Modelis S. Starkutė: vyrai pavargsta būti gerais | KaunoDiena.lt

MODELIS S. STARKUTĖ: VYRAI PAVARGSTA BŪTI GERAIS

  • 3

Vienas garsiausių Lietuvos modelių, verslininkė Simona Starkutė dirbdama apkeliavo visą pasaulį. Anot jos, kelionės ir patirtys padėjo gerokai praplėsti akiratį – gyvenime kiekvienas turime teisę būti tuo, ko norime, ir taip, kaip norime. Moteris neslepia, kad dažnai sulaukia klausimų apie savo asmeninį gyvenimą, tačiau yra atvira – dideliu noru sukurti šeimą nedega. Apie patiriamą aplinkos spaudimą ir tai, kodėl neištekėjo, Simona papasakojo LNK laidos „Nuo... Iki...“ komandai.

„O kada? O kas su tavim negerai? Kodėl tavęs niekas neima į žmonas?“ – klausimus, kurių sulaukia iš aplinkinių, vardino S. Starkutė.

Svaiginančios karjeros pasiekusi moteris sakė, kad ištekėti galėjo seniai, tačiau neketina taip elgtis vien tam, kad tilptų į aplinkinių nustatytus rėmus.

„Nusistatymas, kad tave turi imti į žmonas – sovietinis palikimas. Tavo nuomonė, ar tu to nori, yra velnias žino kur ir niekam neįdomi“, – apie visuomenėje vyraujančius standartus pasakojo S. Starkutė.

Anot jos, daugeliui atrodo, kad jei vyras pasiperša moteriai, ji neturi kito pasirinkimo, tik sutikti. Simona atskleidė, kad jai piršosi ne vieną, ne du ir ne tris kartus. Ji netgi buvo sutikusi ir susižadėjusi, tačiau vestuvės taip ir neįvyko.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Kai buvau jauna, per piršlybas sakydavau „taip“. 

„Kai buvau jauna, per piršlybas sakydavau „taip“. Tai buvo jaunatviškas maksimalizmas“, – prisimena Simona.

Garsi moteris pridūrė, kad mylimieji dažnai pirštis skubėdavo, o santykius rožinėmis spalvomis piešdavo dėl to, kad išvengdavo bendros buities.

„Man piršdavosi po pusmečio, po metų. Tada daug keliaudavau, Lietuvoje manęs beveik nebuvo. Matydavomės retai ir viskas atrodė labai gražu, faina ir smagu“, – apie gyvenimo kartu nepatikrintus santykius kalbėjo S. Starkutė.

Anot jos, buitis ir trintis kasdienybėje parodo tikruosius žmonių veidus. Tai, ką tada pamatai, gali atgrasyti nuo noro susieti gyvenimą oficialiai.

„Praėjus tam tikram laikui supranti, kad vyrai pavargsta būti gerais vyrais. Santykių pradžioje visi būna patys nuostabiausi, patys geriausi, save parodo tik iš geriausių pusių. Kai prasideda buitis, pamatome žmogų tokį, koks jis yra iš tiesų“, – patirtimi dalino Simona.

Apie tai, kaip atsispiria aplinkos spaudimui tuoktis, kaip stereotipus laužo dainininkė Rasa Kaušiūtė bei verslininkė Erika Vitulskienė – gyvenimo būdo laidoje „Nuo... Iki...“ tik per LNK.lt ir LNK eteryje.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Tikrasis

Neištekėti yra tikrasisi vyriškumas.

Xxx

Kiek gali apsimetineti,jei " lukesciu" nepatenkina...o visa ka ji kalbejo tiesa :)

Berta

Tikrai taip.Kai kas galvoja, kad ištekėti didžiulė laimė, tačiau nėra taip

SUSIJUSIOS NAUJIENOS