L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė: mano vaikas jau yra ant pjedestalo buvęs | KaunoDiena.lt

L. ASADAUSKAITĖ-ZADNEPROVSKIENĖ: MANO VAIKAS JAU YRA ANT PJEDESTALO BUVĘS

  • 1

Šiais metais ekranuose ir spaudoje ne vieną kartą mirgėjo smulkutė, bet itin stipri penkiakovininkė Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė. Galime didžiuotis, kad 2021 metų Tokijo olimpinėse Laura atstovaudama Lietuvai iškovojo sidabro medalį.

Pasaulio taurės finalai, pasaulio čempionatai, Europos čempionatai, olimpinės žaidynės – šiose varžybose sportininkė gali džiaugtis ir savo kolekcijoje esančiais aukso medaliais. Ir nors šių metų pasiekimas iš tiesų didelis, sportininkė teigia, kad priekaištų sau visada yra. „Negalėjau nuvilti Lietuvos. Atrodo, yra medalis, valio, reikia džiaugtis. Bet iš tikrųjų priekaištų turėjau. Pirmoji rungtis, kuri ne taip man ir pasisekė, privertė mane atiduoti visas savo jėgas likusioms keturioms. Mąsčiau, ką aš turiu padaryti, kad viskas pavyktų, kuo geriau, o svarbiausias rodiklis buvo tiesiog neklysti“, –  išgyvenimais dalinsis L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė

„Kai laukėtės, ar buvo sunku laikinai sustabdyti sportą? Juk vis tiek negalėjote treniruotis taip, kaip įprastai“, – šį trečiadienio vakarą, 20 val., LNK laidoje „Šeškinės 20“ teirausis vedėjas D. Siaurusaitis.

Iš tikrųjų, kai laukiausi buvo pats didžiausias mano karjeros rezultatų pikas, kaip tik paskutinėse pasaulio čempionato varžybose iškovojau sidabro medalį, ir jau tuo metu aš laukiausi, nors dar net pati nežinojau. Mano vaikas jau yra ant pjedestalo buvęs.

„Tikrai nebuvo tokių minčių, kad imkime ir sustokime. Planavau, kad pagimdysiu ir iškart grįšiu į sportą, kaip ir daugelis sportininkių daro. Jaučiau, kad esu labai stipri ir atėjo mano metas. Viskas man išėjo labai puikiai, neskubėdama grįžau į ritmą ir toliau sėkmingai laimėjau ne vieną medalį“, – pasakos penkiakovininkė.

Trumpa pertrauka sportininkei nesutrukdė jau per pirmuosius pirmagimės metus laimėti prizinių vietų didžiausiose pasaulinio lygio varžybose. Nėštumas ir poilsis nuo sporto jai suteikė dar daugiau jėgų ir energijos grįžti atgal. „2012 metai buvo turbūt geriausi mano karjeros metai. Kaip sakoma, moteris po gimdymo tarsi atjaunėja, persitvarko jos hormonai. Todėl toks nėštumo poilsis man tikrai davė daug naudos. Aš su milžiniška energija ir pasiilgimu treniravausi ir tai man padėjo siekti savo tikslų“, –  kalbės sportininkė.

Retas žino, kad dalyvaudama vienose pasaulio čempionato varžybose penkiakovininkė laukėsi pirmosios savo atžalos, nors to dar nežinojo net pati.

„Iš tikrųjų, kai laukiausi buvo pats didžiausias mano karjeros rezultatų pikas, kaip tik paskutinėse pasaulio čempionato varžybose iškovojau sidabro medalį, ir jau tuo metu aš laukiausi, nors dar net pati nežinojau. Mano vaikas jau yra ant pjedestalo buvęs“, – su šypsena veide prisiminimais dalinsis L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

MUMU

Šaunuolė. Super.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS