G. Kilčiauskienė – apie naują dainą: buvau įkvėpta draugės skyrybų | KaunoDiena.lt

G. KILČIAUSKIENĖ – APIE NAUJĄ DAINĄ: BUVAU ĮKVĖPTA DRAUGĖS SKYRYBŲ

  • 0

Apie skyrybas kalbanti atlikėjos Giedrės Kilčiauskienės daina „Kartoji man“ žiniasklaidoje užvirė diskusijas apie pačios dainininkės santuoką. Visgi, Giedrė prisipažįsta, kad daina – visai ne apie ją, o apie draugės skyrybas, kurias aprašė net pati to nesuvokdama.

„Manau, kad daug žmonių yra patekę į tokią situaciją, kai norisi išsiskirti. Tačiau vėliau atsiranda tokios detalės, kurios vėl įtraukia atgal ir negali net „žmoniškai“ išsiskirti“, – paslaptingai kalbėjo su vyru Dominyku aštuoniolikametę dukrą Saulę turinti atlikėja.

„Pasirodžius šiai dainai man parašė draugė, esanti skyrybų procese, kurios istoriją aš puikiai žinau. Ji manęs paklausė „nejaugi tave įkvėpė mūsų skyrybų reikalai?“. Tada aš dar kartą perskaičiau dainos tekstą ir suvokiau, kad ten – jos istorija. Kurdama dainą apie tai net nepagalvojau, tačiau mes juk viską sugeriam, kaip kempinės. Panašu, kad buvau įkvėpta būtent draugės skyrybų“, – atviravo Giedrė.

Buvusi grupių „Empti“ ir „Pieno Lazeriai“ narė prieš metus pristatė antrąjį savo solinės karjeros albumą „Nuolat pildoma“ su unikalia idėja – albumas bus nuolat pildomas ir neturi galutinio dainų skaičiaus. Tačiau ši įdomi idėja kilo visai ne klausantis draugių istorijų, o benaršant naujienų portale.

„Albumo pavadinimas kilo iš naujienų portalo. Naršant rodomi kažkokie įvykiai ir šalia antraštės skliausteliuose parašyta „nuolat pildoma“. Galvoju sau – kokia gera frazė ir kiek ji turi daug prasmių! Taip gimė daina, tada gimė albumas tokiu pavadinimu. Juk galima bet ką nuolat pildyti – tuštumą, savo smegenų turinį, kitų žmonių norus… o kodėl gi albumo nebūtų galima nuolat pildyti?“, – idėjos atsiradimo istorija dalinosi dainininkė.

Giedrė pavasarį tapo pirmąja šalies atlikėja, surengusia koncertą karantino metu, kuomet renginiai buvo draudžiami beveik visoje Europoje. Visgi, tai nebuvo įprastas koncertas – unikalų pasirodymą Paluknio aerodrome susirinkusi publika stebėjo savo automobiliuose, gyvo atlikimo klausėsi radijo dažniu, o vietoj aplodismentų – signalizavo ir mirksėjo šviesomis.

„Buvo pats karantino pikas visoje Europoje. Nevyko jokie renginiai ir man pasiūlė galimybę koncertuoti. Lipti ant scenos buvo tikrai nejauku ir nedrąsu, bet tuo pačiu apėmė ir kažkoks apokaliptinis jausmas. Užlipi ant scenos, o ten – automobiliai, absoliuti tyla... O tada supranti, kad tuo metu Europoje nevyksta nė vienas koncertas, o čia aš stoviu ir koncertuoju. Eik tu sau! Buvo tikrai malonu“, – prisiminė Giedrė.

Kaip G. Kilčiauskienės tapo „Reivo motina“, kaip paauglystėje už vieną litą nusipirko žiurkę bei kodėl atlikėjai kartais atrodo, kad muzikinė karjera yra visiška nesąmonė – sužinosite jau šį sekmadienį 2045 val. laidoje „Mano pramogos VEIDAI“ tik per DELFI TV.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS