Operos solistas V. Vyšniauskas: jaunystėje nuo manęs nusigręžė visi draugai | KaunoDiena.lt

OPEROS SOLISTAS V. VYŠNIAUSKAS: JAUNYSTĖJE NUO MANĘS NUSIGRĘŽĖ VISI DRAUGAI

  • 0

Trečiadienį 19.30 val. LRT laidoje „Gyvenimo spalvos“ savo gyvenimo istorija dalysis bei savanoriu dienai taps operos solistas Vaidas Vyšniauskas. Jis su dukra, taip pat dainininke, Viktorija Vyšniauskaite-Cheri apsilankys Kauno nepilnamečių tardymo izoliatoriuje.

Solistas pasakoja apie sudėtingą karjeros kelią, jaunystės nuklydimus, net apie tai, kad kažkada priklausė sektai, o nuo jo buvo nusigręžę beveik visi draugai.

„Nuo sovietmečio dar buvo toks negatyvus požiūris į religiją. Mobiliųjų nebuvo, tai paskambindavau, išgirsdavo mano balsą ir tada jau „pyp, pyp, pyp“. Žodžiu, aš praradau visus savo senus draugus. Paskui kažkiek santykiai atgijo, bet iš esmės nuoširdžios tokios draugystės, kaip anksčiau, jau nebuvo“, – atvirai pasakoja solistas.

Kalbu apie operą, kalbu apie tikėjimą.

Dabar V. Vyšniauskas ne tik džiaugiasi galimybe įkūnyti sudėtingus vaidmenis didžiausiose pasaulio scenose. Solistas jau penkiolika metų protestantų bažnyčios „Naujoji karta“ pastorius.

„Kalbu apie operą, kalbu apie tikėjimą. Man nereikia persirengti marškinių, kad kalbėčiau apie operą, o paskui apsirengti kitus, kad kalbėčiau apie tikėjimą“, – sako atlikėjas. V. Vyšniauskas, savanoryste užsiimantis jau daugybę metų. Šį kartą prisijungti jis pakvies ir savo vyresnėlę dukrą V. Vyšniauskaitę-Cheri.

„Pagalvojau, kad čia savanoriauti – labai gera mintis. Pati esu panašaus amžiaus, manau, galime rasti bendrą kalbą“, – sako solisto duktė. Jie su tėčiu ne tik perdažys įkalinimo įstaigos koplyčios sienas, bet ir skirs laiko nuoširdžiam bendravimui su ten kalinčiais jaunuoliais.

„Dažnai matau tėtį susigraudinantį. Nėra taip, kad jis dažnai verkia, bet pamokslaudamas, kalbėdamas tomis temomis dažnai susigraudina. Vertinu tą jo savybę – jis tikrai atiduoda savo širdį“, – sako V. Vyšniausko dukra po drauge Kauno nepilnamečių tardymo izoliatoriuje praleistos dienos.

GALERIJA

  • Operos solistas V. Vyšniauskas: jaunystėje nuo manęs nusigręžė visi draugai
  • Operos solistas V. Vyšniauskas: jaunystėje nuo manęs nusigręžė visi draugai
  • Operos solistas V. Vyšniauskas: jaunystėje nuo manęs nusigręžė visi draugai
  • Operos solistas V. Vyšniauskas: jaunystėje nuo manęs nusigręžė visi draugai
Stop kadras
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS