Naują komediją pristatančio W. Alleno gyvenime vis dar yra pirmų kartų | KaunoDiena.lt

NAUJĄ KOMEDIJĄ PRISTATANČIO W. ALLENO GYVENIME VIS DAR YRA PIRMŲ KARTŲ

  • 0

Woody Allenas po metų pertraukos grįžta į kino ekranus su nauja komedija „Lietinga diena Niujorke“. Rugpjūčio 2-ąją į Lietuvą atkeliaujančios juostos pagrindinėmis žvaigždėmis tapo Elle Fanning, Jude’as Law, Selena Gomez, Lievas Schreiberis ir kt.

Tiesa, 83 metų kultinis režisierius ne tik kad nežada lėtinti tempo, neseniai jis ėmėsi dar vieno iššūkio – debiutavo garsiojoje Italijos „La Scala“ operos scenoje, sukurdamas savąją Puccinio kūrinio „Gianni Schicchi“ versiją.

Šia proga surengtoje spaudos konferencijoje Europos žurnalistams prieš pat jai prasidedant buvo pasakyta, kad W. Allenui bus galima pateikti tik keletą klausimų, o režisierius, išgirdęs jam nepatinkančias temas, ketina tiesiog atsistoti ir išeiti.

Paklaustas, kodėl nusprendė kurti Europos publikai, ekscentriškasis amerikietis sakė, jog iš tiesų atsakymo į šį klausimą nežino: „Kai pradėjau karjerą prieš 50 metų, šio žemyno publika puikiai priėmė mano kūrybą. Net tada, kai JAV žiūrovų vertinimai būdavo labiau kritiški, italai, prancūzai ar vokiečiai negailėdavo pagyrų“.

Pranešama, jog naująją operą režisierius, kuriam išties sudėtinga įtikti, atlikti patikėta... studentams. W. Allenas sako, jog jauni atlikėjai yra fantastiški, jiems puikiai sekasi. Tiesa, W. Allenui operos pasaulis nėra toks svetimas. Klasikinį kūrinį jis jau yra statęs Los Andžele 2008-aisiais.

Na, o kritikų recenzijų laukimas šiemet W. Allenui – dvigubai labiau jaudinantis. Panašiu metu kino ekranuose startuoja naujausia jo komedija „Lietinga diena Niujorke“. Šios istorijos centre – jauna pora Ešlė ir Getsbis (aktoriai Elle Fanning ir Timothée Chalamet), gavę progą praleisti dieną „niekuomet nemiegančiame mieste“. Ešlė tik turės skirti pora valandų padaryti interviu su žymiu Amerikos filmų režisieriumi Rolandu Polardu (akt. Lievas Schreiberis), o visą likusį laiką įsimylėjėliai galės leisti kaip nori.

Iš pradžių viskas vyksta kaip suplanuota, tačiau po poros valandų paskambinusi Ešlė praneša, kad užtruks ilgiau: interviu su aikštingu režisieriumi užsitęsia. Vienas likęs Getsbis gatvėje netikėtai sutinka taip pat filmų versle besisukantį bičiulį ir gauna netikėtą pasiūlymą nusifilmuoti naujoje jo juostoje. Tik yra viena problemėlė – filmuojantis teks bučiuotis, o Getsbis juk turi merginą! Tačiau galima jo scenos partnerė – žavi aktorė Šenon (akt. Selena Gomez), kuri vaikino drovumą ir abejones greitai nugali.

Kokia košė užvirs Didžiuoju obuoliu vadinamame mieste ir kaip baigsis porelės nuotykiai pamatysime jau nuo rugpjūčio 2 dienos naujausioje W. Alleno komedijoje „Lietinga diena Niujorke“!

GALERIJA

  • Naują komediją pristatančio W. Alleno gyvenime vis dar yra pirmų kartų
  • Naują komediją pristatančio W. Alleno gyvenime vis dar yra pirmų kartų
Stop kadras
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS