Iš Londono grįžęs dainininkas M. Vygantas Lietuvą įsimylėjo... iš oro | KaunoDiena.lt

IŠ LONDONO GRĮŽĘS DAINININKAS M. VYGANTAS LIETUVĄ ĮSIMYLĖJO... IŠ ORO

  • 0

Londone gyvenantis dainininkas Mantas Vygantas, trumpam grįžęs į gimtą šalį, ne tik aplankė šeimą, draugus, bet ir pirmą kartą gyvenimą ryžosi šuoliui parašiutu.

Ši avantiūra – tai ankstyva gimtadienio dovana. Rugpjūčio 20-ąją dainininkui sukaks 25-eri metai.

Šuolį Marijampolėje, Sasnavos aerodrome, jam dovanojo Jolanta Naruševičiūtė, su kuria jis sėkmingai užsiima muzikine veikla Jungtinėje Karalystėje.

„Apie dovaną sužinojau prieš pat atvykdamas atostogauti į gimtinę, – atskleidė Druskininkuose gimęs Mantas. – Bet apie iš anksto suplanuotą šuolį nieko nežinojau – tai buvo didelė staigmena.“

Instruktažą jam vedė Birutė Kailiuvienė – Lietuvos parašiutininkų sporto federacijos garbės narė ir profesionalė, jau atlikusi daugiau nei 3200 šuolių parašiutu.

Manto laukė išskirtinės emocijos: skrydis aukštyn su lėktuvą pilotavusiu Birutės vyru – buvusiu Marijampolės aeroklubo vadovu, profesionaliu lakūnu Eimučiu Kailiu, po to – iš 3000 metrų atliktas šuolis „kengūra“ kartu su instruktoriumi. Ir apie 30 sekundžių laisvo kritimo „į bedugnę“ – nuostabią Lietuvos žemę.

„Kad ir kaip būtų keista, nebijojau. Nors šmėkštelėjo mintis, kaip išsiskleis parašiutas? – šypsojosi dainininkas. – Tačiau šuolį rengė profesionalai, šokau su profesionalu, tad baimės nejutau.“

„Jausmas – nepakartojamas!“ – dar sklęsdamas žemyn džiūgavo Mantas ir, vos pasiekęs žemę, užsisakė dar vieną šuolį.

Kitą dieną jis šoko kartu su buvusiu Vilniaus miesto meru Artūru Zuoku bei jo žmona Agne.

„Kartočiau ir kartočiau! Antrą kartą dar labiau pasitikėjau savimi, gavau progą valdyti parašiutą, krisdami sukomės 360 laipsnių kampu ir patyriau nuostabių emocijų“, – pasakojo Mantas, kurio ekstremalius pojūčius įamžino žinomas operatorius Deividas Raguckas.

Didelį malonumą jam suteikė ir skrydis lėktuvu, o nusileidus po ekstremalių pojūčių reikėjo kelių sekundžių įprasti prie žemės.

Koks Mantui atrodė vaizdas iš dangaus į žemę? „Nuostabus! Lietuva iš oro atrodo dar gražesnė!“ – nuoširdžiai tikino Mantas.

 

 

GALERIJA

  • Iš Londono grįžęs dainininkas M. Vygantas Lietuvą įsimylėjo... iš oro
  • Iš Londono grįžęs dainininkas M. Vygantas Lietuvą įsimylėjo... iš oro
  • Iš Londono grįžęs dainininkas M. Vygantas Lietuvą įsimylėjo... iš oro
  • Iš Londono grįžęs dainininkas M. Vygantas Lietuvą įsimylėjo... iš oro
Asmeninio archyvo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS