Susivieniję Lietuvos atlikėjai pristato dainą „Gal ne rytoj“: visas lėšas skirs Ukrainai | KaunoDiena.lt

SUSIVIENIJĘ LIETUVOS ATLIKĖJAI PRISTATO DAINĄ „GAL NE RYTOJ“: VISAS LĖŠAS SKIRS UKRAINAI

  • 0

Muzikos galia – triuškinama. Tuo įsitikinę būrys garsių Lietuvos atlikėjų, ketvirtadienio rytą pristatę dainą „Gal ne rytoj“. Nuo karo kenčiančiai Ukrainai ir jos žmonėms būtina suteikti viltį, išreikšti paramą žodžiais, jausmais, dainomis, taip pat įkvėpti lietuvius, kad šie niekada nenustotų padėti broliams ir seserims. O visos lėšos, surinktos už dainos viešinimą, atiteks karo niokojamai šaliai.

„Gal ne rytoj“ dainos autoriai – dainininkė Monika Pundziūtė-Monique ir grupės „jautì“ vokalistas  Džiugas Širvys – bei dainos idėjos autorius ir prodiuseris Snorre Bergerud subūrė gausią žinomų Lietuvos atlikėjų komandą.

Dainoje be M. Pundziūtės-Monique ir D. Širvio išgirsime Moniką Liu, Justiną Jarutį, Vidą Bareikį, Gabrielę Vilkickytę, grupės „Garbanotas Bosistas“ lyderį Šaruką Joneikį, Andželiką Petrauskaitę-Angelou, FC Baseball pseudonimu prisistatantį Tautvydą Gaudiešių, Vaidą Deksnytę, Gintę Sičiūnaitę ir Aistę Moniką Mažeikaitę.

„Prieš rašant susitarėme, kad kursime viltingą, šviesią dainą, kuri visus suvienytų ir stiprintų. „Gal ne rytoj“ žodžiai talpina savyje suvokimą, kad nors viskas ir nesibaigs taip greit, kaip norėtųsi, gėris vis tiek ilgainiui nugalės. Ir Ukraina liks laisva“, – teigia M. Pundziūtė-Monique ir D. Širvys.

Kaip teigia kūrėjai, dainoje nuskambėjusi eilutė „o mes iki tol iškelsim dangun – geltonus saulės žiedus“ tampa simboliniu išsireiškimu, kad tiek dabar, tiek ir po karo, stovėsime kartu su ukrainiečiais ir juos remsime. Dainos autoriai viltingai tiki, kad daugelis karo suardytų šeimų ir suniokotų gyvenimų palengva sudygs, užaugs ir prasiskleis kaip saulėgrąžos žiedas.

Idėjos autorius S. Bergerud mano, kad geriausia, ką daugelis mūsų gali padaryti karo akivaizdoje, tai išreikšti palaikymą tiems, kurie kenčia ir pademonstruoti pasišlykštėjimą tais, kurie tą karą sukėlė.

„Vienas iš būdų padėti – išreikšti poziciją socialiniuose tinkluose, kitas – dalyvauti proteste ar parašyti dainą. Ir jeigu daina gali kažką pakeisti, jeigu daina gali įkvėpti ir motyvuoti klausytojus, kad šie nesustotų ir demonstruotų palaikymą Ukrainai ir jos žmonėms savais būdais, mes liksime laimingi pasiekę savo tikslą.“, – sako S. Bergerud.

 

 

Visi už dainą surinkti pinigai iš radijo, televizijos renginių, interneto platformų, asociacijų „Latga“ ir „Agata“ bus skirti Olego Šurajevo paramos fondui „Vienas k“.

GALERIJA

  • Asociatyvi nuotrauka
Kūrėjų nuotr.
Gairės: karas Ukrainoje, daina, daina Gal ne rytoj, muzika, pagalba Ukrainai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS