Lilas ir Innomine: mes bijome gerbėjų dėmesio | KaunoDiena.lt

LILAS IR INNOMINE: MES BIJOME GERBĖJŲ DĖMESIO

  • 0

Iššaukianti, šlykšti ir pasibjaurėtina – taip savo kūrybą apibūdina vienas žymiausių šalies duetų Lilas ir Innomine. Drauge koncertuojančių atlikėjų dainos „Youtube“ kanale yra sulaukę daugiausia peržiūrų iš visų šalies muzikantų, tačiau jiedu kukliai tvirtina, kad gerbėjų dėmesio bijo.

„Vienas kitam esame pinigų šaltinis“, – juokiasi K. Kiveris-Lilas. Savo ruožtu R. Venckys-Innomine priduria, kad pirmiausia jiedu – draugai.

Lilas ir Innomine renka milžiniškas sales, o ištikimi jų gerbėjai – negaili dėmesio. Vis dėlto abu atlikėjai pripažįsta tuo nesimėgaujantys.

„Mes ne vengiame dėmesio, o jo bijome. Abu iš prigimties esame intravertai. Kai einame, pavyzdžiui, į kavinę, pasirenkame tamsiausią kampą. Kodėl esame scenoje – tikrai nežinau“, – kalba K. Kiveris-Lilas.

R. Venckys-Innomine sako nesiekęs žinomumo: „Aš asmeniškai niekada nesistengiau būti viešas asmuo, tiesiog norėjau, kad mano kuriama muzika būtų žinoma, tačiau pačiam dėmesio nereikėjo.“

Atlikėjai pažįstami nuo pilnametystės, tačiau kurti pradėjo kiek vėliau – prieš 7–8 metus. Pasak K. Kiverio-Lilo, beveik visą šį laiką duoną valgo būtent iš muzikos.

„Muzikuoti pradėjau nuo paauglystės, tačiau užuomazgų galima rasti jau vaikystėje. Būdamas 13 metų parašiau pirmą dainą, o po to – viskas augo natūraliai“, – pasakoja jis.

R. Venckys-Innomine neslepia, kad jųdviejų kuriamos dainos – tamsios bei slegiančios: „Nuo senų laikų Lietuvos muzika – liūdna. Tokios mūsų šaknys.“ Be to, K. Kiveris-Lilas šypteli, kad jie paprasčiausiai nėra linksmi žmonės.

Atlikėjų dainų, albumų bei turų pavadinimai taip pat niūrūs. „Mūsų tekstai ir tematikos – purvinos, dažnu atveju iššaukiančios, šlykščios ir pasibjaurėtinos, bet man asmeniškai tai patinka. Mėgstu nepaslėptą, atvirą ir nepagražintą kūrybą“, – tikina K. Kiveris-Lilas.

Lilo ir Innomine dainos jau yra sulaukę 60 mln. peržiūrų „Youtube“ kanale. Kaip patys sako, skaičių neseka ir nesureikšmina, tačiau kol kas jiedu surinkę daugiausia peržiūrų Lietuvoje.

„Mūzų, kurios mane įkvepia, pilna visur“, – pažymi K. Kiveris-Lilas. – Radijuje, televizijoje, knygose, kasdienybėje – bet kur. Bet kas gali būti pretekstu, kad parašyčiau kūrinį. Dažniausiai dainos gimsta netikėtoje vietoje.“ Tuo metu R. Venckys-Innomine trumpai atsako, kad mūza pasireiškia įvairiausiomis formomis.

Sceniniai vardai Lilas ir Innomine abiems kilo skirtingu metu. Anot K. Kiverio-Lilo, jis pseudonimą sugalvojo paauglystėje, muzikuodamas su draugu. „Mano kolega buvo labai aukštas, o aš – kur kas žemesnis. Scenoje atrodėme juokingai, todėl jį vadinome Meška, o mane – Lilu (angl. little – mažas)“, – kalba jis.

R. Venckys-Innomine slapyvardis iš pradžių buvo vardo trumpinys Rolis, bet jam tai neatrodė profesionalu: „Ilgai galvojau, norėjau abstrakcijos, ne konkretaus sceninio vardo, todėl taip ir gavosi.“

Daugiau – vaizdo įraše.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS