„Muzikinė kaukė“ ir nematomi jos užkulisiai | KaunoDiena.lt

„MUZIKINĖ KAUKĖ“ IR NEMATOMI JOS UŽKULISIAI

Šiemet prie BTV televizijos projekto "Muzikinė kaukė" prisijungė išskirtinė kompanija: nuo niekada panašiuose projektuose nedalyvavusiųjų ir su scena mažai bendro turinčiųjų iki jos profesionalų, kuriuos ne kartą bandyta prisikviesti, tačiau dėl užimtumo vis nepavykdavo. Ir vieni, ir kiti sako, kad patirtis projekte nenuvilia, o atradimai – praturtina.

Ant sutikimo svarstyklių

LNK televizijos laidos KK2 vedėja Justė Žičkutė į muzikinį TV projektą, kurį transliuoja BTV, kaip dalyvė įsijungė pirmą kartą. Nors jau nufilmuota dauguma "Muzikinės kaukės" laidų, ji prisipažįsta, tik dabar pradedanti suvokti, kad iš tikrųjų yra projekto dalyvė, o ne laidos vedėja.

"Labai gerai prisimenu: kai man paskambino "Muzikinės kaukės" režisierė ir pakvietė į projektą, aš iš karto sutikau, bet padėjusi telefoną pradėjau galvoti: "Ar mane kviečia kaip laidos vedėją, komisijos narę, ar kaip dalyvę?" Perskambinau ir paklausiau, ką man reikės daryti, ir kai man atsakė, kad būsiu dalyvė, tikrai labai išsigandau. Tariausi ne tik su artimaisiais, bet ir su KK2 laidos prodiuseriu Sauliumi Bartkumi, kad man nušviestų situaciją, ką reiškia dalyvauti tokiame projekte, nes, visų pirma, nesu dainininkė, šokėja, artistė", – pirmąsias emocijas prisimena ji.

Aktorius, režisierius, choreografas Gytis Ivanauskas pasakoja, kad "Muzikinės kaukės" kūrėjai prie projekto prisijungti įkalbinėjo tris sezonus, o jis vis atsisakydavo – trūko laiko arba noro ne per daugiausia būdavo, atvirauja jis. "Dabar laidos režisierė vėl paskambina ir vėl kviečia. Jau pradėjau sakyti, kad gal ne, bet ji mane sustabdė, pasakiusi, kad dalyvauja ir Toma Vaškevičiūtė, kuri yra labai gera mano draugė. O aš ir sakau: "Dėl Tomos aš – nors ir iki pasaulio krašto ir atgal. Vis dėlto paprašiau dar laiko pamąstyti", – pasakoja aktorius.

"Iš karto paskambinau Tomai pasikalbėti apie projektą. Su Toma dar prieš tai labai rimtai mąstėme, ką daryti šios pandemijos metu, nes kažkaip reikia išgyventi. Vienas variantas buvo eiti į "Barborą" krauti prekių, kitas – kočioti koldūnus, o trečias – eiti dirbti į "Boltą". Idėja tokia, kad būtų galima išsikviesti Tomos ir Gyčio "Boltą", kuriame mes dviese sėdime priekyje, o už plėvelės ant galinių sėdynių sėdi mūsų klientai, skamba Wolfgango Amadeus Mozarto kūriniai, o mes jiems skaitome poeziją", – dalijasi G.Ivanauskas.

"Vėliau su Toma svarstėme: na gerai, "Muzikinė kaukė" nėra rimtoji drama, kurios šalininkas aš esu, bet tai yra bent kažkiek arčiau mūsų profesijos, negu dirbti taksi. Nesakau, kad taksisto darbas yra blogas, bet tai tiesiog labai toli nuo mūsų profesijos", – detalizuoja aktorius.

Būna visko

G.Ivanauskas nedažnas populiariųjų TV projektų dalyvis, todėl neslepia, kad nors ir yra scenos žmogus, dalyvaudamas "Muzikinėje kaukėje" turėjo prisitaikyti. "Pačioje pradžioje, kol viskas nauja, buvo labai daug klausimų, neaiškumų, kaip viską daryti. Paskui viskas buvo paprasčiau. Tik tarp filmavimų yra didelės pertraukos, o laukimas išvargina", – sako jis.

Ar lengva prisijaukinti dainavimą? "Projekte dalyvaujantys muzikantai sako, kad aktoriams labai paprasta įsikūnyti į personažą, o mes, aktoriai, sakome atvirkščiai – mums reikia ir personažą sukurti, ir dar gerai padainuoti. Muzikantams juk nereikia apie dainavimą galvoti, o mums yra sudėtingiau. Bet, kad ir kiek besiginčytume, juk visiems yra lengviau nei tau", – šypteli G.Ivanauskas.

G.Ivanauskas atviras – jam nepatiktų dainuoti tai, kas nepatogu jo balsui. "Jei man duotų dainuoti Montserrat Caballe dainą, nežinočiau, ką su ja daryti. Bet šiuo metu mano repertuaras man pačiam yra labai įdomus, smagus, labai įvairus: ir Marlyn Manson, ir Marlene Dietrich, o tai yra labai jautru ir nuoširdu", – prisipažįsta jis.

Gauni Irmą Jurgelevičiūtę ir bandai paspiegti jos balsu, atrodo, kad stygos plyš.

"Bet būna visko – kai gauni Irmą Jurgelevičiūtę ir bandai paspiegti jos balsu, atrodo, kad stygos plyš, nes mano tembras yra vyriškas. Kai pirmoje laidoje dainavau "Daft Punk" dainą, atrodė, viskas labai paprasta: trys žodžiai ir dar su šalmu. Juokiausi, kad reikėjo paleisti fonogramą ir pastatyti statistą, o aš būčiau galėjęs atostogauti tą laidą. Bet per repeticiją tikrai porą kartų vos nenualpau, nes po šalmu – kaip šiltnamyje, o dar reikia pajudėti. Ir laidoje buvo girdėti, kad jau ir dusti pradėjau", – prisimena aktorius.

Sunkiau, nei atrodo

J.Žičkutė turi gerą klausą: septynerius metus griežė smuiku, mokyklos laikais dainavo chore, savo miestelyje kartu su bendraminčiais ir paauglių muzikos grupę buvo įkūrusi. Tačiau solo ji niekada nedainavo, todėl tik pradėjusi dalyvauti "Muzikinėje kaukėje" nusprendė tobulintis pas mokytoją Kristiną Mažeikaitę.

"Komisija vis mini, kad norėtų, jog man tektų lyriška daina, kad geriau mano balsas atsiskleistų. Aš to velniškai bijau, bet jau atlikau Mariah Carey dainą "Hero", kurios dar nematė žiūrovai. Šis pasirodymas man kainavo tiek daug streso, kad niekas net neįsivaizduoja", – su šypsena veide pasakoja J.Žičkutė.

Ji antrina G.Ivanauskui sakydama, kad projekte svarbūs ne tik sceniniai sugebėjimai, bet ir fizinis, ir psichologinis pasirengimas. "Sudėtinga atlaikyti filmavimus, nes kai filmuojamės, tai nuo ryto iki vakaro ir po kelis pasirodymus per dieną. Tai ir psichologiškai, ir fiziškai sudėtinga. Kitą dieną turi eiti į darbą, o negali net atsigauti. Pavyzdžiui, per Jennifer Lopez pasirodymą reikėjo gerokai pašokti su aukštakulniais – draugės net po laidos rašė, kad tikrai nustebinau sugebėjimais. Būna, kad lipdama laipteliais iki komisijos pagalvoju: krisiu ar nekrisiu šį kartą", – juokiasi visada gerai nusiteikusi laidų vedėja.

Netikėtas palaikymas

"Man, kaip ne aktorei, ne dainininkei, labai sunku būti tarp tokių žmonių ir pasakyti sau, kad tai yra žaidimas, kad kartais galiu laimėti, kartais man nepavyksta, nes jei tik pradėtum galvoti, tarp kokių žvaigždžių esi, labai lengva save nuvertinti. Geriau pasidžiaugti garbe būti tarp tokių Lietuvos padangės žvaigždžių", – atvirauja J.Žičkutė.

Nors jai vedant laidas tenka suktis tarp pramogų pasaulio žmonių, iki "Muzikinės kaukės" J.Žičkutė sako neturėjusi itin artimo kontakto su lietuviškomis žvaigždėmis tituluojamomis asmenybėmis, todėl nuoširdžiai nustebo, kokie geranoriški žmonės jie yra. "Pavyzdžiui, G.Ivanauskas, T.Vaškevičiūtė, kuriuos laikau išskirtiniais menininkais, yra labai nuoširdūs, jie mane priima kaip sau lygią žaidimo narę. Pirmą laidą tapau nugalėtoja, nes kiti dalyviai man skyrė po papildomus penkis balus – labai didelis palaikymas. Man taip pat labai pasisekė, kad komisijoje yra Livija Gradauskienė, su kuria kartu dirbame "Radiocentre". Aš jai sakiau, kad ji yra kaip mano televizinė mama – ji labai mane palaiko", – dalijasi J.Žičkutė.

"Didelį ir nuoširdų palaikymą jaučiu ir iš vedėjų. Kai ruošiausi Mariah Carey dainai, Simonas Storpirštis matė mano jaudulį ir sakė, kad tai yra mano pirmas projektas, todėl jaudulys yra visiškai normalus. Jis labai gražiai užbaigė savo mintį, sakydamas, kad aš turiu patirties kitur. Ir tikrai pagalvojau, kad taip ir yra. Man šie žodžiai tą akimirką labai padėjo. Pasirodymo metu periferiniu matymu pasisukau į Indrę Kavaliauskaitę ir S.Storpirštį, o jie rankas ištiesę kartojo: "Juste, varyk!" Man buvo labai gera, kad jie taip mane palaikė. Bet juokingiausia buvo, kai po pasirodymo prisėdau prie Ievos Zasimauskaitės, o ji, matyt, taip norėjo mane paguosti dėl tų pro šalį ėjusių natų, kad pasakė: "Juste, bet žinok žemos natos buvo labai geros", – projekto užkulisių atradimais dalijasi ji ir labiausiai svajoja įsikūnyti į Violetą Tarasovienę ir pasaulinės popscenos divą Beyoncé.

Muzikalus laikotarpis

G.Ivanauskui šis laikotarpis gana muzikalus ne tik dėl į jo gyvenimą įžengusios "Muzikinės kaukės": jo kuriamas šiek tiek skandalingas, labai atviras, o kartu ir labai romantiškas bei nuolat meilę spinduliuojantis "Lolitos Zero" personažas neseniai pristatė naują dainą "David". "Lolita Zero" prasitarė šiemet planuojanti išleisti ir albumą. "Labai norėčiau, kad tai įvyktų, nes eskizų ir demo versijų yra parašytos dar šešios – tik reikėtų jas pabaigti. O kad jas pabaigtume, aišku, reikalingas finansavimas. Jei jį gausime, tikiuosi, šiemet albumo premjera išvys dienos šviesą", – viliasi G.Ivanauskas. Jis sako, kad tokiais neįprastais laikais kūrybai kartais labai įkvepia mažos smulkmenos, žmonės, tačiau bene labiausiai – draugai.

Šiandien G.Ivanauskas gyvena motyvuojančiomis nuotaikomis ir pats motyvuoja jaunus žmones – visai neseniai ZOOM vaizdo konferencijoje kalbėjosi su Kauno moksleiviais. "Labai norėjosi juos nuteikti teigiamai, kad dabartinė situacija nėra pasaulio pabaiga. Pasikalbėjome apie gyvenimo pasirinkimus. Ir pats užsimotyvavau", – atvirauja aktorius.

"Šiuo metu iš esmės gyvenu labai kampuotai ir banguotai – nuo labai smagių, gerų ir teigiamų emocijų iki labai juodų ir negražių minčių. Bet tai turbūt normalu, nors aš stengiuosi, kad tos pozityvios mintys dominuotų. Kol kas tai ir pavyksta", – šypsosi G.Ivanauskas.

"Muzikinė kaukė" – šeštadieniais 19.30 val. per BTV

GALERIJA

  • „Muzikinė kaukė“  ir nematomi jos užkulisiai
  • „Muzikinė kaukė“  ir nematomi jos užkulisiai
  • „Muzikinė kaukė“  ir nematomi jos užkulisiai
  • „Muzikinė kaukė“  ir nematomi jos užkulisiai
  • „Muzikinė kaukė“  ir nematomi jos užkulisiai
  • „Muzikinė kaukė“  ir nematomi jos užkulisiai
  • „Muzikinė kaukė“  ir nematomi jos užkulisiai
  • „Muzikinė kaukė“  ir nematomi jos užkulisiai
  • „Muzikinė kaukė“  ir nematomi jos užkulisiai
  • „Muzikinė kaukė“  ir nematomi jos užkulisiai
  • „Muzikinė kaukė“  ir nematomi jos užkulisiai
  • „Muzikinė kaukė“  ir nematomi jos užkulisiai
  • „Muzikinė kaukė“  ir nematomi jos užkulisiai
D. Beržinio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS