Kosmoso terapija su B. Pittu (filmo „Ad Astra“ apžvalga) | KaunoDiena.lt

KOSMOSO TERAPIJA SU B. PITTU (FILMO „AD ASTRA“ APŽVALGA)

Mokslinės fantastikos filmams apie kosmosą nuolat tenka susidurti su kritika dėl realybės stokos atvaizduojant kai kuriuos dalykus.

Pavyzdžiui, net tokie sci-fi žanro šedevrais tituluojami "Tarp žvaigždžių" ar "Gravitacija" yra susilaukę replikų dėl tam tikrų scenų prasilenkimo su kosmoso realybe. Ką jau kalbėti apie holivudinę kosmoso dramą "Armagedonas". NASA šį filmą oficialiai naudoja astronautų ruošimo tikslams, o jų pagrindinė užduotis – nurodyti filmo vietas, kurios realiame gyvenime yra neįmanomos. Tokių vietų filme yra daugiau nei 150.

Ką tik išvardyti dalykai paminėti ne veltui. Juostos "Ad Astra" režisierius Jamesas Gray‘us buvo pažadėjęs, kad naujasis jo filmas bus "pati tikroviškiausia kosmoso kelionė kino istorijoje".

Tėvo pėdomis

Netolima ateitis. Prieš daugiau nei dvidešimt metų Neptūno planetos link išskridęs astronautas Cliffordas McBride‘as (akt. Tommy Lee Jones‘as) laikomas dingusiu. Skrydis per visą Saulės sistemą buvo skirtas nežemiškos protingos rasės egzistavimo užuominų paieškoms, tačiau astronautas staiga dingo iš radarų ekranų ir iki pat šios dienos iš Cliffordo nebuvo sulaukta jokių žinių.

Dabar tuo pačiu maršrutu Neptūno planetos link tenka skristi Cliffordo sūnui Roy‘ui (akt. Bradas Pittas). Astronauto-inžinieriaus laukia ilga ir vieniša kosmoso odisėja ne tik ieškant nežemiškos gyvybės pėdsakų, bet ir siekiant išsiaiškinti, kas nutiko jo tėvui.

Viename iš savo interviu režisierius J.Gray‘us užsiminė, ko galime tikėtis naujoje jo juostoje. Pasak jo, juosta koncentruosis ne vien į mokslinę fantastiką ir specialių efektų pripildytas keliones. Pasitelkus pagrindinius filmo personažus bus stengiamasi perteikti ne tik tvyrančią baimę kosmoso erdvėje, bet ir nežinomybę ieškant ne tik artimojo žmogaus, ir pačio savęs.

Išskirtinis požiūris į darbą

Nenuostabu, kad didžiąją eterio dalį pavogs pagrindinė filmo žvaigždė B.Pittas. Tai jau antrasis aktoriaus pasirodymas kino ekranuose 2019 m., ir kas ten žino – galbūt kažkuris iš jų atneš pirmąją "Oskaro" statulėlę.

Duodamas interviu, režisierius J.Gray‘us minėjo, kad jis buvo itin patenkintas ir sužavėtas B.Pitto aktorystės sugebėjimais ir motyvacija astronauto Roy‘aus McBride‘o vaidmeniui. B.Pittas netgi veržėsi pats atlikti kai kuriuos kaskadinius triukus, bet buvo atkalbėtas režisieriaus, motyvuojant tuo, kad norint pabaigti filmuoti juostą jam pagrindinius aktorius reikalingas gyvas.

Įdomus faktas: nors režisierius buvo labai sužavėtas aktoriaus vaidyba, būtent B.Pittas buvo tas žmogus, kuris sutrukdė jam pasiekti pradžioje minėtą precizišką kosmoso realybės atvaizdavimą ir šiek tiek numoti į fizikos dėsnius esamus kosmose.

Ko tikėtis?

"Ad Astra" – tai kiek daugiau nei dvi valandas trunkanti kosminė kelionė su aukščiausios kokybės specialiais efektais ir puikia kinematografija.

Žiūrovai, bijantys nežinomybės ir nuobodžios kosminės odisėjos, gali nusiraminti, kadangi režisierius žada dar nematytų veiksmo scenų kosmoso platybėse. Atrodo, kad sulaukėme dar vieno filmo, kuris galimai varžysis daugelyje kategorijų dėl "Oskaro" statulėlės.

"Ad Astra" (angl. "Ad Astra")

Žanras: drama, nuotykių.

JAV, 2019

Režisierius: James Grey

Vaidina: Brad Pitt, Tommy Lee Jones, Liv Tyler.

Vertinimai:

Scenarijus 2/3

Aktoriai 3/3

Režisūra 3/3

Garso takelis 2/3

Kinematografija 3/3,

Techninė pusė 3/3.

Bendras: 2.6/ 3

Nuo rugsėjo 20 dienos kino teatruose galima pamatyti dar dvi premjeras:

"Nematoma"

Režisierius Ignas Jonynas grįžta su savo antruoju filmu. Po pirmojo jo projekto, filmo "Lošėjas" sėkmės jis drauge su filosofu Kristupu Saboliumi ėmėsi rašyti scenarijų antrai savo juostai. "Nematoma" istorija pasakos apie Karpatuose dienas leidžiantį Joną (akt. Dainius Kazlauskas). Kalnuose vyrą slegia rutina, vaikosi praeities šešėliai ir amžiaus krizė. Jonas apie viską užsimiršti gali tik šokdamas, o vis labiau slegianti emocinė duobė paskatina jį imtis desperatiškų veiksmų. Sanatorijos šokiuose pastebėtas prodiuserių, Jonas pakviečiamas dalyvauti TV šokių projekte Lietuvoje. Drauge su šokių partnere Saule (akt. Paulina Taujanskaitė) jiedu greitai tampa daugiausiai dėmesio sulaukiančia televizijos projekto pora. Viskas pasikeičia, kai iš kalėjimo paleidžiamas senas Jono priešas Vytas (akt. Darius Bagdžiūnas). Draskomas prieštaringų jausmų buvęs kalinys sprendžia dilemą: įrodyti savo tiesą visuomenei ar imtis keršto Jonui.

"Rembo. Paskutinis kraujas"

Nuo filmo "Rembo: pirmasis kraujas", sulaukusio sėkmes kino istorijoje, praėjo beveik 40 metų. Veiksmo filmų legenda Sylvesteris Stallone sugrįžta į kino ekranus žiūrovams pristatydamas paskutinę, penktąją dalį apie Vietnamo karo veteraną ir buvusią žaliąją beretę Johną Rambo. Po paskutinio savo mūšio ir pralieto kraujo Azijoje, gelbstint misionierių grupę, Johnas savo dienas leidžia grįžęs į savo tėvo rančą Arizonos gilumoje. Toli nuo visų žmonių būdamas vienas jis nuolat kovoja su praeities demonais ir išgyventomis kančiomis. Visos žudynės ir ilgai saugotos paslaptys persekioja Johną kiekviename žingsnyje, o nuojauta, kad jo misija šiame gyvenime dar nebaigta, tik auga. Netikėtai gavęs žinią apie Meksikoje dingusią savo gero draugo dukrą, Johnas įsitikinęs, kad tai Meksikos kartelio darbas. Apimti nevilties mergaitės artimieji prašo Johno Rambo pagalbos. Susirinkęs visą amuniciją jis išsiruošia ieškoti dingusios merginos, taip tikėdamasis rasti ją gyvą ir pagaliau išsivaduoti iš seniai sielą graužiančių demonų.

buvaukine.lt

GALERIJA

  • Kosmoso terapija su B. Pittu <span style=color:red;>(filmo „Ad Astra“ apžvalga)</span>
  • Kosmoso terapija su B. Pittu <span style=color:red;>(filmo „Ad Astra“ apžvalga)</span>
  • Kosmoso terapija su B. Pittu <span style=color:red;>(filmo „Ad Astra“ apžvalga)</span>
  • Kosmoso terapija su B. Pittu <span style=color:red;>(filmo „Ad Astra“ apžvalga)</span>
Filmo platintojų nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS