J. Milius: dalyvauti „Eurovizijoje“ visai nenorėjau ir apsidžiaugiau, kai nepatekau į finalą | KaunoDiena.lt

J. MILIUS: DALYVAUTI „EUROVIZIJOJE“ VISAI NENORĖJAU IR APSIDŽIAUGIAU, KAI NEPATEKAU Į FINALĄ

„Dalyvauti Eurovizijoje visai nenorėjau ir į viską žiūrėjau gan lengvabūdiškai, niekada to neslėpiau ir man dėl to negėda. Turėjau vienas geriausių dviejų savaičių atostogų, per kurias ir susipažinau su daug įdomių žmonių ir pasilinksminau“, – pasakojo 2008-ųjų metų Lietuvos atstovas didžiojoje Eurovizijos scenoje Jeronimas Milius

„Istorija buvo labai paprasta. Mano grupės bičiulis po grupės „Lordi“ pergalės Eurovizijoje pasakė – dalyvauk ir tu, aš tau parašysiu dainą! Aš, aišku, rimtai į tai nežiūrėdamas sutikau. Po pusės metų jis man skambina, sako – turiu dainą! Iš pradžių nelabai supratau, apie ką jis kalba. Kadangi esu žodžio žmogus, nuėjau į mūsų nacionalines atrankas ir tikrai nemaniau, kad eisiu taip toli. Man pačiam buvo šokas, kai laimėjau. Tai ir nuvažiavau, ir aš tikrai važiavau ten linksmintis ir gerai praleisti laiką. Nejaučiau jokios naštos, nesijaudinau, kad žūtbūt turiu nugalėti“, – pasakojo žinomas atlikėjas.

Man pačiam buvo šokas, kai laimėjau.

J. Milius savo kailiu patyrė, kaip šis konkursas atrodo išsijungus kameroms ir šviesoms. Todėl teigė, kad laimėjimas priklauso tik nuo paties atlikėjo nusiteikimo: „Negaliu sakyti, kad visai neprisidėjau prie dainos kūrimo, nes taip, sėdėjau, kartu rašiau. Bet vis dėlto aš buvau labiau dainininkas, kuris turėjo gerai atliktį kūrinį. Nei tuo metu, nei dabar aš netikėjau, kad ta daina gali atnešti pergalę Lietuvai. O šiame konkurse svarbiausia yra tas tikėjimas, tada kurią tu vietą užimsi nueina į antrą planą. Pamenu, kai nepatekau į finalą, apsidžiaugiau, kad turėsiu dar vieną papildomą dieną gerai pasilinksminti. Aš juk tik ką buvau pradėjęs atlikėjo karjerą, jaunas vaikinas. Man buvo visai ne tai galvoje“, – su šypsena kalbėjo jis.

Visi tikėjosi, kad grįžę saviplaka užsiimsim, o kai pamatė, kad taip nėra, niekas ir nebepuolė.

Vis dėlto mes esame pratę, kad po pralaimėjimo mūsų kraštiečiai mėgsta viešai nuteisti savo šalies atstovus. „Manęs dar būnant ten visi žurnalistai klausė – kaip dabar pasiteisinsite? Kaip žmonėm paaiškinsit, kodėl nelaimėjote? Kas bus, kai grįšit? Bet aš mėgstu visur įžvelgti teigiamą pusę. Todėl iš to nedariau didelės tragedijos ir įjungiau lengvą „dzin“. Ir ką? Ir pasiteisino! Nes visi tikėjosi, kad grįžę saviplaka užsiimsim, o kai pamatė, kad taip nėra, niekas ir nebepuolė. Aš į šį konkursą žiūrėjau kaip į bet kokį kitą, tiesiog jis yra labai gerai organizuotas ir su labai didele auditorija. Viskas.“

Nors ir dabar J. Milius neturi svajonės užkariauti didžiosios Eurovizijos scenos, vis dėlto spjauti į vandenį nesiryžta ir sako: „Niekada negali žinoti, kaip pasisuks tavo gyvenimas. Jeigu turėčiau labai gerą kūrinį, išskirtinį, kuriuo be galo tikėčiau, kodėl ne? Bet kol kas to neįvyko!“ – juokėsi jis.

Monika Linkytė / S. Bolnienės nuotr. 

Šį šeštadienį „Muzikinės kaukės“ dalyviams teko nelengva užduotis – įkūnyti žinomiausius ir įsimintiniausius Eurovizijos pasirodymus. Nenuostabu, kad tokį ypatingą vakarą vieną iš komisijos kėdžių užims ir šių metų Lietuvos atstovė Eurovizijoje Monika Linkytė: „Aš tikiuosi tikros Eurovizijos! Kad bus daug šviesų, daug garso ir gerų dainų“, – kalbėjo ji.

Kodėl po vieno iš pasirodymų M. Linkytė jautėsi tarsi užhipnotizuota? Visi atsakymai –jau šį šeštadienį, „Muzikinėje kaukėje“, 19.30 val., tik per BTV.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Tikrai

nesubrendėlis.

na is feiso ,grynas

gibonas...

Avinas

tai kam dalyvavai, jei nenorėjai ?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS