Liepos 6-ąją M. Stasiulis kviečia visos dienos pramogoms: mums reikia mokytis švęsti kitaip | KaunoDiena.lt

LIEPOS 6-ĄJĄ M. STASIULIS KVIEČIA VISOS DIENOS PRAMOGOMS: MUMS REIKIA MOKYTIS ŠVĘSTI KITAIP

  • 5

Šiemet 30-ąjį gimtadienį mininti TV3 televizija Lietuvos gyventojus kviečia nepamirštamai liepos 6-ajai – pasinerkime į visą dieną truksiančią šventę, pažymėtą ne tik rekordiniu plaukimu, bet ir kitomis įsimintinomis pramogomis. Tegul šventė tęsiasi visą dieną! 

Valstybės dienos proga šalies gyventojams šiemet siūloma išbandyti save rekordiniame Karaliaus Mindaugo plaukime nuo Vilniaus iki Kernavės, kur tempą diktuos Atlanto vandenyną perplaukęs Aurimas Valujavičius. Daugiau apie iššūkį: www.tv3.lt/liepos6

O pasiekus paskutinį tašką – pirmąją sostinę Kernavę – kartu stebėkime linksmuosius istorinius apdovanojimus, tradiciškai giedokime „Tautišką giesmę“ ir mėgaukimės ryškiausių scenos žvaigždžių pasirodymais.

Karaliaus Mindaugo iššūkio dalyviai savo kelionę baidarėmis ar asmeninėmis vandens transporto priemonėmis kviečiami pradėti liepos 6-ąją, 6 valandą ryto, Vilniuje, prie Baltojo tilto. Didysis plaukimas čia prasidės 7 valandą.

Dalyvius startiniame taške išlydės ne tik renginio vedėjai Mindaugas Stasiulis ir Edmundas Jakilaitis, bet ir Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda. Kartu su A. Valujavičiumi, jie ir patys taps plaukimo dalyviais!

„Sužinoję, jog Aurimas sutiko dalyvauti Karaliaus Mindaugo iššūkyje ir būti jo ambasadoriumi, jautėme euforiją. Nėra kito žmogaus Lietuvoje, kuris taip tiktų šios idėjos sklaidai ir dalyvių įkvėpimui. Nė neabejoju, kad daugeliui žmonių jo faktorius apsispręsti priimti iššūkį padėjo lengviau. Taip pat mums didžiulė garbė, kad plaukimo šventėje jau nuo pat ryto apsilankys ir Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda. Ne tik apsilankys, bet pats sės į baidarę, ir su keliais šimtais dalyvių startuos šiame karališkajame iššūkyje“, – sako M. Stasiulis.

Anot renginio vedėjo, toks iššūkis – puiki idėja ne tik tiems, kurie nori išbandyti savo jėgas, bet ir tiems, kurie ieško originalesnių būdų, kaip paminėti tokias visai valstybei svarbias dienas.

„Mums reikia mokytis šventes švęsti kitaip: daugiau veiklų, daugiau judesio, daugiau prasmės. Iki šiol daugelis žmonių, taip pat ir aš, geriausiu atveju nuvažiuodavome į sodą, gamtą, prisipirkdavome traškučių, dar kai ko prie jų ir kepdavome šašlykus. Pripažinkime – toks planas neturi daug fantazijos“, – sako jis.

Būtent todėl idėja apie istorinį plaukimą Nerimi nuo Vilniaus iki Kernavės buvo pasitikta ovacijomis: „Tradicija vakare giedoti himną jau suformuota ir prigijusi, tačiau visą laiką kildavo klausimų, o kaip švęsti ir ką veikti visą dieną? Štai ir turime atsakymą, kaip prasmingai ir įdomiai ją paminėti – išsikeli sau iššūkį, pabūni gamtoje, pabendrauji su žmonėmis, o vakare šventi iš visos širdies ir balso!“

Ir nors su baidare nuplaukti 60 kilometrų per dieną nėra lengva, M. Stasiulis pastebi, kad tai – tikrai įmanoma.

„Laukia kitoks plaukimas: mažiau sustojimų ir pliurpalų, mažiau užkandžių pertraukėlių ir daugiau azarto. Tik įsivaizduokite, kaip gerai jausis dalyviai vakarop pasiekę Kernavę... Nė neabejoju, kad šią dieną jie atsimins ilgai“, – įsitikinęs jis.

Mindaugas neslepia, kad ir pats tokiam plaukimui baidarėmis yra neabejingas, o visai neseniai su bičiuliais jis leidosi gražiąja Ūla. Ir nors plaukti Nerimi – visai kita specifika, M. Stasiulis tikina, kad nėra nieko, ko iššūkio dalyviai nepajėgų įveikti.

„Upė – plati, srovės yra, belieka tik paskirstyti jėgas ir tolygiai irkluoti. Skaičiavome, kad upės srovės greitis yra nuo 3 iki 5 kilometrų per valandą. Taigi, net neirkluojant, po paros būtumėte Kernavėje, o jei dar pamakaluosite irklais, tai viskas tikrai pasiseks puikiai“, – šypteli jis.

Nors dalyviai kviečiami iššūkiui nuo Vilniaus iki pat Kernavės, žmonės galės rinktis ir trumpesnes plaukimo distancijas. Jų patogumui suplanuotos dvi poilsio vietos: ties Stirniais (apie 25 km nuo starto linijos) ir ties Vieviu (apie 55 km nuo starto linijos). Šiose sustojimo vietose taip pat bus galimybė kelionę pabaigti.

O vos atvykus į paskutinį plaukimo tašką – Kernavę – iššūkio dalyvių ir miesto svečių lauks kitos pramogos. Tai – nuo 19.30 val. startuosiantys Lietuvos istorijos apdovanojimai.

„Domiuosi istorija ir džiaugiuosi, kad tokie rinkimai vyksta! Tai – naujas ir įdomus žvilgsnis į mūsų valstybės įvykius bei asmenybes. Pavyzdžiui, buvau nustebęs, kai sužinojau, koks lietuviškas žodis buvo pirmą kartą paminėtas istoriniuose šaltiniuose. Jei ir jūs norite tai sužinoti, bėkite į tv3.lt/liepos6/rinkimai ir pamatysite patys“, – kviečia Mindaugas.

Lietuvos istorijos apdovanojimai, kuriuos tiesiogiai transliuos TV3 televizija, bus palydėti ir gausaus žvaigždžių desanto. Savo pasirodymus žiūrovams ir Lietuvai skirs Monika Linkytė, Saulius Prūsaitis, Merūnas Vitulskis, Gabrielė Vilkickytė ir Ieva Narkutė.

21 valandą šalies gyventojai bus kviečiami tradiciniam „Tautiškos giesmės“ giedojimui, o iškart po to koncertą pratęs žinomiausi šalies atlikėjai.

„Karaliaus Mindaugo iššūkis. Himno giedojimas“ – liepos 6-ąją, 19.30 val. per TV3!

GALERIJA

  • Liepos 6-ąją M. Stasiulis kviečia visos dienos pramogoms: mums reikia mokytis švęsti kitaip
  • Liepos 6-ąją M. Stasiulis kviečia visos dienos pramogoms: mums reikia mokytis švęsti kitaip
TV3 nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Sara

Nesveikuoliu kompanija !

mes

Tiesiog baisus to stasiulio maivymasis, tampymasis.Lietuvoje turime daug šaunių,išsilavinusių jaunų žmonių. Kodėl turime matyti televizijoje tokį netalentingą ir bestąsantį stasiulį.Už kokius nuopelnus jis ten tamposi.Televizijoje turėtų dirbti inteligentiški ir išsilavinę Žmonės.

pensininkas,buvęs furistas

Nėra prie ko prisiklijuot Stasiuliui,tai bent prie Aurimo pristojo.Anais laikais ,kai nuo Lenkijos pusės dar stovėt reikėjo ant sienos,furų stiklus daužė ,,retransliatoriams ''per matiugalnyką retransliavusiems to Šiauių durniaus pliurpalus.Bet matai,smirdėjo ,smirdėjo per radiją iki į TV neįlindo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS