I. Stasiulytės laimės formulė: mažiau nepasitenkinimo | KaunoDiena.lt

I. STASIULYTĖS LAIMĖS FORMULĖ: MAŽIAU NEPASITENKINIMO

Aktorė Ineta Stasiulytė neslepia – televizija apdovanoja žinomumu. TV3 daugiaserijiniame filme "Turtuolis vargšas" besifilmuojanti ir prie "Lietuvos talentų" teisėjų stalo sėdinti scenos moteris išgyvena tikrą aukso amžių: mėgaujasi naujais gyvenimo projektais ir motinyste.

Stengiasi, kad patikėtų

Šiuo metu I.Stasiulytė intensyviai filmuojasi seriale "Turtuolis vargšas". Aktorė sako, kad tai vienas iš tų serialų, kurių Lietuvoje veikiausiai neturėjome iki šiol. "Tai daugiaserijinis filmas. Aš jame ir filmuojuosi, ir pati žiūriu, nes jame vaidina labai puikūs aktoriai. Dirbti tokioje aktorių komandoje – didelis malonumas. Nors dabar žmonės tvarkosi, skuba į gamtą, sodus, bet kiekvieną šeštadienį laikas žiūrint filmą yra labai geras būdas praleisti vakarą", – neabejoja ji.

"Be to, siužetas yra geras, vyksta intriga – viskas gerai sudėta. Įdomu stebėti, kaip viskas bus, jis nėra lietuviškai lėtas ar ištęstas. Scenarijus – Lotynų Amerikos, tik pritaikytas Lietuvai. Patys aktoriai adaptuoja žodžius, tekstą", – apie serialą aktorės akimis pasakoja I.Stasiulytė.

Kaip sako pati Ineta, jos kuriamas personažas – žiauri moteris, visiška manipuliatorė, dėl geresnio gyvenimo ir pinigų padarysianti bet ką. "Kiekvieną kartą atsiprašau kolegų, kad reikia taip žiauriai pavaryti, ta emocija yra bjauri. Tai nėra sunku, aš galiu bet ką suvaidinti, tai yra profesija, bet energija, kurią turiu įdėti sakydama tuos žodžius, turi būti tokia, kad manimi visi patikėtų", – atvirauja ji.

Kiekvieną kartą atsiprašau kolegų, kad reikia taip žiauriai pavaryti, ta emocija yra bjauri.

"Pavyzdžiui, neseniai filmavome sceną, kai mano vyras sužino, kad aš esu neištikima. Aš išbandžiau visus įmanomus moteriškus būdus, kaip tai nuslėpti. Iš pat pradžių verkiau, po to ėmiausi aukos vaidmens, kaltinau, rėkiau. Tą dieną režisavo Andrius Žiurauskas, ir po filmavimo mane apsikabinęs pasakė: "Ineta, nepyk, bet nenorėčiau su tavimi gyventi." Tai buvo kaip komplimentas, kad man pavyko labai tikroviškai suvaidinti", – dalijasi aktorė.

"Tavęs visur daug"

I.Stasiulytė šiuo metu gyvena ne tik serialo "Turtuolis vargšas" filmavimų, bet ir "Lietuvos talentų" nuotaikomis. O jos yra puikios, sako aktorė. "Laukiu "Lietuvos talentų" tiesioginio eterio. Sakiau prodiuseriams, kad jie rizikuoja mane leisdami į tiesioginį eterį. Aš turiu daug pašėlusių minčių ir nežinau, ką galiu iškrėsti", – juokiasi ji.

"Pasiilgau jau ir Justino, ir Marijono, susirašome vis. Samas neseniai atsiuntė informaciją, kad esame žiūrimiausia visų Lietuvos televizijų laida. Smagu filmuotis laidoje, kuri yra labai populiari. Žinoma, taip yra ir žiūrovų dėka", – prisimindama projekto kolegas sako viena iš "Lietuvos talentų" teisėjų.

I.Stasiulytė atvira – televizija suteikia daugiau žinomumo, todėl aktoriams yra išties patraukli. "Tampi labiau matomas, nes vaidindamas tik teatre toks nebūsi. Tampi tam tikru pavyzdžiu, tave seka, turi galvoti, ką sakai, tai yra didesnė atsakomybė. Televizija turi savo niuansų, tarkime, aš galiu nusifilmuoti prieš pusmetį, o žiūrovai žiūri šiandien ir mane sutikę parduotuvėje man pasakoja, ką aš šiandien veikiau. O aš jau seniai darau kitus dalykus. Kartais ir pati nepažiūriu visko, ką parodo. Dabar yra tas momentas, kai visi sako: "Tavęs visur daug", – neslepia aktorė.

Ji sako, kad televizijoje nebedalyvauja – greičiau dalyvauja kuriant jos produktus. "Mano gyvenime svarbiausia, kas vyksta aikštelėje, kai viskas filmuojama, o ne kada mane rodo per televiziją", – aiškina žinoma moteris.

Laimės raukšlės

I.Stasiulytė neseniai antrąkart tapo mama ir augina penkių mėnesių dukrytę Frėją, tačiau ji tikina, kad motinystę ir aktyvų gyvenimo ritmą suderinti paprasta. "Su Frėja galiu daryti viską. Netikiu, kad vaikas gali atimti laisvę, bet tikriausiai tai priklauso nuo požiūrio. Vieniems svarbiausia, kad rankos būtų laisvos ir nereikėtų turėti jokių atsakomybių ir įsipareigojimų, kitiems yra kitaip", – svarsto ji.

Netikiu, kad vaikas gali atimti laisvę, bet tikriausiai tai priklauso nuo požiūrio.

"Man tiek naujų raukšlių atsirado – juk visada vaikštau išsišiepusi, nuolat dukrą matau – neįmanoma nesišypsoti. Juolab kad ir ji visą laiką šypsosi. Gera emocija yra visur. Frėja visiškai rami – per penkis mėnesius gal penkis kartus ir girdėjau jos balsą. Aš tiek nesu išsimiegojusi, kiek dabar miegu. Man dabar yra didžiulės atostogos, nors dirbu ganėtinai intensyviai. Balandį bus septyni spektakliai, filmavimai – dirbu tuo pačiu tempu, kaip ir anksčiau", – pasakoja aktorė.

Frėja kartu su mama dalyvauja visuose jos filmavimuose. "Nuo manęs – per 10 metrų. Ir filmuojant "Lietuvos talentus" buvo maitinimo pertraukėlės, ir seriale "Turtuolis vargšas" viskas vyksta prisitaikant prie jos. Ji tikra stipruolė. Man labai gera, kad visi mane supranta, sustabdo filmavimus", – atvirauja aktorė.

Po dienos darbų, vakarais užmigdžiusi dukrytę, I.Stasiulytė nepamiršta laiko skirti ir sau. "Tada galiu pasidaryti veido kaukę, masažą, pasišlifuoti nulūžusį nagą. Bet tikriausiai esu iš tų darboholikų, kuriems nėra nieko saldžiau, nei pasiimti darbo knygelę, pasižymėti, pasižiūrėti, pasitikslinti rytojaus ir visos savaitės planą ir pasidžiaugti tuo, kad viskas yra gerai. Be visos mano veiklos, yra ir renginiai, kuriuos mes vedame su Aisčiu Mickevičiumi kaip Vaigauskai. Dar ruošiamės rengti koncertinį turnė, eisime mokytis dainuoti. Veiksmo tikrai daug, bet jis yra gyvenimo dalis. Nėra taip, kad padirbau – ir jau nebedirbu. Aš tiesiog taip gyvenu", – šypsosi moteris.

Namuose – kiti mechanizmai

I.Stasiulytė prisipažįsta esanti priklausoma nuo harmonijos. "Jei yra kokių nors pykčių – viskas. Negaliu dirbti, negaliu nieko ramiai daryti. Būtinai turiu pirmiausia išsiaiškinti, nusiraminti ir tada gyventi. Šeimoje turi būti santarvė", – apie tai, kas gyvenime svarbiausia, pasakoja ji.

Darbe I.Stasiulytė dirba staigiai it viesulas, o namuose netikėtai prisipažįsta esanti labai lėta. "Kai auklė filmavimo vietose įsikuria kartu su Frėja, tada prasideda mano greitasis momentas, nes aš esu kaip žaibas. Darbe greitai apsirengiu, pasidažau, pasiruošiu, filmuojamės greitai, o jau namuose man labai patinka viską sulėtinti. Būti su vaiku yra vienas dalykas, o darbe – visai kas kita. Įsijungia skirtingi mechanizmai", – pastebi aktorė.

Ji šiandien pasigenda pagarbos vienas kitam puoselėjimo – jis, aktorės manymu, yra dažnai pamirštas ir nuvertintas. "Mes nesame vieni, kad ir ką gyvenime dirbtume, aplink yra žmonės. Svarbu gerbti vienas kitą – nuo "Maximos" kasininkės iki pretendento į prezidentus, nors gal tau ir nepatinka, ką jis daro. Reikia priimti visus kaip žmones. Išlaikyti blaivų žvilgsnį, nenerti į apkalbas, nepasitenkinimą, matyti žmogų – kaip jam sekasi arba nesiseka, bet realiai tai matyti, neniekinant. Daug nepasitenkinimo yra šiandien. Svarbu tam nepasiduoti, matyti savo žmogų, kas jam svarbu, kuo jis gyvena, rūpintis šalia esančiu. Ar tai būtų vaikas, ar vyras, ar žmona", – neabejoja I.Stasiulytė.

GALERIJA

  • I. Stasiulytės laimės formulė: mažiau nepasitenkinimo
  • I. Stasiulytės laimės formulė: mažiau nepasitenkinimo
  • I. Stasiulytės laimės formulė: mažiau nepasitenkinimo
  • I. Stasiulytės laimės formulė: mažiau nepasitenkinimo
  • I. Stasiulytės laimės formulė: mažiau nepasitenkinimo
  • I. Stasiulytės laimės formulė: mažiau nepasitenkinimo
  • I. Stasiulytės laimės formulė: mažiau nepasitenkinimo
TV3 arch. nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS