F. M. Leščiauskaitė apie moterų komentarus: juk visos žino, kad krūtinė ne aukštėja, o žemėja | KaunoDiena.lt

F. M. LEŠČIAUSKAITĖ APIE MOTERŲ KOMENTARUS: JUK VISOS ŽINO, KAD KRŪTINĖ NE AUKŠTĖJA, O ŽEMĖJA

  • 15

Po kritikos virtinės socialiniuose tinkluose ir žeidžiančių komentarų apie dainininkės Ievos Zasimauskaitės pasirinktą įvaizdį prieš kelias savaites vykusiems muzikos apdovanojimams „M.A.M.A.“, netyla diskusijos apie tai, kokios temos viešoje diskusijoje leidžiamos. Šiuo klausimu pasisakė tekstų rašytoja, laidų vedėja Fausta Marija Leščiauskaitė.

Moters nuomone, I. Zasimauskaitės atveju dažnas komentatorius dėmesį kreipė ne į jos suknelę, o į kūno linijas.

„Gal kažkas komentavo ir drabužius, su tuo viskas gerai. Bet daugiausiai komentarų buvo apie kūną – krūtų aukštį ir panašiai. Kūno komentuoti iš principo negalima, nereikėtų nei gerai, nei blogai“, – sakė Fausta Marija laidos „KK2“ komandai.

Anot moters, sulaukusi komentarų apie pasikeitusią išvaizdą, ji pati susimąsto – ar anksčiau atrodė mažiau gerai?

„Man sako „oi, jūs išgražėjusi!“. Man tai kelia neigiamą reakciją – tai ką, aš anksčiau blogai atrodžiau? Gali įžeisti žmogų nežinodamas konteksto. Jei žmogaus nepažįsti, paprastas komplimentas, kad jis gražiai atrodo, yra pakankamas“, – apie dažnai neatsargiai ir neapgalvotai sakomas pastabas kalbėjo F. M. Leščiauskaitė.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Pašnekovės įsitikinimu, moterys, žeminančios kitas moterys, daro didžiulę meškos paslaugą visuomenėje. Ji mano, kad dalis bjaurių, kandžių moterų komentarų apie kitų išvaizdą kyla iš pavydo arba piktdžiugos.

„Faktas – moterys kandžiojasi. Aš to nesuprantu. Atrodo, kad moterys turėtų geriau suprasti – juk visos žino, kad krūtinė ne aukštėja, o žemėja“, – kalbėjo tekstų rašytoja.

Fausta Marija prasitarė, kad ne išimtis ir ji pati – tai nutinka visoms moterims ir elgtis lyg paprasti biologiniai dalykai būtų anomalija, yra tiesiog nelogiška.

„Gerai žinau, kad mano krūtinė yra žemiau, nei buvo prieš penkiolika metų. Tai natūralu, nutinka fiziologiniai dalykai“, – atviravo ji.

Apie pašaipias moteris, besityčiojančias iš kitų virtualiose platformose, Fausta Marija Leščiauskaitė turi griežtą nuomonę.

Kūno komentuoti iš principo negalima, nereikėtų nei gerai, nei blogai.

„Jos pačios nepriima savo kūno, joms šlykštu savęs, nepatogu. Tokios moterys sugeba tik sprausti į rėmus, pirkti liemenėles, kurios tik aukščiau ir aukščiau priklijuos tą krūtinę prie smakro – tik tada jos bus patenkintos savimi“, – atvirai kalbėjo pašnekovė.

Paklausta, ar galima susitaikyti su patyčiomis ir prie jų priprasti, Fausta Marija sakė, kad tai – sunkiai pasiekiamas tikslas.

„Tie žmonės, kurie sakoma, kad prie to priprantama... Pažiūrėčiau, jei aš jiems į galvą spardyčiau, ar jie priprastų? Žodžiai daro tą patį, tik emociškai“, – sakė ji.

Pati moteris taip pat yra sulaukusi piktų komentarų.

„Būta visokių – ir stora, ir kvaila, ir akys žvairos, vardas negražus. Nesakau, kad po kiekvieno komentaro man norisi eiti persipjauti venas, bet jie man nepatinka“, – kalbėjo F. M. Leščiauskaitė.

Apie tai, kokių komentarų sulaukia moterys socialiniuose tinkluose ir kokį vakarėlį Akmenėje užkūrė grupės „2 – Karolis ir Donatas“ narys K. Akulavičius – laidoje „KK2“ tik per LNK.lt ir LNK eteryje.

GALERIJA

  • F. M. Leščiauskaitė apie moterų komentarus: juk visos žino, kad krūtinė ne aukštėja, o žemėja
Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Aušra

Visi tie, kuriems papai neįsprausti į liemenėlę ir nepakelti po smakru yra negražu, prisiminkite rūbų istoriją. Kažkada liemenį veržė korsetas, su kuriuo nebuvo galima kvėpuoti ir gimdavo suluošinti kūdikiai. Rūbai , grožio supratimas ir standartai kito bėgant metams. Ir čia tik primesti aprangos standartai, žmonės! Kažkada ir kelnių moterys nedėvėjo. Jei kažkada išišsilaisvinom iš korsetu tai galima ir iš verziancių liemenėlių. Juk čia tik visuomenės primestas apsirengimo standartas. Gal 21 amžiuje galim būti laisvos ir rengtis kaip norim?

Onė

Visa problema kad ten viskas per laisva,tai atrodo kad ir tie papai tabaluoja įsivaizduokit tą suknelę įliemenuotą ,o ta krūtinė išvis normali

Siaip jau

Renginio organizatoriai visus dalyvius informavo apie aprangos koda. Ieva atrode liudnai su baleto bateliais (?), keista suknele ir, deja, be liemeneles. Kas tinka vienur, keistai atrodo kitur.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS