Prokuratūrai nutraukus bylą – skirtinga Suodaičių reakcija: dar ne pabaiga? | KaunoDiena.lt

PROKURATŪRAI NUTRAUKUS BYLĄ – SKIRTINGA SUODAIČIŲ REAKCIJA: DAR NE PABAIGA?

  • 16

Prokuratūrai priėmus nutarimus nutraukti ikiteisminius tyrimus dėl Suodaičių namuose kilusio konflikto, „Delfi.lt“ žurnalistams pavyko susisiekti su abejomis šio konflikto pusėmis. 

Pirmoji trumpą komentarą pateikė Viktorija Siegel-Suodaitė. Ji patvirtino, kad ikiteisminis tyrimas nutrauktas pripažįstant, kad L. Suodaičio padaryta veika sutuoktinei yra mažareikšmė.

„Tai reiškia, kad jei kada nors gausit per galvą nuo savo vyro ar aplamai vyro, jei tokius galima vadinti vyrais – prokuratūrai tai nebus pagrindas imtis visų veiksmų ginant moteris. Deja, realybė būtent tokia. Prokuratūra nustatė, kad smurtas tikrai buvo. Tik pasirodo guzas kaktoje, kraujosruvos tėra mažareikšmiai. Deja, tokia mūsų šalies praktika“, – įsitikinusi Viktorija Siegel

Lauryno Suodaičio komentaras buvo kiek platesnis. 

„Aplinkybių pačių aš, aišku, nekomentuosiu, kadangi yra septynios dienos sprendimo apskundimui. Tai čia dar niekas neuždaryta ir neaišku, kaip kita pusė elgsis“, – teigė L. Suodaitis. 

Jei kada nors gausit per galvą nuo savo vyro ar aplamai vyro, jei tokius galima vadinti vyrais – prokuratūrai tai nebus pagrindas imtis visų veiksmų ginant moteris.

Jis neatmetė galimybės, jog visa tai dar gali tęstis. „Šitas ėjimas ir buvo dalis to plano, kur paskui, mane pasiekus žinioms iš ganėtinai patikimų šaltinių, buvo planuota panaudoti smurto kortą mainais į mano pasirašymą ant tos minėtos povedybinės sutarties. Vertinu, kad tai tiesiog vienas iš teisinių kelių prokuratūrai nematant pagrindo bylos nešti į teismą ir ją nutraukti abipusiai“, – komentavo L. Suodaitis.

Žinomas vyras sakė dar nežinantis, ar skųs prokuratūros sprendimą, tik paminėjo, jog su teisininkais svarsto visus scenarijus. „Manau, jūs mane teisingai supratote, kad aš į šią peklą ne savo noru papuoliau, tai savo noru jos tęsti aš nelabai turiu. Matysime, kaip susiklostys aplinkybės“, – sakė vyras. 

L. Suodaitis sureagavo ir į V. Siegel komentarą po to, kai paaiškėjo prokurorės sprendimas.

„Iki tol, kol atvažiavo pareigūnai, kol turbūt buvo užfiksuoti visi šitie dalykai, manęs dvi valandas nebuvo namuose, tai atsirasti aplinkybių buvo labai daug. O kaip teisėsauga vertina, tai yra teisėsaugos reikalas“, – sakė Laurynas. .

Primename, kad ketvirtadienį prokuratūra pranešė, kad sprendimas priimtas įvertinus ikiteisminių tyrimų metu surinktus duomenis ir liudytojų parodymus.

„Sprendimai nutraukti ikiteisminius tyrimus priimti konstatavus, kad padarytos nusikalstamos veikos buvo mažareikšmės. Prokurorės priimtus nutarimus patvirtino Vilniaus regiono apylinkės teismo ikiteisminio tyrimo teisėjas“, – teigiama pranešime.

Abu sutuoktiniai atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės dėl padarytos nusikalstamos veikos mažareikšmiškumo.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

kažin

keli vyrai dabar mintyse traukia dainą "ji lindo, lindo, po manim palindo..."? Prieš keliasdešimt metų gyvenom geležinkeliečių name. Viename iš butų buvo dvi moteriškės - motina ir duktė. Kartą kažkokios nematytos mūsų kieme moterys spardė buto duris ir plūdosi. O šeimininkė atsidariusi langą rėkė: moja duša - kak matj rosija, vsech mogu obniatj". Jos duktė, pramokusi lietuviškai, persisvėrė per palangę nuogais (patys žinote kuo) ir rėkė kieme ją barančio vieno bute "prigulusio" nepilnamečio kaimyno motinai: tu manęs milicija negąsdink, jei tavo vaikas per jaunas, atsiųsk savo vyrą...

Skaitytoja

Na, istorija vis dėlto neeilinė ir klausimai tikrai aktualūs, ir dėl bendrai užgyvento turto ir dėl apkaltinimo smurtu. Tai ar gali visos moteriškės, kai tik užsimanys vyrą iškraustyti iš namų, tai užsistato sau guzų, prisikviečia savo kompaniją į liudininkus ir kviečia policiją, apkaltina vyrą ir..... to užtenka, kad vyras nuteisiamas? Na, negali būti.

Senukas

Jam karma nuo stirnaiciu besaikio žudymo .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS