L. Suodaitis apie tą lemtingą dieną: nuvažiavau į ligoninę, kad tas pusmečio planas neišdegtų | KaunoDiena.lt

L. SUODAITIS APIE TĄ LEMTINGĄ DIENĄ: NUVAŽIAVAU Į LIGONINĘ, KAD TAS PUSMEČIO PLANAS NEIŠDEGTŲ

  • 110

„Kol aš buvau užsiėmęs aiškinimusi su Viktorija, už nugaros kiti žmonės tvarkė visus reikalus ir tas traukinys važiavo toliau“, – Delfi TV laidoje „Nepatogūs klausimai“ kalbėjo Laurynas Suodaitis. Vyras atvirai papasakojo, kokie buvo tris metus trukę santykiai su žmona, nuomonės formuotoja Viktorija Siegel ir pametėjo keletą užuominų, kas vyko tą lemtingą vakarą.

Skandale linsksniuojamas vyras laidoje teigė – tai, ką žmonės matė instagrame, skyrėsi nuo realybės kaip diena ir naktis. Tačiau pabrėžė, kad tikrai mylėjo V. Siegel, pradžioje jų santykiai buvo gražūs: „Tikrai buvo daug fainų akimirkų. Mūsų santykiai faini buvo iki tol, kol į tai neįsivėlė dideli pinigai. Iš pradžių mėgavomės žemiškais dalykais. O kai kapitalas šeimoje pradėjo augti, prasidėjo visi bajeriai. Materialiniai dalykai šeimoje visada buvo svarbi tema. Statuso reikalas automobilis, statuso reikalas deimantai, nes juos visos turi“, – Delfi TV laidoje atviravo pašnekovas.

„Meilę tikrai kartočiau. Kiekviena kelionė kėlė džiaugsmą, nes iki jos sunkiai dirbdavom, o po to išvažiuodavom. Nėštumas, iki kurio trynėme klinikos slenksčius, aiškindamiesi, kodėl neišeina, kol galiausiai iš Meksikos parsivežėme sūnų. Šiuos tikrai kartočiau, nes tai yra tikras gyvenimo džiaugsmas“, – sakė jis.

G. Skaraitienės/BNS nuotr.

Vyras prasitarė, kad viskas prasidėjo nuo Viktorijos gimtadienio lapkritį.

„Viskas sekasi, vaikas gimė, verslas sekasi. Ko daugiau žmogui norėt? Viskas, gyvent ramiai. Ir tada lapkričio pabaigoje, Izraelyje, išvažiavome jai pirkti dovanos. Skambina man kolektyvas iš įmonės ir sako: „kas čia vyksta?“.

Mūsų santykiai faini buvo iki tol, kol į tai neįsivėlė dideli pinigai.

Povedybinė sutartis

Pasakė, kad vyksta įmonės perimimas, atėjo jos mama ir pradėjo tvarkytis. Viktorija tada man pasakė, kad ji atėjo padėti. Bet kai atėjo padėt, tai neskambina visi galai iš įmonės.

Na gerai. Grįžtame namo ir iškart gaunu advokatės povedybinę sutartį. Mes su ja iš pradžių nesirašėme sutarties, viską darėme kartu, rašėme ant Viktorijos. Visiems visko užteks. Na ir pasakė, kad jai čia reikia parašo, kad kreditų neprisiimčiau. Atsiunčia penkis puslapius sąlygų. Iš esmės ten kūrėme ūkį ir parašyta, kad nelabai kas priklauso. Ji man sako šabloninė sutartis ir negalima keisti. Tai čia juokinga. Nuo to ir prasidėjo viskas“, – apie konfliktų pradžią kalbėjo L.Suodaitis.

Įmonėje konsultante dirbo ir Lauryno mama, tačiau Viktorija nusprendė ją atleisti. O galiausiai, prieš porą mėnesių porai atostogaujant Balyje, santykiai griuvo galutinai.

„Jos mama buvo pasiėmusi generalini įgaliojimą ir varė tvarkyt reikalų, kol mes buvome užsienyje. Grįžtam iš atostogų, gaunu laišką iš „Sodros“, kad jums „įkalta“ į darbą su administracijos leidimu. Vika, sakau, kas čia per..? Ji man sako, aš čia buvau susinėrvinusi ir va taip padarė“, – sakė Laurynas.

Vėliau, anot L. Suodaičio, jis gavo pranešimą, kad gyvenamoji vieta perrašyta į Klaipėdą – vyras net adreso nežinojo.

„Registrų centro klausiu, jie man sako, kad pagal sutuoktinės prašymą taip įvyko. Vika, sakau, kas čia? Per vieną dieną įvykdyt. Ji pripažino, kad nori išspręsti turtinius klausimus. Tasėmės tasėmės, o galiausiai sužinau, kad namas ant mamos perrašytas. Ji man sakė, kad apsidraudinėjo, bet kirpo sijas. Va taip pusę metų šitas reikalas buvo tvarkomas“, – pripažino L. Suodaitis.

Anot smurtu prieš žmoną įtariamo vyro, visą pusmetį trukę Viktorijos poelgiai nuo pat pradžių kėlė klausimų, tačiau jis stengėsi suklijuoti šeimos santykius.

„Ji vis man sakydavo, kad bando apsidrausti. Klausdavau – nuo ko apsidrausti? Tačiau visi tokie pokalbiai baigdavosi be atsakymų arba virsdavo į konfliktą“, – kalbėjo L. Suodaitis.

Prieš kelis mėnesius, Balyje, Viktorija apsiverkė instagrame – sekėjams žadėjo, kad netrukus viską sužinos.

„Tuomet ji man sakė, kad reikia reitingus pakelti, reikia dramos. Na, okey, galvoju, ne pirmas kartas tie reitingai. Nes mums reitingai buvo tolygūs pardavimams“, – sakė jis.

Atvirame interviu vyras teigė, kad jo žmona – protinga moteris.

„Kai ji nori, ji gali būti tokia, kuri paskambina ir mane išsiunčia į areštinę“, – teigė L. Suodaitis ir pridūrė, kad Viktorijos tikslas – palikti jį pliką ir basą. 

„Tebunie tas namas, bet yra santuoka, yra vaikas. Mes atsistojome prieš Dievą ir prisiekėme. Man priesaika yra institutas, nors gal Viktorijai ir kitaip atrodo. Vaikas yra didžiausia priesaika, nes jis gimė iš mūsų abiejų.

Kalbėdavome, ar yra jausmai. Sakydavo, kad yra. Tai aš vis kartodavau, kad tebunie tie namai, užsidirbsime ir pasistatysime kitus, jei reikės. Tik nedarykime pievų iš santykių“, – Delfi TV laidoje kalbėjo L. Suodaitis.

Keistos užuominos

Vyras papasakojo ir apie namuose vis transliuojamus keistus Viktorijos pasisakymus, kurie nuskambėdavo jau prieš pat tą lemtingą įvykį, kai jis atsidūrė areštinėje.

Aš nuvažiavau ten, kad tas pusmečio planas neišdegtų, kad viskas turėtų atvirkščią pagrindą. Nes kitu atveju, įrodyt, kad tu kažko nedarei yra sudėtinga.

„Galiausiai sulaukdavau namuose tokių naratyvų: „Aš tau padarysiu, kaip buvo padaryta Jogailai Morkūnui.“ Kaip suprantu, ten irgi į namus buvo iškviesta policija dėl smurto. Tai aš darau prielaidą, kad čia toks planas ir buvo“, – kalbėjo L. Suodaitis.

Anot jo, apie vykstančias galimas intrigas jis jautė, tačiau vis bandydavo rasti to priežastis ir apie tai kalbėtis su žmona.

„Kol aš buvau užsiėmęs aiškinimusi su Viktorija, už nugaros kiti žmonės tvarkė visus reikalus ir tas traukinys važiavo toliau“, – Delfi TV laidoje atviravo jis.

Paprašytas papasakoti, kas nutiko tą lemtingą dieną, kai jų namuose pasirodė policijos pareigūnai, vyras sakė detalių atskleisti negalintis, nes vyksta ikiteisminis tyrimas.

„Nuo mano išvažiavimo iš namų iki tol, kol policija atvažiavo į mūsų namus, praėjo dvi valandos. Visas šitas procesas manęs supakavimo atsirado, kai aš išvažiavau, mes dar kurį laiką kalbėjomės, ji prašė atvažiuoti ir pasikalbėti, tačiau kai tik aš pasakiau, kad esu prie ligoninės, chatas užsidarė, į namų kiemą sulėkė jos mama, advokatė, tada išsivežė vaikus...“ – kai kurias įvykio detales atskleidė jis.

Vizitas į ligoninę

Paklaustas, ką veikė ligoninėje, L. Suodis teigė, kai visa tai parodys ikiteisminis tyrimas ir tik tada bus galima apie tai plačiau papasakoti.

„Aš nuvažiavau ten, kad tas pusmečio planas neišdegtų, kad viskas turėtų atvirkščią pagrindą. Nes, kitu atveju, įrodyt, kad tu kažko nedarei, yra sudėtinga“, – teigė L. Suodaitis.

Vyras prisiminė ir tą akimirką, kai sulaukė pareigūnų skambučio.

„Aš iš karto supratau, koks pašnekėsio tikslas, nes kameras kiemo aš dar tuo metu turėjau – matai, kas kieme vyksta. Su policija susitikome jau ligoninėj – jie dar palaukė, kol man sutvarkė visus reikalus. <...> Vienas iš tų dalykų buvo tai, kad jie paėmė kraujo mėginį, kad aš buvau absoliučiai blaivus tą vakarą. Visada yra prielaidos, kad išgėręs, dar kažkokių tokių nesąmonių“, – laidoje pasakojo L. Suodaitis.

Paklaustas, kaip vertina neseniai pasirodžiusius V. Siegel svarstymus, esą jis yra narcizas, L. Suodaitis prisipažino tokių sutuoktinės kalbų nesureikšminantis.

„Kai aš pasėdėjau tą parą areštinėje, man jau dzin – mane gali laikyti narcizu, pasakoti, kad mane išlaikė. Man yra ant tiek vienodai – netampyk vaiko, tu vadink mane kaip nori, viskas. Ji galvojo, kad ant manęs užvažiuos, kad man labai svarbu – viskas, tu mano įvaizdį jau sukalei antradienį, viskas – dabar tu gali pasakoti apie mane ką nori“, – tikino vyras.

„Nereikia taisyti nepataisomų dalykų“

Anot Lauryno, jam dabar svarbiausia – vaikas.

„Aš savo restartą padariau areštinėje ir man daugiau niekas nesvarbu, tik vaikas. Aš tikrai nepražūsiu, bet noriu matyti vaiką kiekvieną dieną, noriu matyti, kaip jis auga. O dėl viso kito kova vyks metų metais. Ir tegul vyskta“, – užtikrintai kalbėjo jis.

Paklaustas, kaip šitą skandalą praėjus daugeliui metų paaiškins sūnui, L. Suodaitis atviravo: „Žinai, ką pasakysiu sūnui? Kad gyvenime neužlėktų taip, kaip aš užlėkiau. Va tai aš jam tikrai paaiškinsiu. Ir jis matys juodu ant balto, kaip viskas buvo.“

Vyras patikino išmokęs vieną pagrindinę pamoką, o dabar gailisi tik vieno – kad nuėjo per toli ir neteisingai įvertino ankstesnius rodomus ženklus.

„Supratau viena – nereikia taisyti nepataisomų dalykų. Tikėjau, kad mes dar galime kažką sulipdyti. Sakiau, nežalokim vaikų, būkim kartu. Gal čia buvo klaida“, – sakė jis ir papildė: „Viktorija – graži, protinga moteris. Ji tik truputį nesusitvarko su savo psichologija. Jei kažkada ateis tas momentas, kai ji įdės daugiau pastangų ne į reklamą, o į save, ką aš ją visada skatinau daryti, manau, kad viskas jai bus gerai. Aš pasitaikiau tame jos gyvenimo etape, kur viskas labai greitai susprogo. Gyvenome Kalnėnuose nuomojamam kotedže ir staiga per metus – automobiliai, deimantai, Meksika, Dubajus, geriausi viešbučiai. Pastatyk bet kokį jauną žmogų į šitą reikalą – išprotės.“

I. Gelūno/BNS nuotr.

Primename, kad konfliktas tarp V. Siegel ir L. Suodaičio įvyko balandžio 4 d. apie 21.49 val. jų namuose. Policija pranešė, kad gautas pranešimas apie tai, jog Vilniaus rajone, Geležų kaime, vyko konfliktas. Į įvykio vietą atvyko pareigūnai ir medikai. Teigta, kad per konfliktą namuose vyras, gimęs 1990 metais, smurtavo prieš moterį, gimusią 1994 metais.

L. Suodaitis buvo patekęs į areštinę. Iš jos jis buvo paleistas balandžio 5 d. po pietų. Išėjęs iš areštinės  vyras  savo kaltę griežtai neigė.

„Noriu pasakyti, kad savo žmonos nesu gyvenime ranka lietęs. Sau nesu leidęs jai net šiurkštesnio žodžio pasakyti. Gaila, kad mūsų šeima pateko į tokią situaciją, labai gaila vaikų, kurių pasiilgau. Anksčiau su žmona turėdavome išradingesnių būdų jūsų dėmesiui gauti“, – žurnalistams šalia areštinės tada pasakojo pasakojo L. Suodaitis. Vyras tą patį pakartojo ir laidoje užtikrindamas, kad jokio smurto prieš žmoną nenaudojo.

Rašyti komentarą
Komentarai (110)

Nu

Britku anties snapą apžioti. Fu Laurynai britku.

Onutė

Kaip galima tokią įsimylėt?

Эма

Įtikinamiausias praturtėjimo šaltinis-- pinigų PLOVIMAS, o ne tų menkaverčių prekių pardavimas ir reklama.O dėl ""sekėjų", tai jie seka poniutę mažaraštę, nes paklausius jos kalbos"nepatogūs klausimai",aišku, kad mokslas buvo jos silpnoji vieta, bet liežuvis gerai pakabintas ir primityvi be kompleksų kalba rodo chameleono įgūdžius.Grožis kaip Keno, na, bet ir viliojo ne intelektualus juk.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS