O. Gasanovas – apie kitą nesibaigiančių kelionių pusę ir keisčiausius ragautus cepelinus | KaunoDiena.lt

O. GASANOVAS – APIE KITĄ NESIBAIGIANČIŲ KELIONIŲ PUSĘ IR KEISČIAUSIUS RAGAUTUS CEPELINUS

Nepailstantis keliautojas ir žurnalistas Orijus Gasanovas jau yra išmaišęs bene visą pasaulį. Ir nors daugeliui nesibaigiančios Orijaus kelionės atrodo kaip pati tikriausia svajonė, žinomas vyras atskleidė ir kitą, ne tokią žavią tokio gyvenimo būdo pusę.

O. Gasanovas pasakojo, kad žurnalisto darbas ne tik leidžia aplankyti egzotiškiausius pasaulio kampelius, bet ir aplenkti savo šalyje besitęsiančius vėsius orus.

„Kai Lietuvoje vyrauja vėsesnis oras, aš stengiuosi būti ten, kur yra karščiau. Tai yra savanaudiškas noras, nes laidas galėčiau filmuoti ir Europoje, bet tiesiog ten yra šalta. Todėl aš visuomet ieškau šiltesnio klimato“, – apie darbo užkulisius pasakojo O. Gasanovas.

Nors kelionės garsiam žurnalistui seniai tapo įprastu dalyku, nuo kurio jis niekuomet nepavargsta, vis dėlto toks darbas turi ir neigiamą pusę.

Esu toks žmogus, kuris nemoka keliauti vienas.

„Būna liūdna, kai praleidi Kalėdas, Velykas ar kažkokias draugų šventes. Taip pat būna liūdna, kai į Lietuvą atkeliauja vasara – matai, kaip čia visiems smagu, visi ilsisi Palangoje, Nidoje ar prie ežero, o tu esi kažkur kitur. Praėjusią vasarą buvau Kretoje – ten taip pat buvo labai smagu, bet kitoje šalyje tu iš esmės esi vienas, tik su operatoriumi. Tuomet pavydžiai stebiu savo draugus. Esu toks žmogus, kuris nemoka keliauti vienas. Kad laisvalaikis man būtų malonus širdžiai, mėgstu keliauti su kažkuo – kartu vakarieniauti, dalintis įspūdžiais, apie kažką kalbėtis“, – atviravo keliautojas.

TV3 nuotr. 

Keliaudamas Orijus niekuomet negaili pinigų maistui. Tačiau prieš pirkdamas bet kokį patiekalą, jis visuomet pagalvoja, ar jis tikrai vertas didelės savo kainos.

„Gali valgyti blynelius su prabangiausiais ikrais ir jie, savaime suprantama, kainuos brangiai. Bet, jei valgai paprasčiausią sumuštinį ar salotas iš oro uosto, ir už tai moki brangiai, tuomet į tokį patiekalą žiūri kitaip – didelė tokio patiekalo kaina yra nesąmonė. Nepavalgai skaniai, nepajauti jokio malonumo, o pinigų išleidi daug“, – pasakojo O. Gasanovas.

Per galybę savo kelionių žinomas žurnalistas yra išragavęs ir daugybės skirtingų patiekalų. O viena keisčiausių patirčių maisto prasme buvo Maldyvuose.

Jie pusryčiams valgo blyną su kokosų drožlėmis ir džiovintu tunu. Tuomet tą blyną jie pamirko kario padaže, o kartais dar greta išsikepa ir kiaušinį. 

„Maldyvuose vyrauja labai keista virtuvė. Jeigu nesilankai turistinėje saloje, tu gali paragauti tikro, maldyvietiško maisto. Pavyzdžiui, jie pusryčiams valgo blyną su kokosų drožlėmis ir džiovintu tunu. Tuomet tą blyną jie pamirko kario padaže, o kartais dar greta išsikepa ir kiaušinį. Po trejų tokių pusryčių pagalvoji, kad norėtum kažko lietuviško“, – prisipažino keliautojas.

Anot Orijaus, būtent Maldyvuose jam teko paragauti ir tradicinio lietuviško patiekalo – cepelinų. Tiesa, jų skonis žinomo vyro nesužavėjo...

TV3 nuotr. 

„Manau, esu nepralenkiamas tuo, kad esu valgęs cepelinų keisčiausiose vietose. Jų ragavau visame pasaulyje – kai užsienyje aplankau lietuvius, jie kažkodėl visuomet mane pavaišina cepelinais. Pačius keisčiausius cepelinus ragavau Maldyvuose – cepelinai buvo pagaminti su tuno įdaru. Tokia kombinacija visiškai nedera. Nerekomenduoju“, – atskleidė žurnalistas.

Tuo metu, kai nekeliauja, Orijus Lietuvoje laikosi savų tradicijų – pusryčius visuomet valgo namuose, o kitus patiekalus mieliau renkasi ragauti mieste.

„Jei nekeliaučiau, galėčiau kurti Lietuvos restoranų blogą – kai atsidaro nauja vieta, jau po dienos stengiuosi ten apsilankyti. Labai mėgstu valgyti įvairiuose restoranuose. Kai žmonės pasako, kad mieste pavalgė neskaniai, pagalvoju, kad gal jie nemoka atrasti gerų vietų. Restoranuose aš galėčiau valgyti visada, o ir jų atsirinkęs turiu labai daug. Nors visgi skaniausią maistą aš randu mamos virtuvėje“, – apie savo mitybos įpročius pasakojo O. Gasanovas.

„Virtuvės istorijos“ – šeštadienį, 10 val., per TV3.

GALERIJA

  • O. Gasanovas – apie kitą nesibaigiančių kelionių pusę ir keisčiausius ragautus cepelinus
  • O. Gasanovas – apie kitą nesibaigiančių kelionių pusę ir keisčiausius ragautus cepelinus
TV3 nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (7)

sehr gut

tik pora idiotisku komentaru, tai labai gera statistika

Ar aš klystu....

Pamiršau pridėti... visi ašai Šiaulių japai klysta.

Ar aš klystu?

Klysti gaidį!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS