų Rusija, bet Ukrainos šiuo atveju nebus. Mūsų kolegos iš Baltijos šalių tikriausiai palaikys šią nuomonę. Toliau palaikysime ryšį su EBU kaip dainų konkurso organizatore“, – sakė ERR valdybos pirmininkas Erikas Roose (Erikas Rosė).

Kasmet organizuojama „Eurovizija“ šiemet vyks Italijos mieste Turine, praeitų metų konkursą laimėjus italų roko grupei „Maneskin“.

„Eurovizijos“ konkursas, rengiamas nuo 1956 metų, yra vienas populiariausių ne sporto renginių visame pasaulyje – jo transliacijas žiūri iki 600 mln. žmonių. Nuo 2015 metų konkurse taip pat dalyvauja Australija.

Gairės: Rusija, Eurovizija, karas Ukrainoje, dainų konkursas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS