Pasiskiepyti nuo COVID-19 nuvykęs aktorius A. Eisimantas: buvau lengvame šoke | KaunoDiena.lt

PASISKIEPYTI NUO COVID-19 NUVYKĘS AKTORIUS A. EISIMANTAS: BUVAU LENGVAME ŠOKE

  • 12

Aktorius bei radijo laidų vedėjas Arnoldas Eisimantas stebisi vakcinacijos nuo koronaviruso darbuotojų elgesiu. 

Sekmadienį vakcinacijos centre apsilankęs vyras savo patirtimi pasidalijo feisbuke ir uždavė Sveikatos apsaugos ministerijai jį dominantį klausimą dėl vakcinacijos.

„Nuėjau šiandien apie 14.30 val. pasiskiepyti. Atėjau į vakcinacijos vietą, esančią Lukiškių aikštėje, Vilniuje. Būdelėje sėdintis darbuotojas pasakė, kad mano pasirinktos vakcinos šiandien jau nebeturi. Registruojuosi kitai dienai. Kol įvedinėja duomenis, išsitraukiu savo suaugusiųjų skiepų paso knygelę ir paklausiu ar įklijuos man joje lipduką iš vakcinos pakuotės, kad matyčiau serijos numerį ir pavadinimą. Staiga pradeda keistis darbuotojo tonas ir jis meta man frazę: „Ne, mes tokiais dalykais neužsiiminėjam. Ko jūs čia klausinėjat? Nepatinka – nesiskiepykit, galiu iškart išregistruoti! Stoviu lengvame šoke ir negaliu patikėti tuo, ką išgirdau“, – sekmadienį rašė žinomas vyras.

A. Eisimantas teigė, kad klausė tik to, kas tiesiogiai susiję su vakcina ir skiepijimo procesu. „Net šunį nuvežus skiepyti į veterinarijos kliniką, užpildo skiepų knygelę ir įklijuoja lipduką, kuris yra kaip vakcinos sertifikatas, – stebėjosi vyras. – Tada iš už širmos išlenda medicinos sesutė, kuri atlieka patį skiepijimą ir sako: „Čia tų skiepų greit bus tiek, kad nebetilps jums į knygutę....“ Klausiu, ką ji turi omeny, bet ji nieko nebeatsako. Aš tada pasakau, kad klausiu paprastus klausimus, kurie susiję tik su vakcinacija ir paprasta registracijos procedūra ir noriu tik lipduko į savo skiepų knygelę. Jei neturite atsakymo, sakykite nežinau ir tai jau bus atsakymas, bet nekelkite prieš mane balso ir nekvailinkite.“

Aktorius pasakoja, kad registracijos vakcinacijai neatšaukė.

„Manau, kad ten buvo lengvai peržengtos ribos kalbant apie bendravimo etiką (ir tikrai ne iš mano pusės). Bet šis įrašas net ne apie tai. Aš tik noriu sužinoti, ar turiu teisę paprašyti vakcinos lipduko ir paprašyti, kad būtų užpildyta mano knygutė, ar ne. Nes vakcinavimo vietoje niekas nieko atsakyti negalėjo. Tik pakeltu balsu pasiūlė nesiskiepyti, jei kažkas nepatinka. O gal mano prašymas buvo nepagrįstas ir neteisus esu aš. Buvau ne vienas. Tad yra žmogus, galintis paliudyti, kad nei milimetru nešvelninu ir neaštrinu. Nei pačio įvykio, nei šito įrašo. Aš tik noriu paklausti“, – rašė A. Eisimantas.

Sveikatos apsaugos ministerijos atstovė Neringa Mikėnaitė portalui kauno.diena.lt teigė, kad skiepų knygelei lipduką ar įrašą su spaudu gali išduoti poliklinika ar šeimos gydytojas.

„Vakcinavimo centruose visa informacija įvedama el. būdu į esveikata.lt ir yra prieinama kiekvienam žmogui. Taigi, norint, kad įrašas apie vakcinaciją atsirastų skiepų knygelėje, galima kreiptis į savo šeimos gydytoją arba į polikliniką, kurioje asmuo yra prisiregistravęs“, – teigė SAM Spaudos tarnybos patarėja, laikinai vykdanti tarnybos vedėjo funkcijas N. Mikėnaitė.

GALERIJA

  • Pasiskiepyti nuo COVID-19 nuvykęs aktorius A. Eisimantas: buvau lengvame šoke
Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Tris.

Jeigu reikia pasirasyti prieš skiepa, vadinasi atsakomybės nėra ir nebus ,ko norite,leidote su savimi daryti ką nori.

Pil.

Taip neturi būti, po Skiepo turi būti pažymėta koks Skiepas yra taikytas žmogui. Dabar pasiskiepinai ir dar problemų įsigijai,ieškok kol rasi kokio nuodo tau sušvirkšte.

Liaulius

Jie pamete mano skiepa. Nera irasyta. Zinau diena ir kur skiepyjo. Tiesiog neirase, pase rodo tik antra skiepa. As neisivaizduoju kur zemiau galima kristi.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS