Pakruojo dvaras vėl nušvito šimtais spalvų | KaunoDiena.lt

PAKRUOJO DVARAS VĖL NUŠVITO ŠIMTAIS SPALVŲ

  • 2

Pakruojo dvaras vėl nušvito šimtais spalvų. Duris atveria ketvirtasis Kinijos žibintų šviesos festivalis „Stebuklų šalyje“. Didžiulės skulptūros pagamintos specialiai Pakruojo dvarui. Čia jas statė meistrų komanda, atvykusi iš pačios Kinijos, skelbia LNK.

Spalvomis ir muzika užburiantis didžiųjų šilko žibintų festivalis „Stebuklų šalyje“ Pakruojo dvare jau ketvirtasis. Tačiau ir vėl kitoks nei anksčiau. Ir išties: čia patekęs pasijunti lyg pasakoje su atgyjančiais personažais ir istorija. 

Didžiules skulptūras dailininkai-dekoratoriai pagamino specialiai Pakruojo dvarui. Jos buvo iškarpytos dar Kinijoje. Vėliau jūriniais konteineriais atplukdytos į Lietuvą. Tuomet šio festivalio eksponatus 20 kinų komanda statė ir puošė kelias savaites.

Šventės organizatoriai skaičiuoja, kad šiemet žibintų dar daugiau nei praėjusiais metais. 

„Šiemet šviesų festivalis, kaip ir tradiciškai Pakruojo dvare, vis didesnis. Turime dar daugiau skulptūrų, keletas šimtų jų šiais metais yra. Turime daugybę naujienų, tarp kurių ir vaikų zona“, – pasakoja Vadimas Ovčinko, Pakruojo dvaro hofmaršalas.

Tad tiek pirmą kartą čia užsukantys, tiek apsilankantys kasmet sako esantys sužavėti reginiu. 

Nors iki didžiųjų žiemos švenčių dar kone mėnuo, tarp žibintų jau gali sutikti visų pasiilgtą Kalėdų Senelį ir Snieguolę.

Grožio efektą dar labiau sustiprina specialiai festivaliui kurta muzika. Kompozitorius Leonas Somovas dvaro lankytojus pasitiko gyvu pasirodymu nuo pastato stogo. 

Iki pandemijos Pakruojo šviesų festivalyje apsilankydavo apie 100 tūkst. žmonių. Šiemet lankytojai įleidžiami tik su galimybių pasais. 

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

pensininkei

sėdek namie sena ragana

pensininkė

betgi renginys lauke išsidėstęs dideliame plote kam tas pasas jei visi vienodai užkrečia vieni kitus tik tam kad skirstytų žmones , kad priverstų skiepytis vargu tas skiepas ką padeda kai vėl ir vėl naujos atmainos gaila o taip norėjau dar kartą pamatyti dvaro grožybes

SUSIJUSIOS NAUJIENOS