Keturis mėnesius vėluojantys „Emmy“ apdovanojimai pagerbs geriausius televizijos atstovus | KaunoDiena.lt

KETURIS MĖNESIUS VĖLUOJANTYS „EMMY“ APDOVANOJIMAI PAGERBS GERIAUSIUS TELEVIZIJOS ATSTOVUS

  • 0

Dėl Holivudo aktorių ir scenaristų streikų keturis mėnesius atidėti „Emmy“ apdovanojimai pirmadienį pagerbs geriausius ir ryškiausius televizijos atstovus.

Paprastai televizijos „Oskarais“ vadinami apdovanojimai įteikiami rugsėjo mėnesį, tačiau šį kartą organizatoriai pasirinko vėlesnę datą, manydami, kad sausio viduryje streikas jau bus pasibaigęs ir pramogų pasaulio žvaigždės galės laisvai dalyvauti ceremonijoje.

Balsai buvo atiduoti dar vasarą, o kai kurių nominuotų serialų premjeros įvyko prieš 18 mėnesių. Tačiau prognozuojama, kad daugiausiai „Emmy“ apdovanojimų pelnys HBO serialas „Palikimas“ (Succession).

Kritikų pripažintas serialas, kuriame vaizduojamos labai turtingos šeimos dinastinės kovos, yra sulaukęs 27 nominacijų. Serialas laikomas favoritu šešiose kategorijose, įskaitant geriausios dramos apdovanojimą, kurį anksčiau yra laimėjęs du kartus.

„Palikimas“ turi rekordinius tris iš šešių nominantų geriausio dramos aktoriaus kategorijoje – Kieraną Culkiną (Kiraną Kalkaną), Jeremy Strongą (Džeremį Strongą) ir Brianą Coxą (Brajeną Koksą), o Sarah Snook (Sara Snuk) turėtų pelnyti apdovanojimą geriausios aktorės kategorijoje.

Prognozuojama, kad „Emmy“ apdovanojimuose Matthew Macfadyenas (Metjus Makfadjenas) bus pripažintas geriausiu antraplaniu aktoriumi.

Taip pat spėjama, kad „Palikimo“ šešėlyje atsidurs kiti du nominuoti HBO serialai – „Paskutiniai iš mūsų“ (The Last of Us) ir „Baltasis lotosas“ (The White Lotus).

„Paskutiniai iš mūsų“ kritikų pripažįstamas kaip geriausiai kada nors sukurta kompiuterinio žaidimo adaptacija. Tačiau mažai tikėtina, kad serialas laimės „Emmy“ per artėjančią ceremoniją, nebent sėkmė lydės serialo žvaigždes Pedro Pascalį (Pedro Paskalį) ar Bellą Ramsey (Belą Ramzi).

Tuo metu „Baltasis lotosas“, stilinga satyra apie turtus ir veidmainystę, į „Emmy“ grįžta jau su antruoju sezonu.

Jame suvaidinusi Jennifer Coolidge (Dženifer Kulidž) yra viena pagrindinių pretendenčių į geriausios aktorės titulą.

Prieš daugelį mėnesių pristatyti serialai

Tačiau nesitikima, kad renginio perkėlimas į sausio mėnesį labai pagerins mažėjančius „Emmy“ reitingus.

2022 metų transliaciją stebėjo tik 5,9 mln. žiūrovų. Tai yra prastesnis nei 2020 metų transliacijos, kuri dėl COVID-19 pandemijos vyko tuščioje salėje, reitingas.

Dėl Amerikos scenaristų gildijos (WGA) ir Ekrano aktorių gildijos (SAG-AFTRA) streiko atidėti „Emmy“ bus surengti per patį kino ir televizijos apdovanojimų įkarštį. Dėl to šie „Emmy“ netenka nemažai dėmesio.

Vedėjui Anthony Andersonui (Entoniui Andersonui) gali tekti gerokai pasistengti, kad išsklaidytų žiūrovų sąmyšį dėl prieš daugelį mėnesių rodytų serialų pagerbimo.

Tarp komedijų išsiskiria „Lokys“ (The Bear), kuris žiūrovus nukelia į disfunkcinio Čikagos restorano užkulisius ir yra vienas iš pretendentų į ryškiausius komedijos apdovanojimus.

Tačiau pirmadienio apdovanojimų ceremonija yra paskutinė proga pagerbti debiutinį serialo sezoną, kurio premjera įvyko 2022-ųjų birželį.

Jei pirmadienį „Lokio“ žvaigždės, tokios kaip Jeremy Allenas White'as (Džeremis Alenas Vaitas), Ebonas Mossas-Bachrachas (Ebonas Mosas-Bačračas) ar Ayo Edebiri (Aju Edebiri), negaus apdovanojimų, kitą progą jie turės rugsėjį per kitą „Emmy“ ceremoniją, kuomet, kaip tikimasi, bus nominuotas dar labiau pripažintas ir ambicingesnis antrasis serialo sezonas.

Tačiau tai negalioja serialui „Tedas Lasas“ (Ted Lasso), kuris anksčiau pelnė ne vieną „Emmy“ apdovanojimą, bet sulaukė daug kritikos už savo paskutinį sezoną, ir šie „Emmy“ apdovanojimai jam bus paskutinė proga pelnyti įvertinimą.

Iškilminga „Emmy“ apdovanojimų ceremonija Los Andžele prasidės pirmadienį 17 val. vietos (antradienį 3 val. Lietuvos) laiku, o JAV renginį transliuos televizija „Fox“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS