Karalienė Camilla džiaugiasi būdama įamžinta lėlės Barbės pavidalu | KaunoDiena.lt

KARALIENĖ CAMILLA DŽIAUGIASI BŪDAMA ĮAMŽINTA LĖLĖS BARBĖS PAVIDALU

  • 5

Didžiosios Britanijos karalienė Camilla buvo įamžinta kaip lėlė Barbė ir juokavo dėl to atjaunėjusi penkiasdešimčia metų.

Camillai jos rūbų kopija vilkinti lėlė buvo įteikta, siekiant pripažinti jos darbą einant fondo „Pasaulio moterys“ (angl. Women Of The World, WOW) pirmininkės pareigas.

Bekingemo rūmuose vykusios fondui WOW skirtos ceremonijos metu laikydama miniatiūrinę savo versiją ji šmaikštavo: „Mane atjauninote gal kokiais 50 metų – visi turėtume turėti po savo Barbę“.

Renginyje kartu su moksleivėmis ir kitais moterų ir mergaičių teisių aktyvistais dalyvavo aktorė Helen Mirren, Doreen Lawrence, dainininkė Mel B iš grupės „Spice Girl“, taip pat bėgikė Kelly Holmes.

Savo kalboje Camilla prisiminė istoriją apie tai, kaip dvi sufražistės 1914 m. akmenimis išdaužė rūmų langus, o Karaliaus Jurgio V žmona Karalienė Marija liepė tuos akmenis išsaugoti.

Laikydama akmenis, karalienė kalbėjo: „Mano manymu, 1914 m. juos sviedusioms moterims jie reiškė viltį – viltį, kad ateityje jos nebebus nei savo istorijos, nei prieš lyčių lygybę nukreiptų socialinių ir ekonominių jėgų aukomis.

Tačiau labiau nei ką kitą jos reiškė viltį, kad, Christabel Pankhurst [Emmeline Pankhurst dukters] žodžiais tariant, galima „pasiekti, kad pasaulis taptų geresne vieta moterims“.

Šiandien, po 110 metų, buvote pakviesti į Bekingemo rūmus, nes jūs reiškiate vilti dabarties ir ateities moterims.“

Ši vienetinė Barbė buvo aprėdyta pagal mastelį sumažinta Camillos ne kartą dėvėtų rūbų versija – mėlyna Fionos Clare sukurta suknele, juoda Amandos Wakeley darbo pelerina ir batais, kurių autorius – Eliotas Zedas.

Lėlės šukuosena sukurta tiksliai pagal Camillos garbanas. Tiksliai atkartoti ir Barbės papuošalai, tarp kurių – karalienės segėtas WOW ženklelis.

Pristatymas vyko WOW mergaičių šventės autobuse, kuris važinėjo po šalį, propaguodamas lyčių lygybę, o paskutinė jo stotelė buvo karališkieji rūmai, kuriuose autobusą ir aplankė karalienė bei Belgijos Karalienė bei Glosteršyro grafienė Mathilda.

Fondas „Pasaulio moterys“ yra labdaros organizacija, ilgainiui tapusi pasauliniu tinklu, organizuojančiu renginius, kurių metu pasisakoma už lyčių lygybę, sveikinami moterų ir mergaičių pasiekimai bei sprendžiami klausimai, kliudantys joms pilnai išvystyti savo galimybes.

Renginio metu karalienė susitiko su lyčių lygybės projektus įgyvendinančiais moksleiviais ir persimetė keliais žodžiais su keletu iš ryškiausių viešnių.

Savo Barbę gavo ir H. Mirren – jos lėlė rankose laiko mažytę Oskaro statulėlę, kurią aktorė 2007 m. gavo už savo vaidmenį filme „Karalienė“ (The Queen).

Aktorė, kurios balsas skamba už kadro naujajame filme „Barbė“, juokdamasi pasakė: „Tikiuosi, jei ir darau kokią nors įtaką merginoms – ypač jaunoms, tai ne tokią, kuri paskatintų jas tapti aktorėmis.

Norėčiau, kad mano įtaka įkvėptų jas remti tokias organizacijas, kaip „Pasaulio moterys“, suprasti, kad jų laukia begalinės galimybės – tereikia jas atrasti.“

Jūras Barauskas (DPA)

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Atgrasi ciocė

Kaip baisiu, kad visą gyvenimą moteriškė plešė dūmą. Jokios plastinės operacijos, brangiausi kremai veido odos jau niekda nebeatstatys.

ALGIRDAS.

Matosi , kad jau suvaikėjo .

Anonimas

Senatvė sudarko visus , ypač moteris ...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS