Kitokie šeštadienio vakarai – su išskirtiniais filmais | KaunoDiena.lt

KITOKIE ŠEŠTADIENIO VAKARAI – SU IŠSKIRTINIAIS FILMAIS

"Žmonės atrado šią rubriką ir jiems tai yra kokybės ženklas, sakantis, kad šeštadienio vakarais galima ramiai ir jaukiai namuose žiūrėti tikrai gerus filmus", – apie rubriką "Šeštadienio gero kino vakaras" pasakoja TV3 kūrybos direktorius Arvydas Rimas. Jis sako, kad šiai rubrikai atrenkami tik išskirtiniai filmai.

Įvertintos juostos

Pasak A.Rimo, TV3 komanda rodo daug gerų filmų – ir romantinių dramų moterims per TV8, ir veiksmo filmų per TV6 ar TV3. Tačiau "Šeštadienio gero kino vakaro" rubrika išsiskiria nebūtinai didžiausio biudžeto kino filmais, bet sulaukusiais geriausių kritikų atsiliepimų.

"Mes atrenkame filmus nuo labai moteriškų ir romantiškų iki labai vyriškų ir veiksmo. Šioje rubrikoje jau yra kokybės kartelė. Mums svarbūs ne tik kritikų atsiliepimai, bet ir apdovanojimai, kaip "Auksinės palmės šakelės" Kanų kino festivalyje, "Oskarai" ar kitų festivalių nominacijos ir apdovanojimai. Taip pat atsižvelgiame į TV3 darbuotojų, kurie perka užsienio produkciją, vertinimus", – filmų atrankos kriterijais dalijasi televizijos kūrybos direktorius.

"Šeštadienio gero kino vakaro" filmus pristato žinomi Lietuvos veidai – pagal filmo siužetinę liniją ieškoma žmonių, kurie yra arba šalyje atpažįstami, arba daug pasiekę savo srityje.

Filmą pristatanti asmenybė turi būti kažkuo panaši į pagrindinį herojų.

"Filmą pristatanti asmenybė turi būti kažkuo panaši į pagrindinį herojų, arba jo gyvenimas turi būti susijęs su filmo siužetine linija. Pavyzdžiui, filmą apie karą "Pjūklo ketera" pristatė Darius Antanaitis, karo ir gynybos ekspertas, tarnavęs Afganistane ir Irake. Kas, jeigu ne jis, gali geriausiai suprasti filmą, kurio metu neišaudamas nei vieno šūvio pagrindinis herojus išgelbsti daug gyvybių? Tos asmenybės kalba iš savo patirties", – pastebi A.Rimas.

Prasmingas laikas

"Šeštadienio gero kino vakaro" rubrika startavo pernai, tačiau šiemet pritraukė dvigubai daugiau žiūrovų nei pernai.

"Žmonės atrado šią rubriką, ir jiems tai yra kokybės ženklas, sakantis, kad šeštadienio vakarais galima ramiai ir jaukiai namuose žiūrėti tikrai gerus filmus. Kartais pritraukiame iki 20 proc. žiūrovų, o vidutiniškai vieną filmą pasižiūri apie pusė milijono žiūrovų. Lietuviška juosta "Šventasis", kuria niekas netikėjo, šioje rubrikoje pritraukė daugiausiai žiūrovų iš visų rodytų filmų. Tikrai jaučiamės įpareigoti ieškoti tik geriausių filmų. Tai – nesibaigiantis procesas. Tokia realybė, kad kino teatruose filmus pamato daug mažiau žmonių nei per televizorių, kadangi čia filmai yra nemokama pramoga", – sako A.Rimas.

Anot jo, prancūzų filmas "Neliečiamieji" praėjusiais metais tapo "Šeštadienio gero kino vakaro" rubrikos vizitine kortele: "Tai nuostabus filmas, kuris priverčia susimąstyti apie labai daug dalykų, pavyzdžiui, net apie krepšinio varžybas, į kurias einame, ir kurių metu galėtume dažniau pastebėti neįgalųjį ir jį praleisti. Tokie filmai daro įtaką mūsų gyvenimams."

Kino mėgėjas

Pats A.Rimas neslepia jau seniai pamėgęs kiną. "Jei neskaičiuotume "Na palauk" ir animacinės "Bembio" istorijos, pirmasis kino filmas, palikęs pirmąjį stipriausią įspūdį, kas yra geras ir tikrai įdomus kino filmas, buvo 1988 m. "Lietaus žmogus" su Dustinu Hoffmanu ir Tomu Cruize’u. Filmas, kuriame drama ir komedija, nemaišydamos viena kitai, kartu pasakoja labai stiprią istoriją. Ji paremta tikra asmens istorija, apie dviejų labai skirtingų brolių ir radikaliai skirtingų asmenybių kelią kartu per gyvenimą, kur jie atranda vienas kitą", – savo pažintį su geru kinu prisimena A.Rimas.

Jis sako, kad "Šeštadienio gero kino vakarams" tikrai nesirenka filmų tik pagal savo skonį. "Man patinka režisieriai Quentino'as Tarantino'as, Guy'us Ritchie, filmai "Bulvarinis skaitalas", "Lok, stok arba šauk". Jie – mano mėgstamiausi, bet darbe visada galvojame apie tai, kad kuriame turinį ne sau, o žiūrovams", – įsitikinęs jis.

"Iš naujausių pasirodžiusių pramoginių filmų esu susižavėjęs Michaelo Gracey "Didysis šou meistras" su aktoriumi Hughu Jackmanu. Šis filmas susijęs su televizijos industrija, ir mes pagal jo takelį net sukūrėme visą "X Faktoriaus" reklaminę kampaniją ir klipus", – dalijasi kino aistruolis.

Veiksmo ir humoro gerbėjams A.Rimas siūlo pasižiūrėti "Deapool 2", o šių laikų fantastikos klasikai priskiria taip pat savo labai mėgiamą filmą "Avataras". "Jaunimui rekomenduočiau pamatyti paskutinį Steveno Spielbergo filmą "Oazė: žaidimas prasideda". Jis primena, kad buvimas elektroninėje realybėje – žaidžiant video žaidimus ar būnat socialiniuose tinkluose – nėra tikrasis gyvenimas", – priduria jis.

Lietuvių proveržis

Pasak A.Rimo, užsienio ir Lietuvos kino industrijos – dvi labai skirtingos istorijos. "Užsienio kino industrija paskutinius 20 metų yra labai galinga, į ją investuojama labai daug pinigų, ir ten yra puikios mokyklos. Kino industrija tik stiprėja, o pramoga, pavadinimu "kinas", tik gerėja", – įsitikinęs jis.

Tačiau tai, kas vyksta Lietuvos kino pasaulyje – stebuklinga, tiki A.Rimas. "Pastaruosius kelerius metus vienu metu kuriama apie 15 lietuviškų kino filmų, baigiant dabartiniu "Tarp plikų debesų", kuris yra nuostabus pasaulinio lygio filmas apie Lietuvos istoriją. Pasaulio kinas keliauja savo vaga, bet Lietuvos kinas – labai džiugina. Aišku, būna visokių filmų, bet kitaip juk ir negali būti", – sako pašnekovas.

"Šeštadienio gero kino vakaras" – šeštadieniais per TV3.

GALERIJA

  • Kitokie šeštadienio vakarai – su išskirtiniais filmais
TV3 arch. nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS