G. Alijevos šeimos Velykos: pėsčiomis iki bažnyčios, saldainiai ir kalakutas | KaunoDiena.lt

G. ALIJEVOS ŠEIMOS VELYKOS: PĖSČIOMIS IKI BAŽNYČIOS, SALDAINIAI IR KALAKUTAS

  • 0

Godos ir Rolando Alijevų namuose Šv. Velykos yra itin laukiama šventė. Ją kurdama žinoma dainininkė laikosi tradicijų, kurias perėmė iš savo šeimos.

„Anksti ryte būtinai pėsčiomis eidavome iki bažnyčios. O po pamaldų iš tėvų dovanų gautus saldainius ir ledinukus prisimenu iki šiol!“, – pasakojo Tėjos bei Amilio mama, gardumynais, parduodamais šventoriuje, kasmet palepinanti ir savąsias atžalas.

Kiaušinius Alijevai margina Šv. Velykų išvakarėse. Išmėginusi daugybę jų dailinimo būdų Goda nusprendė, jog jai netikėčiausi yra nudažyti svogūnų lukštais. Tuo tarpu Tėja ant margučių savo idėjas perteikia flomasteriais.

G. Alijeva namuose būtinai dekoruoja Šv. Velykų stalą – daugybė gėlių, žalumos, blindžių šakų, pavasariu kvepiančių žvakių. Šįmet ji šventinę nuotaiką sustiprins ir „Krispo“ namų kvapais, dvelkiančiais baltaisiais serbentais bei kedro mediena. „Daug aromatų, šilumos, ryškių spalvų, bendravimo su artimaisiais, smagių žaidimų – tai ir yra Šv. Velykos“, – patikino pašnekovė.

Šventiniam stalui kasmet ji ruošia ir ypatingąjį patiekalą – kalakuto kumpį su medumi bei garstyčiomis.

Būtinas Šv. Velykų atributas – rungtynės, išaiškinančios, kurio iš šeimos narių margintas kiaušinis yra tvirčiausias. „Rolandas visuomet sugalvoja, kaip žaidimą paversti nuotaikingu. Vaikai žino, kad tėtis yra sumanesnis, todėl jei laimi, tik dar labiau džiūgauja!“, – sakė G. Alijeva.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS