J. Arlauskaitė-Jazzu: nebenoriu nei būti skaudinama, nei skaudintis pati | KaunoDiena.lt

J. ARLAUSKAITĖ-JAZZU: NEBENORIU NEI BŪTI SKAUDINAMA, NEI SKAUDINTIS PATI

  • 2

Viena ryškiausių šalies atlikėjų, dainininkė Justė Arlauskaitė-Jazzu, savo dainomis gerbėjus džiugina jau daugiau nei 15 metų. Moteris atvirauja, jog įkvėpimas kūrybai visuomet gimsta iš patirtų gyvenimiškų istorijų, chaoso bei ramybės sukuriamo balanso.

Visgi išgyvenusi ne vieną emocinį nuosmukį, jau šio šeštadienio rytą, 10 val., TV3 laidoje „Virtuvės istorijos“ Justė džiaugsis atrasta vidine ramybe ir drąsiai teigs gyvenanti gyvenimą, vertą bestselerio.

Naujajame laidos sezone žiūrovų laukia intriguojančios ir atviros istorijos, kurias laidos vedėjai Ilonai Juciūtei bei žiūrovams pasakos žinomi Lietuvos pramogų, verslo, kultūros, meno bei sporto pasaulio atstovai, o jas vainikuos kulinarinė staigmena, kurią grilio zonoje specialiai laidos svečiui ruoš kepsninių meistras, kulinarijos guru Robertas Svetlauskas.

Žinodamas, jog Justė nevalgo mėsos, šefas sugriaus visus mitus ir kepsninėje pagamins gardžias briuselio kopūstų salotas su grūdėta varške, pistacijomis ir granatų sėklomis.

„Kai mokiausi Londone, gyvenau su veganais, kurie mane pradėjo apgaudinėti: sakydavo, jog paruošė mėsą, nors ten jos visai nebuvo. Tuomet jaučiausi labai apgauta, todėl grįžusi namo Kalėdų atostogų metu, visą gruodį valgiau vien tik kraujinius kepsnius be jokio garnyro. Po to karto pasikeitė sensorika ir net ėmė nebepatikti mėsos kvapas“, – apie tai, kaip atsisakė mėsos, laidoje pasakos Jazzu.

Nors Justė jau 13 metų propaguoja vegetarizmą, tačiau savo restorano Anykščiuose svečiams siūlo įvairiausius patiekalus. Dainininkė ir pati kelionėse drąsiai ragauja egzotinius delikatesus, taip siekdama pažinti tikrąją kitų šalių kultūrą.

„Pati turiu restoraną, tad nesu radikalė – aš privalau paragauti patiekalą, kad galėčiau jį rekomenduoti savo klientui. Tad ragauju viską, o ypač kelionėse. Esu valgiusi gyvatę, skorpioną ir net jaučio sėklides. Nebuvo taip, kad man labai patiktų, bet visa tai – pakankamai egzotiška. Man įdomiau pažinti šalį per kultūrą, o ne per savo organizmo šokiravimą. Bet yra šalių, kuriose žmonės valgo labai keistus dalykus. Kulinarija yra kultūrinis paveldas, kurį patirti būtina, kai keliauji“, – pasakos Justė.

Kulinariją pamilusi atlikėja ir savo draugus bei artimuosius neretai nustebina gastronominiais šedevrais. Justės mylimasis Donatas džiaugiasi, jog namuose turi dainuojančią šeimininkę, tačiau moteris atvirauja įžvelgianti ir vieną šio įgūdžio trūkumą.

„Visi žino, kad aš mėgstu gaminti, tačiau kuo rečiau tai darau, tuo daugiau aistros atsiranda. Su užkalbėjimais, mantromis, meditacijomis, uždainavimais. Vyras džiaugiasi, kad namuose turi dainuojančią šeimininkę. Ir visgi, su šiuo talentu gaminti esu taip prisidirbusi, kad jis manęs net nebekviečia į pasimatymus restoranuose. Sako, kam ten eiti, jeigu aš vis tiek pagaminsiu skaniau?“ – juoksis atlikėja.

Jau 15 metų scenoje savo jausmingomis dainomis gerbėjus džiuginanti Justė neslepia, jog įkvėpimas kūrybai gimsta iš gyvenimiškų dalykų, situacijų, sunkių išgyvenimų bei džiaugsmų. Ir nors dainininkės gyvenime netrūko vingių, šiandien ji tikina atradusi vidinę ramybę ir gyvenanti geriausius savo gyvenimo metus.

„Kurį laiką galvojau, jog įkvėpimas ateina iš didžiausio chaoso, tačiau dabar suprantu, kad tai ateina iš balanso. Jeigu nebūtų dramos ar ramybės, tai nebūtų ir kūrybos, tad reikia ir to, ir to. Yra nerašyta taisyklė, jog geriausiai kuriasi, kai skauda, kai esi duobėje, kai emociniai pjūviai atsiranda sieloje. Tai yra tiesa, tačiau aš jau tiek daug išgyvenusi, kad nebenoriu būti nei skaudinama, nei skaudintis pati. Esu laiminga, kad mano siela yra stipri ir gyvenu gyvenimą, vertą bestselerio“, – tvirtai teigs Justė.

GALERIJA

  • J. Arlauskaitė-Jazzu: nebenoriu nei būti skaudinama, nei skaudintis pati
  • J. Arlauskaitė-Jazzu: nebenoriu nei būti skaudinama, nei skaudintis pati
  • J. Arlauskaitė-Jazzu: nebenoriu nei būti skaudinama, nei skaudintis pati
  • J. Arlauskaitė-Jazzu: nebenoriu nei būti skaudinama, nei skaudintis pati
  • J. Arlauskaitė-Jazzu: nebenoriu nei būti skaudinama, nei skaudintis pati
D. Jankausko / "Susuk LT" nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Zose

Slyksciai susireiksminus persona.

Klaustukas

O ar neapsivemi panele paragavusi savo patiekalų,nes apsivemt ruošeisi šiaip sau dėl malonumo ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS