Moterų atlikėjų dominuojamuose „Grammy“ apdovanojimuose T. Swift sieks rekordo | KaunoDiena.lt

MOTERŲ ATLIKĖJŲ DOMINUOJAMUOSE „GRAMMY“ APDOVANOJIMUOSE T. SWIFT SIEKS REKORDO

  • 2

Prieš sekmadienį vyksiančius moterų dominuojamus „Grammy“ apdovanojimus visos akys nukreiptos į Taylor Swift (Teilor Svift), kadangi megažvaigždė gali pasiekti rekordą surinkusi daugiausiai pergalių Metų albumo kategorijoje.

SZA į žvaigždžių kupiną renginį Los Andžele atvyks kaip pagrindinė vakaro nominantė su paminėjimais devyniose kategorijose, o Billie Eilish (Bili Ailiš), Olivia Rodrigo (Olivija Rodrigo) ir Miley Cyrus (Maili Sairus) taip pat pretenduoja į pagrindinius šou prizus.

Antrajame savo albume „SOS“ SZA pristatė eklektišką stilių ir žanrų, įskaitant popmuziką, roką ir džiazą, mišinį su svajingais electro akcentais, o tai jai atnešė daugiausiai nominacijų iš visų atlikėjų.

Grupė „boygenius“ – Phoebe Bridgers (Fibi Bridžers), Julien Baker (Džulien Beiker) ir Lucy Dacus (Liusi Deikas) – pretenduoja į šešis „Grammy“ apdovanojimus.

Trijulė susitiko kaip daug žadančios vadinamojo nepriklausomo roko (indie) muzikos naujokės ir, pavargusios nuo nuolatinių viena kitos lyginimų kaip „moterų roke“, nusprendė bendradarbiauti, bet taip pat toliau kurti solinius kūrinius.

P. Bridgers nominuota septyniose kategorijose, įskaitant už bendrą kūrinį su SZA.

Janelle Monae (Džanel Monei) ir Lana Del Rey (Lana Del Rei) pretenduoja į Metų albumo statulėlę, o Victoria Monet (Viktorija Monė) – į Metų įrašo.

Taigi labai tikėtina, kad pagrindinius apdovanojimus laimės moteris.

Fortepijono virtuozas „Grammy“ numylėtinis Jonas Batiste'as (Džonas Batistas) vienintelis iš vyrų pretenduoja į du pagrindinius apdovanojimus, praėjus dvejiems metams po to, kai jis įveikė popmuzikos žvaigždes ir susižėrė svarbiausius prizus.

J. Batiste'ui, kurio triumfo 2022 metais fone jo žmona, rašytoja Suleika Jaouad (Suleika Džavad), buvo gydoma nuo atsinaujinusios leukemijos, šis vakaras bus ypač jaudinantis.

Šį kartą ji galės prisijungti prie vakarėlio, kuriame jos partneris varžysis dėl prestižiškiausių muzikos apdovanojimų.

Be kitų apdovanojimų, J. Batiste'as pretenduoja į pagrindinį prizą už dainą „Butterfly“, skirtą S. Jaouad, parašytą, kai ji gulėjo ligoninėje.

Laukiama dar vieno T. Swift rekordo

Jei T. Swift albumas „Midnights“ laimės Metų albumo apdovanojimą, tai bus rekordinis ketvirtas 34-erių atlikėjos, kuri jau dabar yra muzikos pasaulio viršūnėje ir dėl kiekvienos smulkmenos sulaukia žiniasklaidos dėmesio, laimėjimas šioje kategorijoje.

Šiuo metu ji, Frankas Sinatra (Frenkas Sinatra), Paulas Simonas (Polas Saimonas) ir Stevie Wonderis (Stivis Vonderis) yra pelnę po tris apdovanojimus šioje nominacijoje.

Filmo „Barbė“ garso takelis taip pat gali sulaukti apdovanojimų: muzika iš energingo vasaros filmo minima 11 nominacijų dėl B. Eilish, Dua Lipos, reperės Nicki Minaj (Niki Minaž) ir filmo žvaigždės – Oskarui nominuoto aktoriaus Ryano Goslingo (Rajano Goslingo) – kūrinių.

Renginyje ant scenos pasirodys daugelis ryškiausių nominantų, įskaitant SZA, B. Eilish ir O. Rodrigo, Travisą Scottą (Trevisą Skotą).

Pagrindinė iškilminga „Grammy“ ceremonija bus transliuojama sekmadienį nuo 17 val. vietos (pirmadienio 3 val. Lietuvos) laiku per JAV televiziją CBS.

Komikas Trevoras Noah (Trevoras Noa), pretenduojantis į geriausio komedijos albumo apdovanojimą, renginį ves ketvirtus metus iš eilės.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Megazvaigzde

Nuostabaus grozio, talentinga ir turi viena minusa- yra milijardiere.

ha ha ha

mega 'žvaigzdute' gal su apatine kuno dalimi?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS