K. Radžiukynaitė-KaYra: per gyvenimą einu nešina savo vėliava | KaunoDiena.lt

K. RADŽIUKYNAITĖ-KAYRA: PER GYVENIMĄ EINU NEŠINA SAVO VĖLIAVA

"Kayra" išvertus iš hindu kalbos reiškia "taiki" ir "unikali" – puikiai atspindi tai, ką darau tiek gyvenime, tiek ant scenos", – savo pseudonimą aiškina dainininkė, aktorė ir miuziklų žvaigždė Kristina Radžiukynaitė. LNK televizijos seriale "Monikai reikia meilės" besifilmuojanti ir daugybe kitų veiklų užsiėmusi artistė sako, kad jai svarbiausia žmonėms perduoti savo pozityvią žinutę.

Skirtingos asmenybės

Šiuo metu K.Radžiukynaitė filmuojasi antrajame LNK transliuojamo serialo "Monikai reikia meilės" sezone, vaidina pagrindinės veikėjos geriausią draugę Silvą. Ji pati sako, kad šis serialas pirmiausia yra smagus. "Kupinas komiškumo, ironijos, gyvenimiškos dramos ir puikiai atspindi daugelio iš mūsų gyvenimus. Neabejoju, kad daug kas gali sau prisitaikyti vieną iš personažų. Aš pati kaifuoju nuo savo vaidmens, jis įdomus, įvairus ir permainingas, dažnai meta man įvairių iššūkių, o ir juoko filmavimo aikštelėje netrūksta", – dalijasi aktorė.

Ji į visus savo kuriamus personažus – ar filmavimo aikštelėje, ar ant koncertinės, ar miuziklo scenos – įdeda daug širdies. Kristina prisipažįsta – Silvą taip pat reikėjo prisijaukinti. "Manau, kad esame gana skirtingos. Tačiau bet kuriuo atveju, kurdama personažą, jį pirmiausia perleidžiu per save, savo asmenines patirtis ir charakterio savybes. Aš niekada nebuvau tokia pasiutusi kaip ji, bet, pavyzdžiui, mes abi gana naivios ir besąlygiškai tikime žmonėmis, taigi panašumų rasti galima", – pasakoja aktorė.

"Eurovizija" praturtino

Neseniai K.Radžiukynaitė-KaYra dalyvavo nacionalinėje atrankoje į "Euroviziją", pateko į finalą. "Tai mano antras kartas "Eurovizijos" atrankoje. Pirmą kartą dalyvavau prieš, atrodo, septynerius metus. Tuomet taisyklės buvo kitokios, dalyviai turėjo atlikti žinomas kitų atlikėjų dainas, taigi ėjau ten be savo kūrybos dainos. Skirtumas išties didelis, juo labiau tuomet man tebuvo dvidešimt metų, taigi ir vidinė būsena buvo visiškai kitokia", – atvirauja atlikėja.

Manau, mums pavyko sukurti kažką kitokio, pozityvaus ir ironiško. Mano žinutė bet kokiu atveju liks su manimi ir aš ją kaip vėliavą nešiu per gyvenimą.

Šiandien ji neslepia pasididžiavimo savimi. "Manau, mums pavyko sukurti kažką kitokio, pozityvaus ir ironiško. Mano žinutė bet kokiu atveju liks su manimi ir aš ją kaip vėliavą nešiu per gyvenimą. Visas procesas buvo ganėtinai varginantis, kadangi į pasirodymus įdėjau tikrai nemažai savęs, bet komanda buvo tokia nuostabi, kad laikas neprailgo ir prisiminsiu "Eurovizijos" atranką vien su teigiamomis emocijomis", – šypsosi K.Radžiukynaitė.

"Jausmas atliekant dainą "Alligator" "Žalgirio" arenoje buvo absoliučiai nuostabus. O ką jau kalbėti apie tai, kiek Lietuvos ir užsienio gerbėjų atrado mane kaip atlikėją, laukia naujų mano kūrybos vaisių. Man tai  laimėjimas visomis prasmėmis", – tęsia ji.

Kadaise buvusi žinoma tiesiog kaip Kristina Radžiukynaitė, ji tapo KaYra. Scenos moteris aiškina, kad pasirinkti tokį pseudonimą pastūmėjo gana sudėtinga jos pavardė – juk trumpą sceninį vardą ištarti yra daug paprasčiau. "Be to, "Kayra" išvertus iš hindu kalbos reiškia "taiki" ir "unikali" – puikiai atspindi tai, ką darau tiek gyvenime, tiek ant scenos, ir kokią emociją perduodu. Taip pat skamba smagiai – tai ką yra?" – juokiasi ji.

Miuziklų pasaulyje

K.Radžiukynaitė jau yra dalyvavusi daugybėje projektų, pradedant "Lietuvos talentais", "Lietuvos balsu" ir baigiant projektu "Muzikinė kaukė", kurį ji ir laimėjo. Šiandien jauna moteris taip pat gyvena skirtingų veiklų sūkuryje. "Filmuojuosi seriale, koncertuoju, rašau dainas ir neseniai pradėjau dirbti su vaikais darželyje. Esu labai laiminga, kad pavyksta suderinti visas mylimas veiklas, tikiuosi tai nepasikeis", – sako ji.

Žmogumi-orkestru praminta artistė jau seniai vaidina ir miuzikluose. Čia atsiskleidžia jai artimo teatro ir dainavimo sintezė. "Teatre apskritai visai kitokia atmosfera nei televizijoje. Teatre viskas labai tikra, meniška, gal net bohemiška. Man patinka, kad teatre turi tik vieną šansą, jeigu susimauni – turi suktis iš situacijos čia ir dabar, atvirkščiai nei kine, kur gali tą pačią sceną pakartoti dar daug kartų. Tai suteikia gyvybės ir žavesio", – lygina ji.

K.Radžiukynaitė sukūrė ne vieną įsimintiną vaidmenį tokiuose miuzikluose kaip "Meilutė", "Didžioji kometa", "Rent". Būtent pastarajame išgyventas vaidmuo ją palietė bene stipriausiai. "Labiausiai mano širdį palietęs ir stipriausiai įsikabinęs vaidmuo turbūt būtų Mimi iš miuziklo "Rent". Ji jautri, mylinti, deganti noru gyventi, užsispyrusi ir savarankiška, deja, gyvenimas jai nėra labai dosnus ir Mimi tenka kovoti su demonais, kovoti už savo gyvybę. Man patinka vaidinti herojiškus ir teigiamus personažus, jie įkvepia mane pačią", – atsiveria miuziklų žvaigždė.

GALERIJA

  • K. Radžiukynaitė-KaYra: per gyvenimą einu nešina savo vėliava
N. Palucko / LNK nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Ema

Baisi ir arogantiska

Oho hindu...

Tiksliai, visi galvojo, kad čia slengas: ką yra?

Geriau

papsakotų kokio priepuolio metu sugalvojo sau tokia klička. KAYRA.Gal geriau būtu KAPYRA?:D.)Idiotiškiau nesugalvosi

SUSIJUSIOS NAUJIENOS