„Gelbėkit vaikus“ paramos koncerte – jautri manekenės S. Starkutės istorija: teko nakvoti laiptinėje | KaunoDiena.lt

„GELBĖKIT VAIKUS“ PARAMOS KONCERTE – JAUTRI MANEKENĖS S. STARKUTĖS ISTORIJA: TEKO NAKVOTI LAIPTINĖJE

  • 1

Penktadienį 19.30 val. LNK eteryje nuskambės koncertas „Gelbėkit vaikus“. Tradicinis koncertas, kaip ir kasmet, dovanos šviesias akimirkas visiems televizijos žiūrovams. Viena didžiausių vakaro staigmenų taps Merūno Vitulskio dainos „Tavo šypsena“ premjera. 

Šiemet „Gelbėkit vaikus“ paramos koncertas svarbus kaip niekada. Statistika rodo, kad kas penktas vaikas Lietuvoje skursta. Net 40 tūkst. jų gyvena absoliučiame skurde. 

Dėl koronaviruso ir karantino bei nuolatinio buvimo kartais nejaukiuose namuose, taip pat sumažėjusios galimybės bendrauti su bendraamžiais, labai suprastėjo pažeidžiamiausiose šeimose gyvenančių vaikų emocinė būklė. Sušvelninus karantino sąlygas duris atvėrę vaikų dienos centrai ne vienam vaikui ir yra vienintelė vieta, kur jis gauna bendravimo, emocinio palaikymo ar šilto maisto. 

Tradiciškai koncerto vedėja Rūta Mikelkevičiūtė kalbins ne vieną žinomą Lietuvos žmogų. Pasaulinės sėkmės sulaukusi manekenė Simona Starkutė pasidalins savo patirtimi, kai paauglystėje liko be tėvų. Mamai žuvus gaisre Simonai teko net nakvoti laiptinėje, kęsti alkį, kol jos nepriglaudė draugės šeima. Vėliau Simonos raktu į sėkmę tapo jos išvaizda ir užsispyrimas – gavusi modelio darbą ji padarė sėkmingą, gyvenimą pakeitusią karjerą.

Taip pat gyvenimiškomis istorijomis dalysis dizainerė Šarūnė Šaltenė, auginanti Dauno sindromą turintį sūnų ir įvaikintą mergytę, sudėtingoje šeimoje augusi Liveta Kazlauskienė, skurdžią vaikystę išgyvenęs Jurijus Veklenko, su didžiuliais iššūkiais vienai auginant du neįgalius sūnus susidurianti Solveiga Grižinauskaitė.

Kaip praneša organizatoriai, koncerto metu surinktos lėšos bus naudojamos karantino metu itin suprastėjusios vaikų emocinės ir psichologinės savijautos gerinimui. Taip pat šiemet iškritęs milžiniškas sniego kiekis sugadino ne vieno senesnio namo stogą. Koncerto metu surinkti pinigai taip pat bus skiriami vaikus auginančių skurstančių šeimų buičiai gerinti: stogų dengimui, krosnių remontui ar šulinių kasimui.

Merūnas, paramos koncerto metu pristatysiantis savo naująją dainą, sako, kad koncertui norėjo linksmo, greito tempo kūrinio, kuris būtų džiugiai pavasariškas ir priverstų nusišypsoti. „Labai dažnai viskas prasideda nuo paprastos šypsenos, nepamirškime to“, – sako savo muziką televizijos žiūrovams dovanosiantis atlikėjas. 

Muzika paramos koncerte dalinsis „Il Senso“, Jurgis Brūzga ir Milėja, seserys Ineta ir Irūna Pūzaraitės su mažaja Barbora, Vaida Genytė, OKATA, Monika Marija, Liepa, Jurijus Veklenko, Katažina Zvonkuvienė, Ieva Zasimauskaitė, KaYra ir „Lietuvos balso“ nugalėtoja Meidė Šlamaitė. Laidos vedėjai Dalia Belickaitė ir Timūras Augucevičius į sceną lipsiantiems atlikėjams paruošė ypatingą „Laimės nelaimės ratą“, pilną smagių ir netikėtų iššūkių. O kelionę po LNK laidas baigęs „Gelbėkit vaikus“ simbolis meškinas sugrįš į koncerto studiją.

Tai bus vienuoliktasis LNK ir „Gelbėkit vaikus“ paramos koncertas. Iš viso LNK televizijos žiūrovai vargstantiems Lietuvos vaikams ir sunkumų patiriančioms šeimoms jau paaukojo daugiau nei 1,2 mln. eurų.

GALERIJA

  • „Gelbėkit vaikus“ paramos koncerte – jautri manekenės S. Starkutės istorija: teko nakvoti laiptinėje
  • „Gelbėkit vaikus“ paramos koncerte – jautri manekenės S. Starkutės istorija: teko nakvoti laiptinėje
  • „Gelbėkit vaikus“ paramos koncerte – jautri manekenės S. Starkutės istorija: teko nakvoti laiptinėje
  • „Gelbėkit vaikus“ paramos koncerte – jautri manekenės S. Starkutės istorija: teko nakvoti laiptinėje
"Facebook" ir LNK nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Pilietiškas

Daugės ir toliau skurstančių vaikų, nes už juos skirtos didelės išmokos labai reikalingos asocialiems tėvams! Kažin, ar visokios išmokos, pašalpos, vaiko pinigai, nemokamas priešmokyklinukų, pirmokų maitinimas ir t.t. kuria gerovės valstybę ar vykdo vuduriniosios klasės skurdinimo politiką? Galbūt valdantiesiems ir patogiau gyventi be viduriniosios klasės!?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS