Klastingą ligą D. Virbilaitė įtarė pasikonsultavusi su sekėjais instagrame | KaunoDiena.lt

KLASTINGĄ LIGĄ D. VIRBILAITĖ ĮTARĖ PASIKONSULTAVUSI SU SEKĖJAIS INSTAGRAME

  • 1

Septynių mėnesių amžiaus dukrelę Gabiją sūpuojanti dainininkė Donata Virbilaitė atskleidė, kad išsipildžiusią motinystės svajonė aptemdė netikėta diagnozė. Atsiradę simptomai signalizavo, kad kažkas ne taip, tačiau jų šaltinių rasti vis nepavyko. Galiausiai atlikusi pakartotinus tyrimus, Donata išgirdo, kad serga Laimo liga. Apie klastingą susirgimą ir galimus jo padarinius moteris pasakojo laidoje „KK2“.

Iš pradžių apie sveikatos problemas dainininkę perspėjo skausmas.

„Skaudėjo sąnarius, pradėjau sunkiai išlipinėti iš lovos, negalėjau sulenkti kelių. Tada – limfmazgių skausmas, svaigulys. Viską vainikavo smegenų rūkas ir atminties praradimas“, – sakė Donata.

Moteris prisiminė, kad būdavo net taip, kad ji pamiršdavo, ką sakė prieš kelias sekundes.

Ieškodama simptomų priežasties, dainininkė varstė medicinos specialistų duris, tačiau gydytojai negalėjo jai duoti atsakymo, kokia liga serga. Donata kreipėsi pagalbos į savo sekėjus socialiniame tinkle „Instagram“.

„Tai geras dalykas – susakai savo simptomus, o tau visi pasako, ką daryti ir kokius tyrimus atlikti“, – pusiau juokais kalbėjo D. Virbilaitė.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Sulaukusi gausybės komentarų, Donata sužinojo, kad jai vertėtų pasidaryti Laimo ligos tyrimą.

Norime pranešti, kad jūsų atsakymas visgi yra teigiamas ir jūs sergate Laimo liga.

„Rezultatai atėjo neigiami, visur buvo nuliai. Po dviejų savaičių gavau laišką į elektroninį paštą su pakartotiniais kraujo tyrimo rezultatais. Juose parašyta: „norime pranešti, kad jūsų atsakymas visgi yra teigiamas ir jūs sergate Laimo liga. Atsiprašome už nepatogumus“, – kuriozinę situaciją pasakojo pašnekovė.

Laiku nediagnozuota Laimo liga yra ypatingai pavojinga. Nors pats susirgimas išgydomas, jo padarytos žalos gali vytis visą gyvenimą.

„Žmonės sako įvairiai. Vieni kalba, kad atsiliepia, kad liga grįžinėja. Bet turbūt nėra ligos, kuri mums nesugrįžtu vienaip ar kitaip. Bandysiu kažką daryti, kad neišsivystytų į lėtinę ligą ir nepavirsčiau vaikščiojančiu zombiu“, – kalbėjo D. Virbilaitė.

Laimo ligos gydymas – antibiotikų kursas, tačiau liekamuosius reiškinius gydyti yra daug sudėtingiau.

„Kiek žinau, yra keturios šalys, kurioje gydo lėtinę Laimo ligos formą ir viena iš jų yra Lenkija. Tačiau reikia atsirinkti, kur važiuoti ir pas ką“, – sakė Donata.

D. Virbilaitės motinystės džiaugsmai, senjoro katino gyvenimas ir prorusiškos mokytojos teismas – laidoje „KK2“ tik per LNK.lt ir LNK eteryje.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

O kodėl

Lietuvoje Laimo liga nėra išgydoma, nenustatoma, encefalitas pripažįstama, kad neišgydomas, ką turi daryti, kad su Laimo liga pravaikštai 7metus ir susirgus iš naujo Klaipėdos universitetinės ligoninės infektologė net putom drabstosi, išgirdusi,kad neurologas atsiuntė iš naujo patikrinti

SUSIJUSIOS NAUJIENOS