Monstras, gimęs Japonijoje (filmo „Godzila II: monstrų karalius“ apžvalga) | KaunoDiena.lt

MONSTRAS, GIMĘS JAPONIJOJE (FILMO „GODZILA II: MONSTRŲ KARALIUS“ APŽVALGA)

Viskas prasidėjo dar 1954 m., kai japonai užsimanė turėti savo monstrą kino pasaulyje, kuris gąsdintų žmones kino salėse. Taip gimė Godzila – gigantiška priešistorinė vandenyje gyvenanti pabaisa, prie kurios sukūrimo prisidėjo branduolinės reakcijos ir radiacija. Savotiška metafora tokiai Godzilos sukūrimo idėjai tapo viena didžiausių tragedijų, įvykusių Japonijoje, – Nagasakio ir Hirošimos atominis bombardavimas.

Per kiek ilgesnį nei 60-ies metų laikotarpį kine pasirodė 35 filmai apie Godzilą, ir tai jau spėjo tapti Godzilos franšize. Japonų studija "Toho" prie franšizės prisidėjo 32 juostomis, o naujausias filmas "Godzila II: monstrų karalius" tampa tik trečiąja amerikiečių ekranizacija apie Tekančios Saulės šalies pabaisą. Fantastinio filmo režisieriumi tapo Michaelas Dougherty, o šis filmas pasiekė mūsų kino teatrus jau praėjus penkeriems metams nuo paskutinio "Godzilos" filmo, rodyto didžiuosiuose ekranuose.

Nauji siaubūnai

Netikėtai pažadinti po milijonų metų miego, be jokių ypatingų ceremonijų, iš Žemės gelmių pakyla siaubingi padarai: Motra, Rodanas ir galinga trigalvė pabaisa Gidora. Su žmogui dar nematyta jėga ir įniršiu galingos priešistorinės būtybės ima kovoti tarpusavyje, griaudamos ištisus miestus ir keldamos grėsmę Žemės planetai. Vienintelis padaras, galintis apsaugoti žmoniją nuo įsiutusių pabaisų ir visiško sunaikinimo, – legendinė Godzila.

Visi gigantiškų monstrų kovų gerbėjai džiūgauja. Prie tokių gerų emocijų smarkiai prisidėjo kino studijos "Warner Bros." ir "Legendary Entertainment", 2014 m. paskelbusios, kad kurs monstrų visatą. Pirmasis monstrų visatos rezultatas – keturių siaubūnų dvikova, pripildyta specialiųjų efektų ir begalės kompiuterizuotų aplinkos detalių.

Fantastika ir veiksmas

Trumpai apie pačius monstrus, kuriuos pamatysite: Motra – įspūdingo dydžio drugys, kuris Godzilos franšizėje yra antras dažniausiai pasirodantis padaras po pačios Godzilos; Rodanas – pusiau drakonas, pusiau pterozauras, galintis tiek skristi, tiek vaikščioti žeme ant dviejų kojų; Gidora – trigalvis drakonas su sparnais ir dviem uodegomis, savo dydžiu lenkiantis net pačią Godzilą.

Įdomu tai, kad režisierius M.Dougherty Gidorai skyrė ypatingą dėmesį ir nusprendė kiekvienai galvai suteikti atskirą asmenybę ir charakterį, vidurinę pabaisos galvą palikdamas dominuojančia alfa. Visi išvardyti monstrai amerikietiškoje Godzilos franšizėje pasirodys pirmąjį kartą, o didelis filmo kūrėjų dėmesys kiekvieno jų detalėms garantuoja įspūdingą reginį fantastikos ir veiksmo mėgėjams.

Žmogiškoji filmo pusė

Filme vėl pamatysime aktorę Sally Hawkins, japonų kino žvaigždę Keną Watanabe, kurie vaidino ir pirmajame filme.

Be aktorių senbuvių, antrojoje dalyje išvysime ir naujų veidų, tokių kaip Kyle‘as Chandleris, Vera Farmiga, Millie Bobby Brown, Bradley Whitfordas ir daugelį kitų. Nors gerbėjai  greičiausiai filmą pasirinks žiūrėti dėl monstrų karaliaus, tvirtas aktorių kolektyvas tikrai nesutrukdė sukuriant labiau įtraukiantį siužetą.

Ko tikėtis?

"Godzila II: monstrų karalius" – tai didelis žingsnis į monstrų visatą, kuri žada įtraukti vis daugiau pabaisų ir iš kitų pasaulio vietų.

Pasiruoškite tikriausiai įspūdingiausioms monstrų kovoms, kurias teko matyti kino ekranuose, ir tebūnie tai tampa stipria įžanga į 2020 m. visatos projektą – "Godzila prieš Kongą".

"Godzila II: monstrų karalius" (angl. "Godzilla: King of the Monsters").

Žanras: Veiksmo, nuotykių, fantastinis.

JAV, 2019

Režisierius: Michaelis Dougherty

Vaidina: Vera Farminga, Kenas Watanabe, Sally Hawkins, Millie Bobby Brown.

Vertinimai:

Scenarijus 2/3

Aktoriai 2/3

Režisūra 2/3,

Garso takelis 2/3

Kinematografija 3/3

Bendras: 2,2

Lietuvos kino teatruose nuo gegužės 31 dienos galima pamatyti dar tris premjeras:

"Slaptas augintinių gyvenimas 2"

Animacinis filmas, atskleidžiantis, ką iš tiesų veikia augintiniai, palikti vieni namuose, grįžta su nauju tęsiniu. Antroje dalyje vėl išvysime jau pamėgtus herojus – Chloją, Djuką, Snaigių, Gidžet ir daugelį kitų. Antrame "Slaptas augintinių gyvenimas" filme terjero Makso gyvenimas apsiverčia aukštyn kojomis jo šeimininkei Keitei susilaukus kūdikio. Šuneliui sustiprėja tėviški instinktai, ir jis perdėtai ima rūpintis mažylio gerove, tad netrukus jam prasideda nervinis tikas. Vis dėlto Maksas ima mokytis atsipalaiduoti, bet netrukus visi augintiniai suremia jėgas pavojingai misijai atlikti ir pradeda kovą su savo baimėmis.

"Ma"

Sue Ann, arba kitaip Ma, yra vieniša pagyvenusi moteris, gyvenanti mažame Ohajo miestelyje. Kartą paauglių paprašyta nupirkti alkoholio, Sue įžvelgia galimybę susirasti draugų ir pakviečia juos pasilinksminti savo namo rūsyje. Netrukus apie vakarėlius jos namuose sužino visas miestelis. Garsi muzika, daug alkoholio ir beveik jokių apribojimų, išskyrus keturias sąlygas: Sue reikia vadinti Ma, nesikeikti, kažkam vienam likti blaiviam ir nelipti laiptais aukštyn. Pamažu Sue svetingumas virsta moters apsėdimu, o svetingieji namai ir linksmieji vakarėliai tampa baisiausiu paauglių ir jų tėvų košmaru.

"Second Hand"

Turbūt dažnas lietuvis yra bent kartą apsilankęs dėvėtų rūbų parduotuvėje, bet ar kada susimąstėte, iš kur atkeliauja dėvėti drabužiai? Artūro Jevdokimovo dokumentiniame filme pasakojamas savotiškas labdaros kelias, besidriekiantis nuo Didžiosios Britanijos iki Lietuvos. Filme fiksuojama nematoma lietuvių emigrantų kasdienybė ir jų gyvenimas, užsiimant dėvėtų rūbų verslu. Dokumentinėje komedijoje bus parodytas keturių skirtingų personažų gyvenimas: verslininko Kęsto, su sunkumais susiduriančio Stepo, į tautiečių spąstus papuolusio Dainiaus ir kartais besiskundžiančios Sandros. Neprarasdami vilties jie visi svajoja apie geresnį rytojų.

buvaukine.lt

GALERIJA

  • Monstras, gimęs Japonijoje <span style=color:red;>(filmo „Godzila II: monstrų karalius“ apžvalga)</span>
  • Monstras, gimęs Japonijoje <span style=color:red;>(filmo „Godzila II: monstrų karalius“ apžvalga)</span>
  • Monstras, gimęs Japonijoje <span style=color:red;>(filmo „Godzila II: monstrų karalius“ apžvalga)</span>
Kadrai iš filmo
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Sofija

Idomu skaityti

SUSIJUSIOS NAUJIENOS