Kūrinį „Geltoni krantai“ perdainavęs J. Veklenko sulaukė A. Mamontovo įvertinimo | KaunoDiena.lt

KŪRINĮ „GELTONI KRANTAI“ PERDAINAVĘS J. VEKLENKO SULAUKĖ A. MAMONTOVO ĮVERTINIMO

  • 0

Visai neseniai savo antrąjį solinį albumą „Randai“ pristatęs dainininkas Jurijus Veklenko, šiandien klausytojams turi dar vieną staigmeną – perdarytą legendinės grupės „Foje“ kūrinį „Geltoni krantai“. Šis Jurijaus pasirinkimas ir dainos perdarymas pradžiugino ir kūrinio autorių, dainininką Andrių Mamontovą.

Jau anksčiau Jurijus yra teigęs, kad antrasis albumas „Randai“ yra būtent tai, ko jis ieškojo daugelį metų bei gali didžiuotis, kad skamba taip, kaip visuomet svajojo. Vienas iš albumo singlų – legendinės grupės „Foje“ kūrinys, dėl kurio pasirinkimo albume liko sužavėtas ir dainos autorius A. Mamontovas.

„Mane, kaip autorių, beprotiškai džiugina, ypač džiugina, kad Jurijus pasirinko perdainuoti „Geltoni krantai“ kūrinį. Aš Jurijų labai vertinu kaip atlikėją, man patinka jo balsas ir taip, kaip atlieka dainas. Šis kūrinys perdarytas itin skoningai, jam suteikta nauja spalva. Labai džiaugiuosi, kad Jurijus padeda atrasti naujai šią dainą. Kol dainas dainuoja, tol jos gyvos, todėl jaučiuosi gyvas ir aš pats“, – džiaugėsi A. Mamontovas.

Jurijus papasakojo dainos pasirinkimo istoriją, kuri atskleidė, kad naujajame atlikėjo albume ir daugiau A. Mamontovo pėdsakų.

„Kai pradėjome rašyti albumą, žinojau, kad jame privalo būti bent viena Andriaus daina. Kokia ji – tuo metu dar nežinojau. Albumo įžanginiame garso takelyje taip pat galima išgirsti Andrių, tiksliau iškarpytą jo vieną interviu. Perklausiau, tikriausiai, visas man pasiekiamas dainas, kol apsistojau ties „Geltoni krantai“. Nežinia, mistika ir viltis kažkur tolimoj šaly – taip aš išgirdau šią dainą, lyg magiška vieta, kur susitinka svajonės ir tikras pasaulis“, – atvirauja atlikėjas Jurijus.

Ne ką mažiau dainininką pradžiugino ir autoriaus atsiliepimas apie perdarytą dainą. Jurijus pasakoja, kad tą akimirką, kai A. Mamontovas parašė savo vertinimą – šokinėjo iš laimės.

„Perskaitęs, ką pats Andrius galvoja apie naują dainos versiją, pradėjau džiūgaut ir šokinėt vietoj, kaip mažas vaikas! Žmogus, į kurį nuo pat mažens žvelgiau su didžiausia pagarba, didžiausias Lietuvos muzikos vardas pasakė, kad jam patiko! Privalau pasakyt, kad ir be Fausto Venckaus prisilietimo ši versija nebūtų išvydus dienos šviesos!“, – džiaugsmo neslepia dainininkas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS