Internautai leipsta juokais: kažkas girtas prisiminė, kad reikia išsiųsti perspėjimą? | KaunoDiena.lt

INTERNAUTAI LEIPSTA JUOKAIS: KAŽKAS GIRTAS PRISIMINĖ, KAD REIKIA IŠSIŲSTI PERSPĖJIMĄ?

  • 3

Chebra, ugniagesiai jau švenčia, įsipilkim ir mes!“, – taip socialiniame tinkle „Facebook“ į draugus kreipėsi Liudvikas, kuris įkėlė ir nuotrauką su klaidomis išmargintu tekstu.

Šį perspėjimą gyventojams prieš Naujųjų metų sutikimą į mobiliuosius telefonus atsiuntė Vilniaus miesto savivaldybė. Kodėl internautai dėl tekste rastų klaidų nusprendė iškoneveikti ugniagesius gelbėtojus – neaišku, tačiau kandžių komentarų tikrai netrūko.

„Ugniagesiams daugiau nepilkite, nes neištemps iki Naujųjų metų taip pradėję“, – tarsi prašymą išsakė Romas.

„Ypač gerai įsimena visos gatvės, kai telefonas atrodo tuoj sprogs nuo garso“, – garsinius perspėjimo niuansus prisiminė Andrius.

Tačiau į diskusiją įsitraukęs Rimantas viską surikiavo į vietas: „Gerbiamieji, žvelkite į žinutės turinį. Jumis rūpinasi ir Jums žinią siunčia Vilniaus miesto savivaldybė! O miesto ugniagesiai budi blaivūs ir pasirengę iškvietimams. Jei kas nežino pagalbos telefono, tai -112“.

Portalas jau rašė, kad neatsargiai naudojant net ir nekalčiausias pirotechnikos gaminys gali būti sugadintos šventės priežastimi.

Visi sužalojimai, kurie padaromi dėl neatsargaus pirotechnikos priemonių naudojimo, yra labai pavojingi ir sunkiai gydomi. Skaudžiausios nelaimės įvyksta naudojant ar gaminant savadarbius ar nesertifikuotus pirotechnikos gaminius.

Po didžiųjų švenčių ne kartą teko girdėti, kad, net ir laikantis gamintojų rekomendacijų, fejerverkai griūna, nekantrieji, sunkiai sulaukiantys prasidedančio grožio, skuba patikrinti, ar neužgeso degiklis ir, deja, ne visada pasiseka išvengti sužalojimų. 

Verta prisiminti

Išvykstant iš namų švęsti Naujųjų metų, būtina apsižiūrėti, ar balkonuose neprikrauta degių daiktų. Mat atskridęs atsitiktinis šventinis fejerverkas ar virš jūsų buto švenčiančios kompanijos neatsargiai numesta nuorūka gali sukelti gaisrą, pridaryti materialinių nuostolių.

Patartina nestatyti automobilių arti šiukšlių konteinerių, nes pastarųjų metų duomenys rodo, kad per žiemos šventes ypač padaugėjo tyčinių šiukšlių konteinerių padegimo atvejų.

Kaip saugiai naudoti pirotechnikos priemones (šaltinis: Kauno PGV):

1. Nežaiskite su jomis.

2. Nesinešiokite kišenėse.

3. Nelaikykite šalia krosnių, radiatorių.

4. Nemėtykite, netrankykite.

5. Apsaugokite, kad vaikai, būdami vieni, jų negalėtų liesti.

6. Leiskite nuo kieto, lygaus paviršiaus.

7. Leiskite atviroje teritorijoje, kuo toliau nuo namų, automobilių.

8. Leisdami tamsoje, pasišvieskite žibintuvėliu.

9. Saugokite veidą ir rankas.

10. Vienu metu uždekite tik vieną gaminį.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

x

Todėl ugniagesius, nes visada perspėjimus siunčia PAGD...o čia, matyt, Savivaldybės kompas arba interneto ryšys užsilenkė, kad dalį teksto iškarpė :)

Wilno nashe !

:DDD

Kaunas valdo

Kaip Lenkams neblogai išmoka Lietuvių kalba

SUSIJUSIOS NAUJIENOS