P. Meškėla: turime baladžių, kuriomis žavėtųsi ir W. A. Mozartas | KaunoDiena.lt

P. MEŠKĖLA: TURIME BALADŽIŲ, KURIOMIS ŽAVĖTŲSI IR W. A. MOZARTAS

Lietuvos roko legenda, dainininkas, grupių „Katedra“ ir „Rojaus tūzai“ vokalistas Povilas Meškėla muzikinį kelią pradėjo akordeono klasėje. O dabar atlikėjas prisipažįsta, kad apie tapimą žinomu muzikantu labiau svajojo ne jis pats, o jo mama.

„Mano mamos svajonė buvo, kad mes kartu su seserimi mokytumėmės muzikos, nes tuo metu muzikantai gerai gyveno. Tad pradėjome mokytis muzikos mokykloje, įstojau į akordeono klasę“, – apie muzikinio kelio pradžią pasakoja P. Meškėla.

Tačiau žinomas muzikos pasaulyje P. Meškėla tapo tik tuomet, kai klasikinį skambesį išmainė į roko garsus. Ir tai padarė ne dėl šlovės ar pinigų, o tik dėl to, kad tokia muzika jam pačiam labai patiko. Anot dainininko, muzikavimas iš idėjos yra raktas į sėkmę.

„Deja, šiuolaikinio roko nemėgsta groti radijo stotys ir jis nėra propaguojamas. Tokią muziką girdžiu tik nuėjęs į perklausas ar dalyvaudamas festivaliuose. Ten išgirstu iš tikrųjų įdomių grupių. Džiugina, kad jų muzikantai yra idėjiniai. Be to, šiuolaikinės grupės turi puikias sąlygas: daug informacijos – gali pasiklausyti ir pasižiūrėti įrašų, įsigyti gerų instrumentų, nelaužančius pirštų“, – sako P. Meškėla.

Anot dainininko, visos roko baladės buvo sukurtos iš širdies, dėl laimingos arba nelaimingos meilės. „Turime labai daug gerų baladžių, apie kurias Johannas Sebastianas Bachas ir Wolfgangas Amadeus Mozartas pasakytų – „jėga“, – sako jis.

Plačiau – LRT KULTŪROS laidos „Visu garsu“ reportaže.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS