G. Jaunius: kodėl taip nutiko, kad dažnoje Lietuvos bažnyčioje sekmadienis it šeimų maršas? | KaunoDiena.lt

G. JAUNIUS: KODĖL TAIP NUTIKO, KAD DAŽNOJE LIETUVOS BAŽNYČIOJE SEKMADIENIS IT ŠEIMŲ MARŠAS?

  • 32

„Svarstau, kodėl taip nutiko, kad dažnoje Lietuvos bažnyčioje sekmadienis – it šeimų maršas?“ –  savo feisbuko paskyroje klausia TV laidų prodiuseris ir kūrybos namų „Elitaz“ vadovas Gediminas Jaunius.

„Net talentingiausi pamokslininkai nesitvardo homilijos išteplioti siauromis asmeninėmis politinėmis įžvalgomis. Ir ką tokiais atvejais daryti? Pakilsi ir išeisi – būsi silpnas, liksi kantriai sėdi – tapsi maršo dalimi. Ką turime kiekvienas padaryti, kad visuotinė Bažnyčia išliktų visų?“ – rašė G. Jaunius. 

Jis teigė, kad pirmiausia reikia nenutylėti.

„Krikščionių yra visokių: itin konservatyvių, nuosaikiai liberalių ir nenuosaikiai, tai turi būti girdima. Nes kai nutylima, visą erdvę mielai užima pykčiu ir baime varoma maršininkų ideologija. Katalikų gali būti ir socialdemokratų, gali būti konservatyvių, gali būti ir liberalių – visi jie sekmadienį susirenka aplink altorių. Man, regis, tvirčiausias, skirtingus politinius ir socialinius požiūrius turinčius tikinčius žmones sujungiantis bendras vardiklis – visi esame pakrikštyti, visi esame nusidėję“, – rašė žinomas vyras.

G. Jauniaus feisbuko įrašas.

Primename, kad G. Jauniaus gyvenime buvo etapas, kai jis norėjo tapti kunigu ir mokėsi kunigų seminarijoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (32)

prieš kalėdas info priemonės tokiu būdu

pateisina savo bedieviškos veidmainiškos morales 'šventą' veideli...taip jos parodo savo savų vertybių - tinginystes ir apsileidimo kriterijus...

Anonimas

O šito save susireikšminusio LGBT partijos nario nejaudina seimo narės Sėjonienės maršai ir vojažai bažnyčioje ,kur ji elgėsi kaip kiaulė įlindusi į bažnyčią? Tuo patvirtino ,kad konservatoriai ne krikščionių o tikra TSKP partija.

bobutės matė

kai anas vakar Gariūnuose pirko vaivorykštinį naktipuodį ''šeimos'' poreikiams ......... sako nakčia nesugeba iki WC nušliaužt
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS