J.Rekevičiūtės savaitgalio pietų grafika

J.Rekevičiūtės savaitgalio pietų grafika

2010-05-29 23:59
Neprofesionalams: pagal J.Rekevičiūtės pasiūlytus receptus patiekalai pagaminami labai lengvai.
Neprofesionalams: pagal J.Rekevičiūtės pasiūlytus receptus patiekalai pagaminami labai lengvai. / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Kauno restorano "Senieji rūsiai" virtuvės šefė Danguolė Grigaitienė mums pagamino vasariškus, sveikus, labai skanius ir originalius pietus – sriubą, spagečius ir desertą. Visų šių trijų patiekalų autorystė priklauso grafikei Jūratei Rekevičiūtei.

Šalta kreminė apelsinų ir morkų sriuba (4 asmenims)

Reikės:

300 g morkų,

100 g bulvių,

300 g apelsinų sulčių,

sultinio,

kalendrų grūdelių.

Paruošimas:

Nuskuskite morkas, bulves ir išvirkite sultinyje. Atvėsusias daržoves ir nuovirą suplakite plaktuvu arba sutrinkite trintuve iki skystos morkų ir bulvių tyrės. Atšaldykite.

Galite naudoti natūralias apelsinų sultis arba sultis iš pakelių. Į daržovių tyrę pilkite tiek sulčių, kokios konsistencijos sriubos norėsite. Pagardinkite kalendrų grūdeliais, šaukšteliu grietinės. Karštą dieną, ypač jei sriuba tiršta, galite įdėti grūsto ledo.

Spagečiai su skrudintomis moliūgų ir saulėgrąžų sėklomis (4 asmenims)

Reikės:

400 g makaronų,

40 g aliejaus,

60 g svogūnų,

30 g sviesto,

150 g grietinės (35 proc. riebumo),

60 g parmezano,

60 g moliūgų ir saulėgrąžų sėklų,

kajeno pipirų,

gražgarsčių (papuošti).

Paruošimas:

Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje, įpylę šiek tiek aliejaus. Kol makaronai virs, svogūnus smulkiai supjaustykite ir pakepinkite svieste, kol gražiai apskrus. Tada suberkite kajeno pipirus. Pakepinkite moliūgų ir saulėgrąžų sėklas, supilkite grietinę, luktelėkite, kol sutirštės.

Išvirusius makaronus supilkite į kiaurasamtį, nuvarvėjus vandeniui sudėkite į gilias, pakaitintas lėkštes. Ant viršaus užpilkite grietinėlės, moliūgų ir saulėgrąžų sėklų padažo, užberkite tarkuoto parmezano, papuoškite gražgarstėmis.

Kepti ananasai meduje su imbierais (4 asmenims)

Reikės:

1 ananaso,

50 g šviežio imbiero,

50 g natūralaus medaus,

40 g sviesto,

cinamono,

vanilinių ledų,

šviežių braškių.

Paruošimas:

Nulupkite ir griežinėliais supjaustykite ananasą. Keptuvėje pakaitinkite sviestą. Sudėkite medų, ananaso griežinėlius ir apie 10 min. kepkite ant nekaitrios liepsnos ar kaitlentės. Užtarkuokite šviežio imbiero, pabarstykite cinamono ir dar pakepinkite kelias minutes.

Galite valgyti ir šiltus keptus ananasus su ledais, braškėmis. Apkepintus ananasus galite laikyti šaldytuve, o patiekdami uždėkite ledų ir šviežių braškių.


Restorano "Senieji rūsiai" virtuvės šefės D.Grigaitienės dosjė:

Amžius: 55-eri, šešerius metus dirba restorane "Senieji rūsiai".

Zodiako ženklas: Svarstyklės.

Mėgstamiausias nealkoholinis gėrimas: spanguolių gaiva.

Alkoholinis gėrimas: šampanas.

Sriuba: šaltibarščiai.

Salotos: Cezario salotos su vištiena.

Patiekalas: vištienos kepsnys "Cordon Blue".

Desertas: šokoladinis tortas.

Daržovė: agurkas.

Vaisius: kriaušė.

Padažas: baltas, grietinėlės ir sūrelio.

Prieskoniai: juodieji pipirai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra

Daugiau naujienų