Pagal tikrą istoriją sukurtas filmas: ekstremaliomis sąlygomis galime daug ką suvokti | KaunoDiena.lt

PAGAL TIKRĄ ISTORIJĄ SUKURTAS FILMAS: EKSTREMALIOMIS SĄLYGOMIS GALIME DAUG KĄ SUVOKTI

  • 0

Žmogaus valia ir meilė stipresnės už bet kokią stichiją. Būtent tai bandys įrodyti jau birželio 1  dieną į Lietuvos kino teatrus atkeliaujanti jausminga drama „Kol dar neatėjo audra“, kuri sukurta remiantis tikra neįtikėtina istorija.

„Nors visa rodoma situacija ir gali pasirodyti savotiškai romantiška, tokios patirties nelinkėčiau niekam. Net ir didžiausiems ekstremalams“, – intriguoja pagrindinį vaidmenį filme atlikusi Shailene Woodley. Ji žiūrovams puikiai žinoma kaip kino hitų „Divergentė“ ar „Dėl mūsų likimo ir žvaigždės kaltos“ žvaigždė.

Jos partneriu šioje filmo “Everestas” režisieriaus ekranizuotoje istorijoje tapo Samas Claflinas, išgarsėjęs vaidmenimis filmuose „Aš prieš tave“ ar „Bado žaidynės: ugnies medžioklė“.

„Tai tobulas filmas tiems, kurie greitai pamiršta, koks gyvenimas trapus ir kaip jį reikia branginti. Ekstremaliomis sąlygomis mes galime labai daug ką suvokti“, – sako aktorius.

Sh. Woodley ir S. Claflinas filme „Kol dar neatėjo audra“ vaidins banglentininkę Tamę ir jūreivį Ričardą, kurie susipažino Taityje – Ramiojo vandenyno pietuose esančiame vandens ir nuotykių mėgėjų rojuje. Jaunuoliai iš karto krito vienas kitam į akį, o netrukus nutarė kartu leistis į gyvenimo kelionę: Ričardo jachta nuplaukti į Kaliforniją, esančią už daugiau nei 6000 kilometrų. Spalio mėnesį, artėjant vasarai Pietų pusrutulyje, įsimylėjėliai pakėlė bures.

Filmo stop kadras

Kelionės pradžia buvo panaši į pasaką: palankus vėjas, maloni šiluma ir niekieno netrukdoma vienatvė neaprėpiamose vandens platybėse. Tačiau Tamė ir Ričardas net nenutuokė, kad plaukia tiesiai į besiformuojantį uraganą „Reimondas“, tais metais tapusį vienu galingiausių uraganų istorijoje.

Patyrę triuškinančią gamtos jėgą, jaunuoliai tik per stebuklą liko gyvi – Ričardui lūžo keli šonkauliai ir koja, o Tamė apskritai atsipirko vos keliais nubrozdinimais ir sumušimais. Vis tik situacija atrodė beviltiška: jachta suniokota beveik nepataisomai, radijas – taip pat, maisto ir vandens atsargų beveik nelikę, o iki artimiausios sausumos – Havajų – bent pora tūkstančių kilometrų. Tačiau Tamė nusprendžia nepasiduoti.

„Aš ir gyvenime tokia – niekada nenuleidžiu rankų, kad ir kas nutiktų. Todėl tikiu, kad ir panašioje situacijoje elgčiausi taip pat, kaip ir mano herojė filme“, – sako Sh. Woodley.

Jaudinanti ir kvapą gniaužianti istorija apie drąsą, pasiaukojimą bei meilę „Kol dar neatėjo audra“ Lietuvoje pradedama rodyti biželio 1 dieną.

GALERIJA

  • Pagal tikrą istoriją sukurtas filmas: ekstremaliomis sąlygomis galime daug ką suvokti
  • Pagal tikrą istoriją sukurtas filmas: ekstremaliomis sąlygomis galime daug ką suvokti
  • Pagal tikrą istoriją sukurtas filmas: ekstremaliomis sąlygomis galime daug ką suvokti
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS