Japonija planuoja animacijos grandų „Studio Ghibli“ pramogų parką | KaunoDiena.lt

JAPONIJA PLANUOJA ANIMACIJOS GRANDŲ „STUDIO GHIBLI“ PRAMOGŲ PARKĄ

  • 1

„Oskaru“ pagerbto animatoriaus Hayao Miyazaki (Hajao Mijadzakio) fantazijos pasaulis taps realybe – 2022 metais vidurio Japonijoje bus atidarytas jo kūrybinių dirbtuvių „Studio Ghibli“ pramogų parkas, trečiadienį pranešė regiono vyriausybė.

H. Miyazaki yra vienas pagrindinės japonų animacijos studijos steigėjų ir visame pasaulyje garsėja tokiais darbais kaip „Princesė Mononokė“ (Mononoke-hime) ir „Stebuklingi Šihiros nuotykiai Dvasių pasaulyje“ (Sen to Chihiro no Kamikakushi).

„Studio Ghibli“ pristatė pramogų parko, kuris turi būti pastatytas netoli Nagojos Aičio regione, koncepciją.

Parke bus pasivažinėjimo atrakcionų ir miško takų, įrengtų pagal garsiojo animatoriaus fantastinius filmus, įskaitant „Mano kaimyną Totoro“ (Tonari no Totoro), „Kikės siuntų tarnybą“ (Majo no Takkyūbin) ir „Keliaujančią Haulo pilį“ (Hauru no Ugoku Shiro), pranešė Aičio vyriausybė.

Parke taip pat bus europietiško stiliaus bokštų, kurių dažnai pasitaiko H. Miyazaki darbuose, ir didžiulių instaliacijų, vaizduojančių vorų bei šernų pavidalo dvasias fantastiniuose kraštovaizdžiuose, primenančiuose Japonijos mitinę ir idilišką praeitį.

Parkas bus įkurtas „Expo 2005“ Aičio atminimo parke Nagakutės mieste. Dėl jo statybos kaštų ir kitų detalių dar neapsispręsta, naujienų agentūrai AFP sakė vienas Aičio prefektūros administracijos pareigūnas.

H. Miyazaki yra vienas garsiausių animatorių pasaulyje ir turi daugybę gerbėjų Japonijoje ir užsienyje.

„Stebuklingi Šihiros nuotykiai Dvasių pasaulyje“ 2003 metais laimėjo geriausio animacinio filmo „Oskarą“. Tai buvo pirmas taip pagerbtas japonų filmas; be kitų apdovanojimų jis taip pat gavo Berlyno kino festivalio „Aukso lokį“.

„Studio Ghibli“ jau turi itin populiarų „Ghibli“ muziejų Tokijo pakraštyje. Bilietai į jį pardavinėjami tik mėnesio pradžioje ir paprastai būna išgraibstomi per kelias valandas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

faina butu apsilankyti :)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS