M. Vitulskis: per dvi paras trukusį žmonos gimdymą „atsijungiau“ | KaunoDiena.lt

M. VITULSKIS: PER DVI PARAS TRUKUSĮ ŽMONOS GIMDYMĄ „ATSIJUNGIAU“

  • 11

Žinomi Lietuvos vyrai ryžosi išbandymui – išgyventi panašų skausmą, kokį moterys patiria gimdymo ir sąrėmių metu.

Premjerinėje Vido Bareikio laidoje VIDO ViDEO per LNK šią pirmadienio pavakarę 17.30 val. – eksperimentas. Žinomi Lietuvos vyrai ryžosi išbandymui – išgyventi panašų skausmą, kokį moterys patiria gimdymo ir sąrėmių metu. Laidoje – specialus prietaisas, kuris stimuliuoja raumenis sukeldamas panašų pojūtį, kurį patiria gimdyti pradėjusi moteris. Skausmo išbandymui ryžosi operos solistas Merūnas Vitulskis, trijų vaikų tėtis Simonas Urbonas ir pats laidos vedėjas Vidas Bareikis.

Elektros prietaiso sukeliami pojūčiai palaipsniui buvo didinami nuo 1 iki 100 procentų maksimalaus skausmo lygio. Ar kuris nors iš šių trijų vyrų tai ištvėrė?

M. Vitulskio „gimdyme“ dalyvavo ir žmona Erika, kuri pasidalino savo gimdymo patirtimi. Moteris pasakojo, kad iki pat gimdymo buvo griežtai nusistačiusi prieš vyro dalyvavimą. Ji buvo pasakiusi Merūnui, kad tada, kai pasakys, jog laikas jam išeiti iš palatos, jis ir išeis. Bet užėjus didžiausiems skausmams, užplūdo įvairiausios emocijos ir Erika suprato, kad niekas kitas nesuteiks geresnės paguodos ir pagalbos kaip vyras. Todėl savo sprendimą staiga pakeitė ir Merūnas liko kartu. Pirmas Erikos gimdymas truko net dvi paras – o tai pasako labai daug.

Merūnas pamena, kad visas laikas nuo tada, kai pajudėjo iš namų su daiktais link gimdymo namų, tarsi išsitrynė iš atminties. Pasimiršo viskas, ką skaitė anksčiau ar kam ruošėsi. Pasak Merūno, vyrai jaučia ne ką mažiau streso nei moterys, deja, tai supranta ne visi. Vyrai ir mato viską, ir išgyvena taip pat, vienu momentu jis net atsijungė paryčiais dar vykstant gimdymui – taip ir liko kabėti ant lovos krašto.

Tai, kad Merūnas dalyvavo gimstant vaikams, poros santykiams tik padėjo. Merūnas dabar nuolat kartoja, kaip smarkiai jis didžiuojasi, kad Erika ištvėrė visus skausmus, gimdė natūraliai ir neprašė epidūrinės nejautros. Nors prieš tai ir sakė Erikai – gal nesikankink, tegu panaudoja medikamentus, kad palengvintų skausmus. Tačiau Erika buvo apsisprendusi visa tai ištverti be vaistų ir tai padarė. Ar tą pavyko padaryti ir Merūnui?

Tiesa, kai Merūnas eksperimento metu rėkė „daugiau nebegaliu“, laidoje dalyvavusi akušerė pasakė, kad jei vyras gali kalbėti, reiškia dar nelabai smarkiai skauda...

GALERIJA

  • Vidas Bareikis
LNK arch.nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Db

Esu skaičiusi vokiečių gydytojo straipsnį,kad moterys gimdymo metu patiria didžiulį stresą ir skausmą ,bet vos gimus vaikeliui,pradeda gamintis harmonai,kurie neutralizuoja tą stresą ir viskas pasimiršta.Vyrams tas patirtas stresas išlieka juose,nes jokie antistresiniai harmonai nesigamina.Taip sugalvojo Gamta

gerbejas

pakeeelkim, pakeelkim mes taure linksmybiu......

ONUTĖ M.

BŪTŲ PUIKU, KAD VYRAI IŠLIKTŲ TIKRAIS VYRAIS. GARSŪS ŽMOGELIAI, NESIJUOKITE IŠ GYVENIMO, IŠ GYVYBĖS, MOTINOS SKAUSMŲ IR IŠ VISKO, KAS VISAI NE JUOKINGA. PERŽENGĖTE VISAS RIBAS. DIDŪS MENININKAI NET NEJAUČIATE TO. NE TUO KELIU IR NE TOKIOMIS PRIEMONĖMIS SAU REKLAMĄ DARYTIS REIKIA. ĮJUNKITE MĄSTYMĄ ŠOU MENAI, GRĮŽKITE PRIE SAVO DARBŲ IR DOROS.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS