K. Meschino pasisakė apie „Burger King“ skandalą: nenusipelniau verkti visą dieną dėl grasinimų | KaunoDiena.lt

K. MESCHINO PASISAKĖ APIE „BURGER KING“ SKANDALĄ: NENUSIPELNIAU VERKTI VISĄ DIENĄ DĖL GRASINIMŲ

  • 23

Šeštadienį viešoje erdvėje kilo skandalas dėl influencerių reklamuoto restorano „Burger King“, prie kurio nusidriekė eilės norinčių išbandyti naują meniu. Socialinių tinklų žvaigždėms Karolinai Meschino ir Iglei tiek internautai, tiek visuomenės veikėjai negailėjo kritikos dėl neapgalvoto elgesio. Pasak internautų, influencerių reklama ir paskatino smalsuolius užsukti į naują restoraną. Tokia įtaka gal ir būtų gera, bet, atsižvelgus į COVID-19 situaciją, žinomumas atsisuko prieš pačias influenceres. Tačiau K. Meschino nusprendė nutraukti tylą ir išsakė savo poziciją.

„Visi staiga taip nori pasisakyti šia tema ar sau pasidaryti populiarumo. Toks jausmas, kad per mane tie žmonės būriuojasi viešose vietose. Visada dalinausi priešinga žinute ir niekada nei pusės žodžio nebuvo iš manęs pasakyta panašaus į „Visi varykite į „Akropolį“, į „Burger King“. Niekada neskatinau žmonių fiziškai eiti kažkur, bet matau kai kurie smaginasi pateikdami situaciją kaip jiems patogiau. Aš pati atvykusi buvau nustebusi dėl žmonių srauto ir atvirkščiai – triskart vien per vakar vakarą sakiau neiti geriau į tokias vietas“, – situaciją komentavo influencerė.

Aš pati atvykusi buvau nustebusi dėl žmonių srauto ir atvirkščiai – triskart vien per vakar vakarą sakiau neiti geriau į tokias vietas.

K. Meschino teigimu, tai, kas šiuo metu vyksta prekybos centruose yra nesuprantama – rodos, žmonės nesupranta prašymo būti sąmoningais. „Dar kartą apgailestauju dėl savo neprotingo apsilankymo prekybos centre, jei kažką asmeniškai tai įžeidė, bet nemanau, kad nusipelniau verkti visą dieną dėl visų jūsų grasinimų nusižudyti ar susirgti. Niekas nerodo kažkaip ir nefilmuoja, kas dabar iš tiesų vyksta prekybos centruose... Tai yra baisu, absurdiškas kiekis žmonių, visi šluoja parduotuves ir stovi eilėse susigrūdę, pykstasi dėl vežimėlių, nes bijo naujos valdžios sprendimų, kad tuoj uždarys viską. Tai didžiulė problema. Geriau pergyvenkit dėl savęs, savo draugų, kaimynų ir šeimos. Toks jausmas, kad man kažkokie kitokie įstatymai pritaikyti, nei visiems... Biškį ne ten koncentruojatės ir ne ten problemą matote. Be galo skaudu. Bet tikiu, kad protingi žmonės supranta. Lengva viską nurašyti į tai, kad influenceriai kažkokie antžmogiai išsigimėliai, kurie viską dėl pinigų padarys. Pažiūrėkite į veidrodį pradžioj“, – socialiniame tinkle rašė K. Meschino.

Aš nesu viruso ir mirčių Lietuvoje priežastis, kaip dauguma mane čia dabar kaltina, nesu covido nešiotoja, neagituoju nesilaikyti taisyklių ar įstatymų.

„Faktas, kad būčiau tiek aš, tiek Iglė užsisakiusios maistą per „Wolt“, bet jis buvo užlūžęs (vėliau sužinojome, kad dėl žmonių srauto). Mes nebuvome perspėtos ir mumis nebuvo pasirūpinta, kad gautume maistą į namus. Įstatymai leidžia eiti į „Akropolį“, o mums buvo minėta, kad tai daryti yra „saugu“. Atvykus situacija atrodė kitaip. Užsisakiau maistą ir kol jį gamino laukiau draugo mašinoje. Suprantu, kad visiems sunkus metas ir visi jautrūs ir pikti. Bet aš nesu viruso ir mirčių Lietuvoje priežastis, kaip dauguma mane čia dabar kaltina, nesu covido nešiotoja, neagituoju nesilaikyti taisyklių ar įstatymų. O jums visiems, net tiems, kurie man linki blogiausio, aš linkiu didžiausios sveikatos ir nepamirškite: vienkartinę kaukę keisti kuo dažniau; plauti rankas; kalėdines dovanas pirkti internetu; vengti vietų, kur gali būti daug žmonių; vengti fizinio kontakto su žmonėmis“, – patarimus dalijo socialinių tinklų žvaigždė.

A. Tapinas: man jau pradeda trūkti žodžių

Apie kilusį skandalą pasisakė ir visuomenės veikėjas, žurnalistas Andrius Tapinas. Jis pasidalijo K. Meschino vaizdo įrašo stop kadrais ir piktinosi neatsakingu influencerių elgesiu. „Man jau pradeda trūkti žodžių. Įsivaizduoju, kaip jų trūksta medikams. Šalyje, kurioje per paskutinę savaitę virusu užsikrėtė beveik 1 proc. visų gyventojų ir visi maldauja mažinti socialinius kontaktus, su trenksmais ir fanfaromis atsidaro „Burger King“ ir į „Akropolį“ plūsteli tiek daug gyvenime burgerio nemačiusių humanoidų, kad susiformuoja eilės. Eilės“, – socialiniame tinkle rašė A. Tapinas.

Man jau pradeda trūkti žodžių. Įsivaizduoju, kaip jų trūksta medikams.

T. Biliūno ir A. Tapino feisbuko nuotr.

„Ir aš suprantu, kad iš burgerio nemačiusių humanoidų tu nieko negali norėti ir tikėtis, gali kuolą jiems tašyti ant galvos, vis tiek veršis. Ir suprantu, kad begalviai influenceriai neturi jokios atsakomybės ir už reklaminius pinigėlius padarys bet ką, bet jie jau tampa grėsme visuomenei. Kai 350 tūkst. sekėjų turinti Karolina Meschino už „Burger King“ pinigus visus kviečia veržtis į „Burger King“, natūralu, kad susiformuoja eilės. Tada dar ji atvaro pati (kas itin ironiška besilaukiant), išsigąsta eilių ir bėga slėptis į mašiną. Ar Iglė su 174 tūkst. sekėjų straksinti ir nurodanti – varykit paragaut? Na, lašelį proto? Kruopelę atsakomybės mirtinos pandemijos metu? Ir man jau tikrai norėtųsi, kad „Korona stop“ programėlėje būtų fiksuojami ir kontaktai su „Burger King“. Nes tada atvežus karščiuojantį burgerio gerbėją į priėmimą, medikai galėtų išduoti numerėlį ir sakyti – su šituo važiuokit į „Akropolį“, gal dar spėsit paskutinei vakarienei“, – žinomų žmonių abejingumu piktinosi žurnalistas.

A. Tapinas pasidalijo ir influencerės Iglės įkeltu įrašu, kuriame mergina džiaugėsio naujo restorano atidarymu Lietuvoje ir skatino savo sekėjus „varyti paragauti“.

„Instagram“ nuotr.

Restorano pozicija

Suprantame, kad pandemijos laikotarpiu mūsų „Burger King“ restorano atidarymas sukėlė prieštaringas reakcijas ir sulaukė lankytojų antplūdžio, kuris buvo netikėtai didelis.

„Suprantame, kad pandemijos laikotarpiu mūsų „Burger King“ restorano atidarymas sukėlė prieštaringas reakcijas ir sulaukė lankytojų antplūdžio, kuris buvo netikėtai didelis. Norime pabrėžti, kad žmonių saugumo ir sveikatos išlaikymas dabar yra svarbiausias dalykas, todėl primygtinai kviečiame klientus maistą užsisakyti į namus ir nevykti prie restorano jo išsinešti patiems. Tiesa, kad atidarydami restoraną dirbame su influenceriais, tačiau jiems buvome aiškiai nurodę, kad žmonių atvykti prie restorano nekviestų – reklamuoti prašėme tik galimybę maistą užsisakyti į namus. Apgailestaujame, kad viešojoje erdvėje atsirado kitoks paraginimas“, – situaciją komentavo „Tallink Grupp“ komunikacijos vadovė Katri Link.

„Taip pat priduriame, kad prekybos centro „Akropolis“ apsauga jau rūpinasi lankytojų saugumu prie restorano, užtikrindami, kad žmonės ten nesibūriuoja ir laikosi reikalingo atstumo. Tačiau dar kartą kviečiame visus, norinčius paragauti „Burger King“ maisto, jį užsisakyti pristatymui į namus, o ne vykti atsiimti patiems. Nors, dėl didelės užsakymų gausos, jų priėmimas programėlėse „Wolt“ ir „Bolt Food“ gali užtrukti, norime priminti, kad restoranas niekur nedings. Taigi, jei užsisakyti šiuo momentu ir nepavyksta, „Burger King“ maisto paragauti bus galima rytoj ar bet kurią kitą dieną. Prašome visų būti atsakingais ir iš anksto dėkojame už kantrybę“, – informavo bendrovės atstovė.

Rašyti komentarą
Komentarai (23)

pritariu

Neįtikėtina dūra, maža , kad dūra, tai dar viešai visiems savo durnumą demonstruoja.

Senis

Kvietėjos atlieka gera darbą - mažina durnių populiaciją Lietuvoje.

ANUPRAS

tu iš vis neverta dėmessio
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS