Kam nepatinka storžievis A. Užkalnis? | KaunoDiena.lt

KAM NEPATINKA STORŽIEVIS A. UŽKALNIS?

Kadaise skandalinguoju tituluotas dailininkas Gytautas Balkevičius dažniausiai žiūri laidas apie meną ir politiką. Tačiau skandalingų ir tiesmuko humoro laidų vengia.

– Kas tau yra televizija?

– Informacijos šaltinis. Tai, kas vyksta Lietuvoje, pasaulyje, ką daro menininkai, mano kolegos. Analizuoju jų darbus, džiaugiuosi jų pasiekimais. Televizijoje man svarbiausia informacija, o ne pramoga.

– Yra laidų, kurių stengiesi nepraleisti?

– Visų televizijų žinių, nors pirmiausia – "Panoramos", taip pat kultūrinių laidų, ypač per "LRT Kultūra". Stengiuosi nepraleisti ir laidos "Stilius". Kažką įsidėmiu, pritaikau savo gyvenime. Neseniai su malonumu žiūrėjau laidą apie dailininką Vaidotą Žuką, interviu su verslininku milijonieriumi Vidmantu Martikoniu – nustebino, kad jis kolekcionuoja dailininkų autoportretus. Iš užsienio televizijų pažiūriu BBC, laidas apie menininkus, retkarčiais apie neįtikimus Guinnesso  rekordus.

– Savo darbuose šaržuoji politikus. Seki ir politines laidas?

– Taip, žinoma. Neretai žiūriu ne tik politines laidas, bet ir "KK2", kurioje subtiliai pasišaipoma iš politikų. Kyla įdomių minčių.

– Buvai tituluojamas skandalingu menininku – seki ir skandalingas laidas?

– Skandalingų laidų vengiu. Dažniausiai žiūriu LRT televiziją – čia solidesnės, gilesnės laidos, daugiau faktų, nuomonių apie meną. TV3, LNK – daugiau tuštybės ir skandalų.

– Kokių laidų G.Balkevičius nežiūri? Išrinktum trejetuką?

– Oi, per komercines televizijas tokių rastume ne tris ir ne dešimt. Ir vienos ar trijų neišskirčiau. Pabodo ir "Dviračio šou" – daug metų tas pats. Esu menininkas ir ieškau naujų formatų, naujų idėjų. Kadaise piešiau nuogą Arūną Valinską. Kas būtų, jei jį nuogą pieščiau įvairiomis pozomis dešimt metų ir visiems rodyčiau?

– Kurie laidų vedėjai tau labiausiai imponuoja ir kokie – labiausiai nepatinka?

– Man labiausiai patinka žinių, politinių laidų vedėjai, taip pat – Audrė Kudabienė, Rūta Mikelkevičiūtė. Labiausiai nepatinka Andrius Užkalnis. Neįdomus, nuobodus, susireikšminęs. Ir tas apsileidusio diedo įvaizdis. Suprantu, kad jis turi savo auditoriją, bet man – nepatinka. Pabodo ir Algis Ramanauskas-Greitai. Kadaise nemiegojau naktimis ir žiūrėdavau "Radijo šou". Bet jis nesikeičia 20 metų.

– Ko Lietuvos  televizijoms trūksta ir ko jose pernelyg daug?

– Pernelyg daug kvailų laidų, primityvaus sarkazmo. Mėgstu šaržą, jį naudoju mene. Bet dabar nėra ribų, šaipomasi pernelyg primityviai ir tiesmukai. Trūksta kultūringumo, subtilumo.

– Apie ką būtų Gytauto Balkevičiaus laida?

– Reikia daryti tai, ką geriausia išmanai. Nors ir seku politiką, bet įdomiausia man – menas, kultūra. Daugiausia supratimo turiu apie tapybą, vaizduojamąjį meną. Turiu savo požiūrį ir nuomonę.

– Ar žiūrėtų Lietuvos žmonės tokią laidą?

– Kiekviena laida turi auditoriją ir savo žiūrovų ratą. Tikiu, kad kažkam taip pat būtų įdomi laida apie meną ir tapybą.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

sim

Labai teisingai parasyta, tiesiog nusibode siu veikeju fizonomijos,manau, kad tai gali patvirtinti daugelis tv. Ziurovu! Neidomios ir nobodzios , dar ir kopijuotos ....is ru. Kanalu. Pagrinde, ziuriu zinias, ir sporto translecijas..daugiau gaila laiko......

naujA

zemkausko laida idomi, nesitikejau kad bus tokia

Šaunuolis

Gerai įvardijo visus nusibodusius storžievius
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS