„Eurovizija“ jau čia pat: įvertinkite šiemečius favoritus | KaunoDiena.lt

„EUROVIZIJA“ JAU ČIA PAT: ĮVERTINKITE ŠIEMEČIUS FAVORITUS

Ilgai lauktas „Eurovizijos“ dainų konkursas – jau čia pat. Gegužės 9–13 dienomis Kijevas prikaustys visos Europos muzikos mylėtojų akis ir ausis.

Šįmet „Eurovizija“ vėl stebins dainų ir šou įvairove. Lažybų bendrovėse – įkarštis, deja, Lietuvai atstovaujančiai grupei „Fusedmarc“ nieko gero nežadama – tiek lažybininkai, tiek konkurso gerbėjai mūsų šalį mato kaip pretendentę į paskutines vietas.

Visgi šis konkursas nenuspėjamas, o kaip seksis „Fusedmarc“, paaiškės gegužės 11 d. vyksiančiame antrajame pusfinalyje. Jame mūsiškiai pasirodys septyniolikti. O kas šįmet lažybininkų laikomi minimi kaip favoritai, apžvelgia „TV diena“.

"Eurovizija 2017". Antras pusfinalis – gegužės 9 d. 22 val. per LRT televiziją.

"Eurovizija 2017". Antras pusfinalis – gegužės 11 d. 22 val. per LRT televiziją.

Eurovizija 2017". Finalas – gegužės 13 d. 22 val. per LRT televiziją.

"Eurovizijos 2017" favoritai

1. Italija

34-erių Francesco Gabbani su ironiška daina "Occidentali’s Karma" triumfavo festivalyje "Sanremo" ir iškart patvirtino sutinkantis atstovauti savo šaliai "Eurovizijoje". Jos scenoje būta visko, o italų kylanti žvaigždė žengs į ją su šokančia gorila. Jo daina apie Vakarų apsėdimą pirmauti, asmenukių maniją ir interneto trauką jau nuskynė vieną pergalę – pelnė žiūrimiausio eurovizinio klipo "YouTube" kanale titulą.

 

 

2. Bulgarija

Šios šalies garbę gins 17-metis Kristianas Kostovas su daina "Beautiful Mess". 2014 m. vaikinas dalyvavo projekte "The Voice Kids" Rusijoje. Sužavėjęs teisėjus, jis pateko į Dimos Bilano komandą ir nukeliavo iki pat finalo. Po metų Kristianas Bulgarijos "X faktoriuje" užėmė antrą vietą. Beje, vaikinas yra ne tik jauniausias šių metų dalyvis, bet ir pirmasis eurovizininkas, kuris yra gimęs jau XXI amžiuje.

 

 

3. Švedija

Net 6 kartus "Eurovizijos" karūna pasipuošusios šalies koziris – 26-erių Robinas Bengtssonas su daina "I Can’t Go On". Jis išgarsėjo 2008 m. sudalyvavęs projekte "Swedish Idol" ir nors tuomet užėmė trečią vietą, tačiau netrukus pasirašė sutartį su įrašų studija. O "Eurovizijos" atrankoje jis įveikė joje dalyvavusią 2012 m. "Eurovizijos" nugalėtoją Loreen.

 

 

4. Portugalija

Po metų pertraukos į "Euroviziją" sugrįžtančios Portugalijos garbę konkurse gins 27-erių Salvadoras Sobralis. Pirmąjį albumą prieš metus išleidęs atlikėjas kritikų yra giriamas už unikalų muzikos pajautimą. Vaikinas taip pat yra kompozitorius, rašantis dainas ne tik pats sau, bet ir kitiems Portugalijos talentams.

 

 

5. Armėnija

32-ejų kalbos terapijos psichologė Artsvik, atsivertusi į dainavimą, atstovauti šaliai išrinkta po trejų metų pertraukos surengtoje nacionalinėje atrankoje. Jai pasiūlyta per 300 dainų, iš kurių tinkamiausia pripažinta "Fly with me", paįvairinta tautiniais motyvais.

 

 

6. Australija

Tolimoji šalis į Europą siunčia 17-metį "X faktoriaus" nugalėtoją Isaiah Firebrace'ą su daina "Don’t Come Easy". Vaikinas dainuos apie nenuilstamą kovą už savo siekius, svajones ir tikrai žino, ką reiškia eiti savo tikslo link. Isaiah kilo iš Moamos miestelio, kuriame gyvena vos keli tūkstančiai žmonių, o su savo singlu "It’s Gotta Be You" užkariauja Senąjį žemyną: jis tapo platininiu Švedijoje, įšoko į Danijos, Norvegijos, Kanados ir JAV radijo stočių topus.

 

 

7. Rumunija

Pernai Rumunijai kelią į "Euroviziją" užkirto nacionalinio transliuotojo skolos EBU. Šįmet jai atstovauja Ilincos ir Alex Florea duetas, kuris atliks kūrinį "Yodel it!", sujungiantį du skirtingus muzikos stilius: repą ir dar niekad "Eurovizijos" scenoje negirdėtą jodliavimą. O į pusfinalio sceną atsitemps patrankas, ant kurių šoks ir nuo kurių vienos vaikinas per repeticiją nukrito.

 

 

8. Azerbaidžanas

Šių metų "Eurovizijoje" šaliai atstovauja alternatyviosios elektroninės muzikos atlikėja, 27-erių Dihaj, su daina "Skeletons". Prieš metus ji jau lipo į konkurso sceną kaip pritariančioji tautietės Samros vokalistė. Dainininkę jau turėjo progos išgirsti ir lietuviai – ji 2015 m. koncertavo "Kultūros naktyse". O nustebinti Europą ji žada siurrealistiniu šou ir arkliagalviu.

 

 

9. Prancūzija

Iš Paryžiaus į Kijevą šįmet keliaus 28-erių Alma su kūriniu "Requiem", kurį parašė Nazimas Khaledas. Šis kompozitorius sukūrė ir praėjusių metų Prancūzijos atstovo Amiro dainą, "Eurovizijoje" pelniusią 6 vietą, taip pat parašė daugelį Almos dainų, kurios sudėtos į vakar išleistą debiutinį jos albumą. Prancūzės dainoje pagal nacionalinio transliuotojo reikalavimą 80 proc. žodžių skamba gimtąja kalba.

 

 

10. Belgija

16-metė "The Voice Belgique" dalyvė Ellie Delvaux Europą pavergti bandys kūriniu "City Lights". Įdomu tai, kad būtent šio šou dalyviai atstovavo šaliai "Eurovizijos" dainų konkursuose 2013, 2015 ir 2016 m. Visi trys atlikėjai pateko į finalą, o geriausią rezultatą pasiekė Vienoje pasirodęs Loïcas Nottetas. Jo atlikta daina "Rhythm Inside" finale užėmė 4-ą vietą.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

cha

tas balsavimas telefonu uz savo favoritus,tai isvis farsas,ziurovai gali prabalsuot i pirma vieta ka tik nori,bet televizine komisija nuspres,kaip jai reikia ir ziurovu balsai,taipat pinigeliai isleisti uz telefoninius skambucius, nueis suniui ant uodegos

Anonimas

Siulome ziureti niekala ir ivertinti.Lietuva i finala nepateks,bet vistiek vertinkite.Kokie vertinimo kriterijai?

Na tai

ir lindėk savo urve (su draugais)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS