Lolitai Zero kelią į „Euroviziją“ nugrįs Verkos Serdiučkos ir Conchitos sėkmė? | KaunoDiena.lt

LOLITAI ZERO KELIĄ Į „EUROVIZIJĄ“ NUGRĮS VERKOS SERDIUČKOS IR CONCHITOS SĖKMĖ?

Nacionalinė "Eurovizijos" atranka – prie finišo ribos. Jau šeštadienio vakarą, 21 val., Klaipėdoje įvyks finalas, į kurį paskutinę minutę įšoko ekstravagantiškoji Lolita Zero. Ją įkūnija aktorius Gytis Ivanauskas.

Šią galimybę ji gavo atrankos organizatoriams pasinaudojus teise pakoreguoti taisykles ir į finalą deleguoti vieną iškritusį dalyvį, o bilietą išplėšė gerbėjų balsai.

Kovo 11-ąją dėl galimybės iškeliauti į Kijevą iš aukso plaukianti Lolita Zero surems ragus su šešiais atlikėjais: Aiste Pilvelyte, grupe "Fusedmarc", Gabrieliumi Vageliu, Paula, Kotryna Juodzevičiūte ir Greta Zazza.

Visos atrankos metu su kitais "Eurovizijoje" dalyvavusiais personažais, pvz., Verka Serdiučka ar Conchita, lygintas G.Ivanauskas numoja ranka. Žino, kad palyginimų neišvengs, mano, kad yra ne mažiau už juos vertas "Eurovizijos" scenos ir juokauja, kad Conchita skeptikai vadintų net briedį, jei šiam užmautum sijoną ir prilipintum barzdą. Galų gale, Verka Serdiučka ir Conchita tapo tikromis "Eurovizijos" žvaigždėmis, tad lyginimas su jomis tikrai nėra prasčiausias linkėjimas galimai Lietuvos atstovei. O kuo ši trijulė panaši vieni į kitus ir kuo skiriasi, apžvelgia "TV diena".

Personažas: ekstravagantiškoji ragais pasipuošusi ir arbūzus daužanti Lolita Zero. Jos kūrėjas siūlytų personažo nepriskirti nei prie vyro, nei prie moters – tiesiog "kita". Įsižeidžia pasirodymą pavadinus linksma parodija, "drag queen", transvestitų šou ir laiko tai spektakliu. Personažas gimė iš... pakvailiojimų ir tik vėliau atsirado jam skirta scena Emilio Vėlyvio filme "Zero 3".

Atlikėjas: 36-erių diplomuotas aktorius-šokėjas G.Ivanauskas. 2005-aisiais įkūrė savo vardo teatrą, kuriam po poros metų Kultūros ministerija suteikė teatro statusą ir pripažino profesionaliu scenos meno teatru. Jis dalyvauja įvairiuose šokio projektuose, kuria scenografiją ir šokio spektaklius.

Šeiminė padėtis: nevedęs. Sako, kad myli žmones ir spalvingus jausmus dovanoja šokiu.

"Eurovizija": konkurso debiutantas į didžiąją Europos sceną beldžiasi su daina "Get Frighten" apie meilę.

Pasiekimai / pasekmės: žiūrovų ir "Eurovizijos" atrankos komisijos simpatijų pelnė nuo pirmos laidos. Visgi komisija atvėso ir pareiškė, kad Lolitos misija baigta. Pritariančiųjų choras socialiniuose tinkluose taip pat ataidėjo, kad nei balso, nei įsimenančios dainos Lolita neturi, pribloškiamu grožiu nepasižymi, o ryškus persirengėlio šou – jau praeities tendencijos, juolab, sunkiai tikėtina, kad po metų kelerių jos kūrinys suksis radijo grojaraštyje. Visgi žiūrovai, vieningai balsais stūmę Lolitą Zero į finalą, triumfavo. O pats atlikėjas neabejoja savo pergale – tikina, kad kritika, neapykanta užaugino ne tik ragus, bet ir sparnus.


Personažas: ilgaplaukė barzdotoji "drag queen" Conchita Wurst. Išgalvotos moters biografija liudija: ji gimė Kolumbijoje, jos tėvas buvo teatro direktorius Alfredas Knackas von Wurstas, ji įsimylėjo burleskos šokėją Jacques’ą Patriaque’ą ir už jo ištekėjo. Iki pergalės "Eurovizijoje" C.Wurst filmavosi TV laidoje "Sunkiausi darbai Austrijoje", kur dirbo viename žuvų fabrike, bei realybės šou "Laukinės merginos", kurio metu grupė kandidačių turėjo išgyventi Namibijos dykumose kartu su vietos gentimis.

Atlikėjas: 28-erių Thomas Neuwirthas. Meno studijų absolventas gimtojoje Austrijoje išgarsėjo 2006-aisiais, kai dalyvavo talentų šou "Starmania". Persirengęs moterimi T.Neuwirthas pirmą kartą scenoje pasirodė 2011-aisiais – dalyvaudamas talentų šou. Šlovės sulaukė sukūręs ekscentrišką C.Wurst personažą.

Šeiminė padėtis: nevedęs. Niekada neslėpė, kad yra gėjus, bet nežada keisti lyties ir tapti moterimi.

"Eurovizija": su daina "Rise Like A Phoenix" atstovavo Austrijai 2014 m. "Eurovizijos" dainų konkurse Danijoje ir jį laimėjo ženklia persvara.

Pasiekimai / pasekmės: Conchita žaibiškai išgarsėjo interneto platybėse, o Lietuvoje jos įvaizdį lydėjo sparnuotu tapęs klausimas: "Kaip tai paaiškinti vaikams?" Iki konkurso tik gimtinėje žinoma Conchita leidosi į gastroles po pasaulį, o jos debiutinis albumas tapo platininiu. "Eurovizijos" laimėtojai neliko abejingi mados švyturiai – Karlas Lagerfeldas ir Jeanas Paulis Gaultier, kurių modeliu ji tapo, nusifilmavo apatinių drabužių reklamoje, žygiavo mados pristatymų podiumu, spindi gėjų paraduose ir vakarėliuose su Holivudo žvaigždėmis, ji tapo ir riboto "tolerancijos leidimo" lėle Barbe, taip pat spėjo pristatyti savo biografiją. Conchitos kritikai ir homofobai gali džiaugtis – T.Neuwirthas ką tik paskelbė ketinantis "nužudyti" jį išgarsinusį personažą, nes nuo jo tiesiog pavargo ir nori pradėti naują gyvenimo etapą.


Personažas: komiška vidutinio amžiaus palydovė ukrainietė Verka Serdiučka. Jos idėja kilo dar mokyklos teatro studijoje. Pavardė – pasiskolinta iš nemėgstamos pirmūnės klasiokės. A.Danilka išpopuliarėjo 18-os, kai Ukrainoje prasidėjo masinė psichozė dėl Verkos Serdiučkos. Jo programa "SV šou" 1998-aisiais įsiprašė į Rusijos televiziją ir sulaukė tikros šlovės, o Baltarusijoje Verka net sugebėjo pašokdinti Baltarusijos prezidentą.

Atlikėjas: 43-ejų Andrijus Danilka. Baigė menininkų dizainerių mokyklą, bandė stoti į muzikos mokyklą, bet nepriimtas, nes "blogai atrodo scenoje". Įgijo kasinininko-padavėjo specialybę, Kijevo humoro konkurse pristatė savo "Palydovę", tuomet panoro tapti tikru humoristu, bet iš cirko mokyklos išmestas už šiaušimąsi prieš dėstytojus, kurie humoristus norėjo matyti tvarkingus, su kostiumu ir kaklaraiščiu. 1996-aisiais už miniatiūrą "Kelių inspektorius" gavo Maskvos tarptautinio konkurso "Humoro jūra" Didįjį prizą. Galiausiai įsteigė savo miniatiūrų teatrą, kurio spektakliai net virkdė žiūrovus ir kuris liko Verkos šešėlyje.

Šeiminė padėtis: nevedęs. Tikina, kad yra tradicinės lytinės orientacijos, vaikų iš surogatinių motinų neužsisakinės ir lauks tos, su kuria jų norės susilaukti natūraliai.

"Eurovizija": 2007 m. "Eurovizijoje" dalyvavo su daina "Dancing Lasha Tumbai" ir per plauką jos nelaimėjo – užėmė antrą vietą.

Pasiekimai / pasekmės: po "Eurovizijos" konkurso Rusijoje atlikėjas tapo raupsuotoju. Esą, drįsęs sudainuoti žodžius "Russia, goodbye" vietoje "Lasha Tumbai" jis buvo tiesiog nušluotas nuo rusų popscenos ir topų sąrašų, įspūdingi honorarai – taip pat. Durys į Rusijos televiziją užsivėrė. Pasiteisinimai, kad tam jį užhipnotizavo ekstrasensas, niekam nerūpėjo. O iš darbotvarkės iškritusius grandiozinius šou pakeitė užsakomieji vakarėliai, kur, esą, dar žavimasi artistais.

"Eurovizija 2017" – šeštadienį 21 val. per LRT televiziją.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

geriau LOLILA Z.

Aš manau , kad geriausius balus Eurovizijoje gali gauti LOLITA ZERO .tEN NELABAI SVARBUS DAINOS ATLIKIMAS , SVARBIAUSIA ŠOU . Imkime , kad ir baranovskas Babuškas Končita WURST arba VERKA SERDIUČKĄ . Ne ką atsilikę ir kiti ,kaip estų Padaras su Bentonu latvių Marie N , KAD IR MŪSU UNITED , kurie irgi gavo aukšta įvertinimą , nors dainavimo kaip ir nebuvo

X

Absurdiškesnės nesamonės sugalvot negalėjot,kad tipo internautai pareiškė norą,kad gryžtų L.Zero,bet kai skaičiau,tai nė 1no teigiamo komentaro ir neperskaičiau,tik ale mūsų žvaigždžių rengiamą peticiją!

JOOO

Man tai,baisiau nebuna.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS