Kritika dėl O. Zelenskos esą „nemoteriškos“ pozos sukėlė aistras internete | KaunoDiena.lt

KRITIKA DĖL O. ZELENSKOS ESĄ „NEMOTERIŠKOS“ POZOS SUKĖLĖ AISTRAS INTERNETE

  • 0

Tūkstančiai Ukrainos moterų dalyvavo iniciatyvoje, kuria palaikė pirmąją Ukrainos ponią Oleną Zelenską. Jos poza nuotraukoje, skirtoje „Vogue“ viršeliui, buvo stipriai sukritikuota ir apibūdinta kaip „nemoteriška“, rašo newsweek.com.

Nuotraukoje O. Zelenska sėdi ant Ukrainos prezidentūros laiptų. Vilki dramblio kaulo spalvos marškiniais, juodomis kelnėmis, atsisukusi į fotoaparato objektyvą ir pasidėjusi rankas ant kelių. Kritikai šią pozą apibūdino kaip „nemoterišką“.

Tačiau daugelis moterų pasibaisėjo šiomis kritikos strėlėmis. Ukrainos žurnalistė Zoya Zvynyatskivska instagrame pradėjo iniciatyvą #SitLikeAGirl, kuria kvietė moteris pozuoti sėdint tokioje pačioje pozoje, kaip O. Zelenska.

 

 

Per tris dienas prie iniciatyvos prisijungė tūkstančiai moterų, įskaitant policijos pareigūnes ir kariškes. Iniciatyvos tikslas – paneigti stereotipus, su kuriais susiduria įvairios moterys ir merginos.

 

 

Nuotraukos buvo kritikuojamos ir dėl kitų priežasčių, rašo newsweek.com. Internautai karštai diskutavo ir peikė O. Zelenską už tai, kad ji pozuoja žurnalams, kol jos šalyje vyksta karas. Moteris buvo kaltinama nejautrumu.

Kita vertus, daugelis ukrainiečių palaikė pozuojančią O. Zelenską už tai, kad ši vis primena pasauliui, kad karo niokojamai šaliai vis dar reikia paramos.

Gairės: Olena Zelenska, karas Ukrainoje, nemoteriška, pirmoji ponia, Vogue
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS